Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Re-G | Biográfia
Re-G (HU) Biográfia
Stílus: -

A Re-G zenekar 1999 őszén alakult és a reggae műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki célul.
A ’70-es, ’80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze a csapatot, amely már hatodik éve változatlan lelkesedéssel hirdeti a "rasta" életérzést.
A Re-G repertoárján Bob Marley, Alpha Blondy, Israel Vibration dalai mellett ma már a saját szerzeményeink kerültek előtérbe, melyek (izelítő) demo felvételeit a közelmúltban készítettük el.
Zenekarunk 2000-től folyamatosan koncertezik országszerte és most már elmondhatjuk, hogy rendszeres fellépői vagyunk az évente megrendezésre kerülő Sziget -fesztiválnak, a most már tizenéves hagyományokkal rendelkező Ladánybene 27-táboroknak.
Játszottunk a Spring Reggae Jam-en, amely után szlovákiai koncertek következtek a nagy népszerűségnek örvendő Polemic zenekar jóvóltából.
Zenénket megmutathattuk a Prága mellett megrendezett nemzetközi reggae fesztiválon is, ahol már 3-4 ezer ember előtt játszhattunk.
A zenekar életének további fontos momentumai: több rádiós és televíziós megnyilvánulás (MTV1; RTL KLUB,Szlovén TV), a Nem kell más című dalunkkal szerepeltünk a Tesó című mozifilmben, sikeres koncerteket adtunk a Budapest Plázson valamint a Duna Teraszon.
Nagy előrelépés volt a Zöld Pardon tehetségkutató versenye, amelyen a zenekar fellépési lehetőséghez juthatott a legnépszerűbb szabadtéri koncertpódiumon.
A zenekar egyre több külföldi felkérésnek tesz eleget. Játszott több alkalommal Szlovákiában, Csehországban, Szerbia és Montenegróban, Ausztriában és Szlovéniában.
2004-től a zenekar önálló szervezésében indult útjára az Afro-Reggae-Ska Party, amelynek a budapesti Trafó ad otthont minden második hónapban.
2007-ben nagy változásokon ment keresztül a zenekar. A ritmusszekcióban és az énekszekcióban történt változások megváltoztatták a zenekart, de a stílus maradt, csak kissé modernebb lett.
Érdekességképpen egy Mc is csatlakozott a zenekarhoz. Márciustól megújult lelkesedéssel és modern roots stílussal vág neki a zenekar a jövőnek.


SizeR (Mc)
Kiszner Linda (ének)
Koós-Hutás Áron (trombita) Pál Szabolcs (billentyűs hangszerek)
Gyémánt Bálint (gitár) Rembeczki Gábor (basszusgitár
Dudás Viktor (dob)

Vendég: Baranyai Dia (szaxofon)

Re-G hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Re-G (HU)
-
http://www.re-g.hu/
szabyg@vipmail.hu