Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 30 
¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Velvet Stab | Hírek
Velvet Stab (HU) Hírek
Stílus: -
Velvet Stab cikkek a Hunderground Magazinban
Hagyományörző Halloween páré!
A fenti (lenti - a szerk.) zenekarok újabb Halloween őrületre készülnek október 31-én. A lassan hagyománnyá váló buli ezúttal a Merlinben kerül megrendezésre, ahol ismét fellép majd a The Idoru, ahogy korábban mindig, és ezúttal nem maradhat ki a „testvérzenekar” Blind Myself sem.
Tovább >
Velvet Stab - Fallenintoashes dupla lemezbemutató
2008. április 5. (szombat)
Értesítjük a Tisztelt Nagyérdeműt, hogy április 5-én a a budapesti Blue Hell (régebben KékYuk) klubban Velvet Stab és a Fallenintoashes dupla lemezbemutató koncertre kerül sor! A melodikus poszt-hardcore-tól induló, a modern rockhoz eljutott Velvet Stab "Welcome Goodbye" című albuma múlt év végén, december 17-én került a boltok polcaira. A modern, energikus hardcore stílusba kategorizálható Fallenintoashes nagylemeze pedig éppen április 5-én jelenik meg. Most itt a lehetőség, hogy a remélhetőleg már többeteknek meglévő elsö Velvet Stab nagylemezt illetve a megjelenés előtt álló Fallenintoashes lemezt élőben is meghallgassátok!
Tovább >
Velvet Stab: Welcome Goodbye
Edge Records (2007)
A budapesti Velvet Stab neve nem lehet ismeretlen a new school hardcore/screamo rajongók számára, hiszen az együttes már évek óta aktív résztvevője a hazai színtérnek. Sőt, ami azt illeti, már nemzetközi szinten sem tökismeretlen, hiszen 2003-as EP-jét, a ’Where Parallels Meet’-et a német Beniihana Records is kiadta, nagyon pozitív kritikákat kiváltva a külföldiekből is. Jómagam 2004-ben láttam először a csapatot a Zao és a Most Precious Blood előtt, szimpatikus volt, amit csináltak, kíváncsian vártam, hová fejlődnek. Valamivel később némi törés látszott beállni a fiúknál, mikor az énekes Totik Zoli kiszállt, de a hiányt sikerült pótolni, és az első nagylemez már Krausz Istvánnal készült el tavaly – erről osztanám meg benyomásaimat röviden.
Tovább >
Velvet Stab a Kettőnégyben
"Ezen a héten végre újra egy rendes Kettőnégyet láthattok. A Velvet Stab vattaúj lemezét megünnepelendő; zártkörű buliba csöppenhettünk bele forgatás végett, ahol mindenki viszonylag szépségesen kiviselkedte magát."
Tovább >
Velvet Stab: Welcome Goodbye
A Velvet Stab zenekar az énekesváltás után szûk másfél évvel stúdióba vonult, és rögzítette elsõ lemezét a jól ismert, stabil minõséget nyújtó, érdi Bakery stúdióban. A megszólalásában ehhez méltó, 10 számos Welcome Goodbye igazi konceptalbum, a szövegek, a számok sorrendje és a borító mind egy téma köré épül fel, de a zenekar errõl nem árult el többet, mindenki fedezze fel magának!
Tovább >
Tues-Die 071116 @ Budapest, Kultiplex
Solutioooon... az ifjú modern rockerek október 16-án kedden tartják eddig ismeretlen nyalánkságokkal megtűzdelt őrületes bulijukat a Tues Die keretein belül a Kultiplexben. A srácok a nyári szezon fesztiváljai óta nem mutatták meg fiatalos mivoltukat a fővárosban... eljött az idő.
Tovább >
A Velvet Stab megtalálta új énekesét
Örömmel jelentjük, hogy Krausz István személyében megtaláltuk új énekesünket! A meghallgatások három hónapja alatt a hat jelentkező közül hárommal volt lehetőségünk kipróbálni, hogy mire vagyunk képesek együtt.
Tovább >
Velvet Stab: énekes kerestetik
Szomorú hírt kell, hogy megosszunk veletek. Az elmúlt fél évben a zenekar holtpontra jutott. Nehéz volt ezzel szembe nézni, ugyanakkor úgy éreztük, hogy öten együtt elég erősek leszünk, hogy leküzdjük az akadályokat.
Tovább >
Scars Of Tomorrow (USA), Hand To Hand (USA) @ Süss Fel Nap
A relatíve húzós január után pár hét pihenőt engedélyezett magának és közönségének a Bprnr legénysége, hogy február 21-én egy kisebb ám annál érdekesebb koncerttel térjen vissza a koncert-körforgásba.
Tovább >
Donots (D), Ephen Rian (A) @ Kultiplex
A sok szigorúbb hangvételű koncert közepette Németország talán egyik elsőszámú melodikus punk rock bandáját látja vendégül Budapest, 2006. január 26-án a Kultiplexben.
Tovább >
Neck Sprain, Velvet Stab, VL45 @ Süssfelnap, Budapest 2005. november 8.
Korábban úgy gondoltam, a koncertszervezésnél nincs stresszesebb munka, majd közösen, az egyik munkatársammal írtunk beszámolót egy indie buliról és majdnem pályát kellett módosítanom, a túlságosan sok izgalom miatt.
Tovább >
Jairus @ Marco Polo
Az angol illetõségü Jairus kora õszi Európai turnéján kis hazánkba is ellátogat, a Secondsmile és a Meet Me in St. Louis társaságában. A Jairus zenei vonulata leginkább az elszállós screamo vonalat követi, fûszerezve egy kis indie illetve hardcore vonulattal. Hasonló képpen van ez a szintén angol Seconsmile-al, akik zenéjükkel szintén valami egyedit próbálnak megmutatni. A fentiek viszont nem igazak a Meet Me in St. Louisra, mivel a srácoknak sikerült valami olyasmit mutatnia amit az indie csapattól még nem láthattunk. A koncert hazai fellépõi a már jól ismert Velvet Stab lesz, akik nemegyszer bizonyították tehetségüket a közönség elõtt.
; Zenekar: Jairus, Meet Me in St. Louis, Secondsmile, Velvet Stab; Buli: 2005-10-10 | Budapest
Szigetelünk
Aki él és mozog, kint van/lesz a Szigeten, mert az neki jó. Mi meg kaptunk néhány ajánlót is hozzá, ezeket dobjuk ide gyorsan fel, aztán mi is eltűnünk kb. 2 hétre.
Tovább >
Boysetsfire, Amen a hajón
Kevés modern hardcore banda ötvözte oly sikeresen a mélyen gyökerező politikai tudatosságot a szenvedéllyel teli zenéléssel mint a Delaware-i BOYSETSFIRE. Több mint tíz éves pályafutásuk során végiglépcsőzték a különböző szinteket, egy kis független kiadótól kezdve, majd később a Victoryn át egészen a Wind-Up Records (Sony) nagykiadóig sikerült eljutniuk.
Tovább >
Velvet Stab újra
Május 18-án a Velvet Stab lemezbemutató bulit szervez a Pesti Est Caféban. "Where Parallels Meet" c. debütáló lemezük most áprilisban jelent meg remixelt/remasterelt formában, új borítóval a német Beniihana Records gondozásában.
Tovább >
Velvet Stab Hírek
"Örömmel jelentjük, hogy leszerződtünk a feltörekvő Beniihana Records német hardcore kiadóhoz. Többek között olyan király bandák vannak ott mint a DESTINY és az EMBERS. Elsőként a "Where Parallels Meet" EP jelenik meg a nyár végén (újramasterelve + új, kibővített borítóval)."
Tovább >
Best of Budapest
November 24-én a Warner/Magneoton gondozásában jelenik meg a pesti Budapest Rockandroll-színtér, avagy rock-vircsaft tizenöt előadóját bemutató BPRNR válogatáslemez legelső voluméja. A lemez neten postaköltséggel együtt 1790 HUF (www.superbutt.net, www.hippikiller.com biztosan, de nyaggasd a többi előadót is emilen), boltokban 1500, koncerteken pedig 1200-1400 körül lesz az ára. A borító a www.hippikiller.com oldalon tekinthető meg.
Tovább >
Velvet Stab On-line
Néhány napja lőtte ki vadonatúj felturbózott weboldalát az "energikus, kemény hardcore zenét; a dallamos éneklést és a szívszaggató kiabálást vegyítő" budapesti Velvet Stab. A stílusmegjelölést a srácoktól idézzük, mert 1., zenei stílus meghatározáshoz mindíg hülyék voltunk; 2., így biztos nem fogalmaztuk volna meg az életben. De a lényeg, hogy a csapat belehúzott nagyon
Tovább >
Adatok
-
http://www.velvetstab.com
info@velvetstab.com