Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Human Error | Biográfia
Human Error (HU) Biográfia
Stílus: -

A zenekar 1996 szeptemberében alakult. Már a kezdeteknél elhatároztuk, hogy egyszerű, lényegre törő, durva és mindezek mellett aktív üzenettel, mondanivalóval rendelkező radikális zenét, tehát igazi punk zenét szeretnénk játszani. Két legnagyobb kedvencünk a DISCHARGE és a NAPALM DEATH hatása zenénkre tagadhatatlan. Büszkék is vagyunk arra, hogy a hardcore/punk stílus egy olyan ágát a gyors, nyers, feszes, crusty stylet játszuk, amellyel itthon eddig még így senki sem próbálkozott.

1997-ben semmi érdemleges nem történt velünk, állandó tagkeresgéléssel és próbákkal ment el ez az év.

Túl néhány koncerten és rengeteg tagcserén 1998 augusztusában létrejött egy négyfős tagság, amely az Another Bloody Intervention című anyagot is rögzítette: Dr.Slayer-basszus, Gábor-ének, Endre-gitár és Rocker-dobok. A cucc először CD-n, majd kazettán is megjelent. A lemez felvétele után tagcserére került sor. Endre kilépett és helyére új gitáros érkezett Jirzsi személyében, aki korábban többek között a DIN-ADDICT tagja is volt.

Ezzel az új felállással 1999 őszétől jó néhány koncertet adtunk Budapesten és környékén (Gödöllő), néhány vidéki városban (Szeged, Miskolc, Kiskunhalas, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár) és három alkalommal Szlovákiában (Nove Zamky/Berek, Batorove Kosihy) is felléptünk. Ebben az évben inkább a koncertezésre helyeztük a hangsúlyt, nem igazán születtek új számok.

2000 áprilisában személyes és zenei ellentétek miatt megváltunk Jirzsitől és helyére ideiglenesen Endre került vissza kisegítő jelleggel. Endre segítségével az együttes fellépett a Szigeten rendezett Gore Zone partyn, ami egy igen különleges koncert volt, hiszen Gábor külföldi távolléte miatt a csapat a következő felállásban lépett fel: Dr.Slayer-basszus/ének, Endre-gitár és Rocker-dobok. Bár kényszerűségből a Szigeten a zenekar Gábor nélkül lépett fel, de természetesen továbbra is ő maradt a frontember és az csak egy abszolút alkalmi dolog volt. Az év végén a japán Eclipse Records érdeklődését is sikerült felkeltenünk, akik elkezdték az Another Bloody Intervention CD japán terjesztését. Szeptemberben csatlakozott a zenekarhoz Háel, (aki korábban többek között a DIN-ADDICT és az F.OR. nevű csapatokban is játszott), és rövid időn belül ismét beindulhatott a koncertezés. Még a 2000. év végén debütált a zenekar az új felállással majd egy rakás budapesti buli következett ezután, ahol olyan remek csapatokkal játszhattunk, mint a DIN-ADDICT, a JACK, a HÁTSÓ SZÁNDÉK, a BANDANAS, vagy a két cseh hardcore banda a MINDLOCK és a SEE YOU IN HELL. Kicsit később beindulhattak a külföldi bulik szervezései is.

2001 elején először Horvátországban, Zágrábban, az ATTACK! klubban volt egy remek koncert, (ahová a HÁTSÓ SZÁNDÉK-ot hívtuk meg magunkkal), majd egy 3 napos mini turné a svéd VICTIMSszel Ausztriában. (Ezeken a bulikon a DIN-ADDICT is velünk tartott). A csehországi OBSCENE EXTREME 2001 fesztiválra is meghívást kapott a banda, és így felléphettünk Trutnovban olyan bandákkal, mint a DRILLER KILLER vagy a CRIPPLE BASTARDS. A fesztivál alkalmával kiadott válogatás CD-n megjelent egy új dal a So Fuckin’ Cool! Az Ahead To Nowhere című anyagot júniusban rögzítettünk Tizedes (BANDANAS) és Huszti Béci segítségével. A Fuck The Police! cimű számban vendégszerepel egy kedves barátnőnk Dark Gizike is, aki a koncerteken is rendszeresen eldalolja ezt a slágert. A nyár második felében játszottunk még az olasz INERDZIAval és két holland fastcore bandával a BETERCOREral és az OLHO DE GATOval Budapesten és a zenekar fellépett a horvátországi MONTE PARADISO punk fesztiválon is. Ez utóbbin basszusgitáros nélkül állt ki a színpadra a zenekar, mert Slayer ekkor kórházban szenvedett. Október elején Háel kilépett zenekarból, és helyére ideiglenesen Dávid került a DIN-ADDICTből, akinek segítségével a csapat felléphetett október 23.-án a gödöllői Trafoban megrendezett hardcore/punk revolution fesztiválon olyan bandákkal, mint a JACK, a DIN-ADDICT, a SIN DIOS (spa), a RADIKALKUR (aut), vagy az E. M. S. (aut). Majd két szlovákiai koncert következett a szlovák ABORTION és a cseh CEREBRAL TURBULENCYvel. Mivel Dávid csak kisegítő jelleggel vett részt a bandában, ezért az állandó gitáros hiánya miatt jelentősen lelassultak akkoriban a csapat dolgai, például új számok egyáltalán nem születtek.

2002 elején néhány (Dávid közreműködésével) lenyomott bulik után végre sikerült ráakadni az új gitárosra! Csiga február közepén csatlakozott a bandához és március elején már jött is az első buli. A francia Skud Recordsnak köszönhetően az Another Bloody Intervention bakelit lemezen is megjelent a kanadai SYSTEM SHITtel közösen split LP-n. A lemez terjesztését a kiadó igen komolyan vette, ebből adódóan a világ minden tájáról kaptunk pozitív reakciókat, Brazíliától kezdve Finnországon át a Fülöp-Szigetekig. A horvát DHP-AK47 Records pedig egy régebbi 1999-es koncertfelvételünket jelentette meg a lengyel H.407-el közösen split kazettán. A 2001 nyarán rögzített Ahead To Nowhere két formátumban is megjelent. Először split kazettán a SPEAK UP! nevű szombathelyi hardcore bandával magánkiadásban, majd CD-n a cseh LYCANTHROPHYval az Eclipse Records által. Néhány hazai buli után egy 3 állomásos olasz-horvát mini turné következett a JACKkel. A június/július folyamán is akadt néhány fellépés, de a nyár végére/ősz elejére egy rakás koncertlehetőség jött össze, melyek keretében többek között volt egy felejthetetlen buli a kanadai PROPAGANDHIval, a brazil grind/crust legendával, a ROTtal és a német WOJCZECHkel. 2002 vége felé Rocker és a zenekar útjai különváltak, az új dobos Pándi Balázs (THE TAKTIKA) lett.

Ezzel a felállással először az amcsi RAMBO előtt lépett fel a banda a Vörösyukban 2003 elején. 2003 februárjában új stúdió session került rögzítésre, amelyből négy szám a Torture Culture című EPn jelent meg 2004 májusában. 2003 márciusában volt egy turné a DIN-ADDICTtel közösen, a helyszínek: Horvátország, Szlovénia, Ausztria. A turné után még volt néhány hazai koncertünk majd a nyár elején Pándi már nem akart tovább dobolni a bandában, így hát véget ért az közös zenélés... Ősszel csatlakozott a zenekarhoz Vigh Endre dobos (BLOOD RAINBOW, GHOLGOTH), akivel ismét beindulhatott a próbálás, az új számok írása.
Endrével nyomtunk egy rakás koncertet, majd 2004 nyarán felvettünk egy nagylemeznyi anyagot Life Sentence címmel. (www.ebmrecords.com, www.profaneexistence.com/Records.htm).

A felvételek után Endre lelépett, majd Pándi Balázs vissza jött. Kábé egy évet töltött velünk ismét, de mivel nekünk állandó, fix emberre volt szükségünk és nem egy (állandó)kisegítőre új dobos után néztünk, így került a bandába Dae Laci.

Human Error hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.humanerror.hu
disbeatrawpunk@freemail.hu