Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 12 
¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Koncertbeszámoló nemcsak lányoknak…

Koncertbeszámoló nemcsak lányoknak…

Moog, Heaven Street Seven - Gödör Klub, 2005.10.07 Budapest

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. október 11., kedd

A koncert jó volt. Biztos pontosan dobolt a dobos, hibátlanul énekelt az énekes, és korrekt volt a hangosítás is. De a szakmai dolgokhoz nem értek Sőt még a számcímeket is képtelen vagyok megjegyezni. Ezért álljon itt egy cikk egy lány számszögéből!

Bevezetés: Jelenleg a hazai kedvenc zenekarom, a Moog. Egy-egy ilyen "kedvenc zenekar" jelző szavatossági ideje nálam nagyságrendileg egy év. De úgy döntöttem, hogy hagyom magam sodródni a manapság oly divatos retro hullámmal. Azzal a hullámmal, amely észrevétlenül lett része életünknek, mind az öltözködésünknek, mind a hajviseletünk, de legfőképp a zenei ízlésünknek. Sokak szerint – más zenei stílust kedvelők szerint – ez is egy ugyanolyan zenei korszak, amely annak idején része volt a szüleink életének is, ahogy jött úgy fogja felváltani valami más, valami még trendibb. De addig is, félresöpröm az oly nagy becsben tartott nu-metal, majd későbbi időszakból való elektronikus zenei cd gyűjteményem és éljen az indie!

Tárgyalás: Elkéstem. Mint gyakorlott újságíró, úgy gondoltam, hogy a kiírt kezdési időponthoz képest, illő egy órát késni, és akkor pont időben leszek. Erre már az Erzsébet térről hallottam, hogy elkezdődött a Moog. The Hives, sajnálom, de ez az első szó, amely eszembe jut, akárhányszor meglátom a zenekart. Ez nem az esetleges zenei hasonlóságok miatt van, hanem a basszusgitáros miatt, róla mindig a The Hives nevű svéd banda jut az eszembe. A zenekar a jól bevált recept szerint koncertezik: minimál pózolás, imádnivaló énekes, kellő mennyiségű melankólia, tépett haj. Épp ezért imádjuk őket! De Moog mégis nyújt nekünk valami pluszt, a közönség megőrül az új számoktól. A Clambake EP teljesen felpörgeti a nem kis létszámú rajongótábort. Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, hogy közel annyian voltak rájuk kíváncsiak, mint az utánuk következő HS7-re, ha nem többen. Ha a soron következő LP is ilyen lesz (vagy egy újabb EP?), megkockáztathatom, hogy nagy meglepetést fognak okozni a magyar zenei életben és remélem idővel külföldön is. Addig is I like you…de leginkább I like them!
Közelednek a batikolt felsősök, és a second hand shopból is másodrangú ruhákat válogatók népes tábora, kezdődik a Heaven Street Seven. Így kell kinéznie egy koncertnek: zene: rendben, szöveg: rendben, színpadi show, számokat összekötő szövegek: nagyon rendben. Előző koncerthez képest kezdem megszeretni a Szállj ki és gyalogolj lemezt. Szóval a Heaven Street Seventől megszokott pörgős koncertet láthattunk. És ami még fontosabb örömmel olvastam a zenekar honlapján (www.hs7.hu), hogy decemberben több koncertet is adnak Ausztriában, ezenkívül a HS7 felkeltette a külföldi zenei sajtó figyelmét is. Maga a hely nagyon hangulatos. Én még most voltam itt először. A leginkább nyugati kinézetű fiatalok gyűjtőhelye. A hamarosan Magyarországra látogató külföldi barátaimnak biztos meg fogom mutatni a Tűzraktárral együtt. Kellenek az ilyen helyek Budapestre!Kedvenc iskolám fórumát idézve: milyen hírességgel találkoztam? Elmondhatom, hogy ott volt a Neo zenekar nagyrésze, Amber Smith, The Trousers, Karányi Dani és gondolom még egy rakat zenekar, akiket nem ismerek.

Befejezés: Olyan volt ez a koncert, mint a jelenlegi helyzetem. Van két fiú. Az egyik egy biztos hétvégi kapcsolat, a másik egy bizonytalan hétköznapi. A hétköznapi fiú olyan, amilyenről mindig is álmodoztál, habár túl szép lenne, hogy hosszútávon együtt maradjatok. A hétvégi fiú egyszerűbb, de mégis tudod, hogy megad neked mindent, még ha nem is lesz olyan izgalmas a kapcsolatotok, de sokáig ott lesz melletted. A Moog olyan zenekar, amelyről mindig is álmodoztam, a Heaven Street Seven pedig egy olyan banda, akihez bármikor fordulhatok, sosem okoztak még csalódást, és mindig készen állnak arra, hogy örömet okozzanak nekem, akár ha csak néhány percnyi kikapcsolódásra vágyom, de akkor is, ha éppen dúdolgatni akarok valamit hazafelé menet. Mint ahogy tettem most is…

Utóirat: A Moog énekese szerint nem voltak tegnap túl fényesek, mindenki izgult, elrontották egy csomószor és egyébként is a '80-as évekbeli popdisco hangosítás nem az igazi. Én nem éreztem ebből semmit! Kezdek azonosulni a fanatikus rajongó jelzővel, azt hiszem! Tudtátok, hogy a Moog nem játszik feldolgozásokat? Én azt hittem arról maradtam le. Mindenkiképpen irigylésre méltó dolog és követendő, az egyediségre törekvő magyar zenekarok számára.

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.