Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Nuke | Biográfia
Nuke (HU) Biográfia
Stílus: -

[kezdetek]

A zenekar alakulása 2001-re tehetõ, bár ez nem konkrét megalakulása volt a NUKE zenekarnak, hanem egyfajta baráti örömzenélés, melynek tagjai megegyeztek a mai felállással, azzal a kivétellel, hogy Recska helyén Bokodi Bálint dobolt aki jelenleg a Gloaming zenekarban kamatoztatja énektudását. Az alapfelállásban két ember volt (Ádám - gitár, Bálint - dob) még a gimnázium elött, akikhez késobb csatlakozott Sipos Andris és Váradi Attila, mint két újabb gitáros, de mivel három gitár egy dob felállás nem igazán volt nyerõ ötlet, ezért Attila vállalta el a feladatot, hogy inkább basszuson penget tovább.

A kezdeti zenélgetés színterét a festõi Csepel-mûvek egyik atombunkere szolgáltatta, ahol jobb esetben is csak kéthavonta egyszer zajlott próba. Két próba között legtöbbször Andrisnál történtek a különbözo témák kidolgozásai, ahol minden felmerülõ, elborúlt téma felvételre került. Körülbelül egy évig nem is született saját szám csak rengeteg elvetemült ötlet, melyekben keveredett a filmzene, a rock a metál az elektronika… Ezeket a témákat a körülmények miatt nem lehetett megszólaltatni sem a próbateremben sem késobbi koncerteken, de azóta is bovül ennek a kis "varázsdoboz"-nak a tartalma, várva a pillanatot, hogy a gyanútlan hallgatókra zúduljon.

[az elsõ saját szám]

Mivel bajban voltunk a stílus kikötésével, ezért eleinte feldolgozásokkal próbálkoztunk, melyekben volt a Muse-tól kezdve a Deftones-ig, szinte minden. Néhány feldolgozás és próba után megszületett az elsõ nóta, melyet U.W. címre kereszteltünk, ez a szám az akkori tapasztalatokhoz képest, nagyon nagy elõrelépésnek számított. Ha az akkori stílust az U.W-val kéne definiálni, akkor az elso szó ami eszünkbe juthat az a pszihedelikus-rock. Az U.W. után született még néhány szám, melyek hasonló hangot ütöttek meg.

Énekes hiányában Ádám állt a mikrofon mögé(azóta se volt ennél jobb ötlete:).
Néhány saját és pár feldolgozás számmal az elsõ fellépést egy mûvházban vetkőztettük, ahol igazából senki nem vágta le, hogy mirÖl van szó:), mivel az akkori zene inkább hangulatokhoz lehetett kötni, mintsem konkrét zenei irányzathoz. Ezek után nem is nagyon voltak fellépéseink, és még mielott új dalokhoz nyúltunk volna, jött egy felkérés egy barát zenekartól, hogy szívesen látnák a NUKE-ot egy Metallica feldolgozás esten. Mivel Andris - akkor még - óriási talicska fan volt, szinte kézen fekvõ volt, hogy a többieknek is meg kell ismerniük annak érdekében, hogy felléphessenek végre normális nézoszám elött. Egy egész műsor megtanulása után a koncert a vártnál sokkal sikeresebben alakult, ahol kiderült, hogy milyen is igazi arcba-mászó rockzenét játszani. A zenekar ekkor felvette az S.S.D.D. nevet (Same Shit Different Day), amely kb. két koncertig volt érvényes, mint tribute-project.

[kitörés]

Ez az idoszak keményen rányomta a bélyegét a késöbbi számokra. Miután megvolt a NUKE, mint végleges név, komolyabban ráálltunk saját számok írására, melyek az eltelt idoszak szellemében fogantak. Ennek hátulütõje az volt, hogy a zenekar rendszeresen megkapta a magyar Metallica elnevezést, amit azóta sikeresen, vagy részben leküzdött. Az akkori nu-metál scéna szintén nehezen fogadta be ezt a fajta rockot, bár nagyon sok barát ebbõl a társoságból került ki. Ez még jobban felspannolta a zenekarban az árral szemben életérzést, és direkt olyan nótákat születtetett, melyeknek az volt a céljuk, hogy direkt ellentétes irányba haladjanak az aktuális irányzatokkal.

[friss hús]

Ekkor tájt szakadt meg a zenekar útja Bálinttal, aki azóta is egy nagyon jó barátja a NUKE-nak, és helyére a néhai Enrage dobosa Ondrejka "RecSka" Gábor került, akivel új irányokba mozdulhattunk el. RecSkával kicsit fel lettek turbóztatva a számok, és kb. fél évi "restaurálás" alá kerültek.
Ezekbõl a számokból 4 nótát rögzítettünk Junkyard EP néven a ParkPlatz stúdióban 2005 elején. Innentõl a NUKE komolyan kezdte venni a muködését, és a lemeznek köszönhetõen több helyen is megfordulhatott.
Többek között a Rémember, a Fish és a Subscribe élõzenekaraként, a VIVA tehetségkutatóján, az ABC tehetségkutató döntojében. Valamint egy a Wackor-ral közös õszi turnén, amely ismét csak löketet adott a zenekarnak, és ami által rengeteg színpadi-tapasztalatot szereztünk!! Idõközben felvételre került két újabb szám, amely frissebb, érettebb szellemben fogant, mint az elötte lévõk, és sokkal jobban tükrözik a NUKE mai izlését.

[és ami most van]

2006 február 10. én a zenekar 3. lett a WAN2 által megrendezett szarvasi tehetségkutatón, melynek nyereménye két fesztivál fellépés (WAN2, Hegyalja), valamint egy Rockinform interjú, ráadásul Recska megkapta a legjobb dobosnak járó különdíjat.

Szerencsére elmondhatjuk, hogy a 2005-ös évben a NUKE pályája igencsak felfelé ívelt. A szarvasi tehetségkutató is jó kezdés 2006-ra, valamint az is, hogy a zenekar BPRNR tag lett, melynek köszönhetoen egyre több fellépésünk van, és lesz. Legfrissebb híreink közé tartozik, hogy kijutottunk a sziget fesztiválra, meg a Rockmaraton fesztiválra is...

A zenekar nagyon dübörög, nem állunk le egy percre sem(ezalól sajnos kivétel a vizsgaidőszak) Célunk a közönségünk kedvében járni, mely szerencsére egyre népesebb tábort jelent. Igyekszünk valódi nótákat írni, mindenféle öncéltől mentesen, hiszen a zenész van a közönségért, közönség a zenészért: törekszünk ennek a szimbiózisnak a megtartására.


-www.nukemusic.net
-nuke@nukemusic.net
-www.myspace.com/postindustrialmotorcore
-www.bprnr.com

Nuke hírek
2008. november 17., hétfő, 07:59
Hétfőtől kapható a Nuke első albuma, a Soul Injection. Régóta ígérgettük,  ...
Adatok
Nuke (HU)
-
http://www.nukemusic.net/
nuke@nukemusic.net