Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Inga | Biográfia
Inga (HU) Biográfia
Stílus: -
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

Jelenleg két és fél tagú:

Toroczkay Balázs: gitár
Toroczkay "Tocó" András: ének
Tóth "Lanyó" László: basszus


A két fivér, András és Balázs a ’990-es évek végén a kisújszállási "seattlegrunge"-orientált WELDED VISION tagjai voltak, miközben Lanyó a SPLEEN nevű -Sepultura-jellegű törzsi metalt játszó, többségében szintén kisújszállásiakból álló- formációban muzsikált. Sokat koncerteztek együtt, de a két zenekar tagjai szinte sosem a beszéltek egymással.
Majd sok-sok viharos év után, mikor már mindkét zenekar megszűnt, Lanyó (mint a hunderground újságírója) egy Stone Temple Pilots feldolgozás esten találkozott újra Andrásékkal, akik ott egy tiszavirág életű quartett tagjaiként adtak elő STP dalokat, már INGA néven. (Az INGA akkor már viszonylag sokat koncertezett Tóth "Filly" Csabával, aki basszusgitárosa volt és Kiss "Traktor" Viktorral, aki pedig dobosa).
Erről a fellépésről Lanyó elég pozitív hangvételű kritikát írt, (ld lent) ami felkeltette a testvérek figyelmét és azóta is szilárdan álló kölcsönös szimpátiájuk első alapköve lett, hogy ezzel a kacifántos képpel éljünk.
Miután a régi tagok (az egymástól elválaszthatatlan Somló Dániel, dobos, és Mohácsi Mátyás, basszusgitáros) pár -tényleg- felejthetetlen koncert után -főleg ezer más projektjeik miatt- kiszálltak, vagy inkább be se nagyon, Lanyó képbe került és ott is maradt.
Pár előremutatóan kreatív próba után azonban, súlyos egészségügyi gondokból kifolyólag a közös zenélés a bizonytalan jövőbe tolódott. Most is tolódik éppen.
Vagyis: Az Inga jelenleg nem aktív, de a srácok és népes pereputtyuk feszülten várják az első szívhangokat.
Jelenleg Balázs a H.orváth A.nett B.and gitárosa, valamint egy instrumentális, jam sessionre épülő trió tagja, míg öccse, aki máskülönben manapság a költészetre koncentrál cefettül, Wombat András álnéven ex-Longbow tagokkal (élükön gyerekkori jóbarátjával, Studt Bálinttal) zenekart alapított a misztikus Jaywalker néven. Dalaikat ezen a linken meghallgathatod, vagy akár le is töltheted. www.myspace.com/stonejaywalker.
Szólj hozzánk!

Inga hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Inga (HU)
-
http://www.ingaband.fw.hu
toroczkayandras@gmail.com