Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Boysetsfire, Amen a hajón

Boysetsfire, Amen a hajón

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2005. június 8., szerda

Kevés modern hardcore banda ötvözte oly sikeresen a mélyen gyökerező politikai tudatosságot a szenvedéllyel teli zenéléssel mint a Delaware-i BOYSETSFIRE. Több mint tíz éves pályafutásuk során végiglépcsőzték a különböző szinteket, egy kis független kiadótól kezdve, majd később a Victoryn át egészen a Wind-Up Records (Sony) nagykiadóig sikerült eljutniuk.

A kitartó turnézás, és a tény hogy úgy játszanak élőben mint ha nem lenne holnap, meghozta gyümölcsét. A punk bandaként indult és hardcore gyökereire építkező csapat soha nem vesztette szem elől hogy az underground juttatta őket erre a szintre. Legutóbbi, 2003-ban megjelent "Tomorrow Come Today" c. lemezükkel viszont egy szélesebb kör felé próbáltak nyitni. "Az, hogy egy pincében 200 srác egyetértően bólogat mikor beszélek, olyan, mint mikor a pap a megtérteknek prédikál. Szeretnénk ha az egész világ hallaná a hangunkat." - mondja Nathan Gray énekes.
Nem félnek az igazi dallamoktól, vagy a szokatlan számszerkezetektől, Grayt pedig a post-hardcore szcéna egyik legkifejezőbb, azonnal felismerhető hangú frontembereként tartják számon. Zenéjük egyedi stílusában változatos punk és hardcore hatásokat kevernek, a két gitár játéka és a lendületes ritmusszekció teremti meg az alapot a dallamos, energikus ének számára. Koncertjeik intenzitása után garantált, hogy senki nem távozik csalódottan.

A Los Angeles-i AMEN a legendás Snot zenekar hamvain alakult. A dobos, basszusgitáros és gitáros együtt folytatta a zenélést miután énekesük meghalt, az új frontember Casey Chaos lett. Az amerikai sajtó gyakran le neo-metalozta őket az ezredforduló környékén, azonban az európai metal közönségnél jelentős sikereket értek el. Társadalmilag érzékeny szövegeik, és instant popos megoldásoktól mentes zenéjük egyértelműen különválasztja őket az előbbi brigádoktól, így nem csoda hogy 98-ban az egyik Roadrunneres "leányvállalathoz", az I Am recordshoz szerződtek. 2002-ben, két lemezzel később, amikor minden jól állt a bandának, egy kedvezőtlen EMI-os átcsoportosítás eredményeként 200,000 fontos váltságdíj ellenében vásárolhatták vissza a még kiadatlan, Ross Robinson (Korn, At The Drive-In, Slipknot, Glassjaw) producerelte lemezt a Virgintől. 2003-ban sikerült újra talpra állniuk, mikor a System Of A Down gitáros Daron Malakian kiadójához, az eatURmusic-hoz szerződtek. "Casey a mi generációnk Iggy Popja" - mondja az extrovertált énekesről Malakian. Legfrissebb lemezük tavaly jelent meg "Death Before Musick" címmel.

A júniusi estén két hazai csapat, a THE IDORU és a VELVET STAB készíti elő a terepet a hajó megringatására. Az Idoru talán leginkább a Satanic Surfers és az Afi punkos vonalához közelíthető, némi hardcoreos energiával és metálos gitárokkal megfűszerezve. Egy Japán és egy Európa turnét és egy "Brand New Way, Brand New Situation" címre hallgató nagylemezt tudhatnak maguk mögött, amit a Japán Alliance Trax és az osztrák Burning Season kiadók adtak ki. A Velvet Stab dallamos post-hardcore és screamo elemeket vegyít a metal és punk gyökerekkel, olyan úttörőket felemlegetve mint a Deftones, a Glassjaw, a Snapcase vagy a Turmoil. A német Beniihana Recordsnál jött ki debütáló "Where Parallels Meet" EP-jük Áprilisban, melyet egy egyhetes német-cseh turnén mutattak be. Jelenleg egy nagyobb légvételű nyári Európa turnéra készülnek az angol Shaped By Fate-tel.

Velvet Stab, The Idoru, Boysetsfire, AmenKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.