Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 06 
¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Kowalsky meg a Vega | Biográfia
Kowalsky meg a Vega (HU) Biográfia
Stílus: -

1999 októberében Jávorszky Béca felvetette Kowalskynak, hogy az általa megírt zenei alapokból készítsenek néhány dalt. Az elkészült egy-két dal baráti társaságban komoly tetszést aratott. A munkálatokhoz szükséges számítógépek pedig összehozták a párost Juhász Robbal, akit felkértek, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz.

2001-ben már két lemezanyagra való dal összejött. Adott volt a stúdióba vonulás. Hosszas, de annál eredményesebb munka kezdődött, míg végül rögzítésre került 13 dal.

2002-ben csatlakozott a trióhoz két zenész. A dobos Újvári Péter, akivel Rob korábban több produkcióban is együtt zenélt. A basszusgitáros posztra pedig Kowalsky felkérte Temesi Bercit, akivel a Black-Out-ban játszott együtt akkortájt.

2003 októberében a ShowTime zenei kiadó megjelenteti a Pimasz grimasz című első nagylemezt. A Fekete lepke klipp hamar közönség kedvenccé válik és előkelő helyet szerez a hazai zenecsatorna slágerlistáján. A szakma elismerően beszél az albumról.

2003. decemberében egy exkluzív koncert keretében debütál a produkció az A38 hajón, ahol a zenekar barátja, Jamie Winchester is beszállt néhány szám erejéig.

2004. tavaszán Fonogram és Arany nyíl díj jelölést kapnak. Megjelenik a második videoklipp a Többet érdemelsz című számhoz. Ez még az eddigieknél is nagyobb sikereket hoz, a szám felkerül a Now.hu 3 válogatásalbumra.

A 2004-es évben a vidéki tourné mellett valamennyi nyári fesztiválon játszanak, a nyár folyamán pedig leforgatják harmadik videoklippjüket az Aszfalt és fehér csík című számra.

2005 április végén megjelenik a második stúdióalbum Vegasztár címmel. A Viva elkezdi játszani az első klipet, amely a Herceg fehér lovon c. számhoz készül és amely 6 hétig szerepel a slágerlistán.

A lemez megjelenését követően a basszusgitáros poszton változás történik. Temesvári Berci helyét Szórád Csaba (Jimmy) veszi át.

2005. nyár közepén elkészül az Aki mer, az nyer c. klipp, amelynek különlegessége, hogy csak és kizárólag fényképekből készül. A klippet – mint a korábbiakat is - a Vega barátja, Valachi Attila (Atesz) készíti.

2005. júniusában megjelenik Kowalsky és Le Renard közös könyve, a Holnap előtt! A közösen kitalált történetet Kowalsky munkásságának dalszövegei színesítik (Vega, Black-Out, Mantra).

A nyár fesztiválozással és bulizással telik.

2005. szeptemberétől Jávorszky Béla a továbbiakban csak zeneszerzőként működik közre a Vega albumokon.

Az ősz folyamán elindul az országos tourné, a zenekar régi jó barátját, Jamie Winchestert állandó vendégként kéri fel az akusztikus gitáros posztra.

Az Aki mer, az nyer klip kúszik felfelé a Viva slágerlistáján, miközben elkészül a harmadik klip is Árpa Attila Argo c. filmjében betétdalként már felcsendült Balul sül el c. számra. A klipp a film jeleneteiből és a nyári koncertfelvételek legjobb pillanataiból készül.

2006 januárjában ismét Fonogram Díj jelölést kap a zenekar.

2006 szeptember végén megjelenik a harmadik album Forradalom Rt címmel a CLS Kiadó gondozásában. Az első klippes nóta a Nem minden szarka farka pedig debütál a Viva TV-n.

Az albumot már új felállásban prezentálják,hiszen Juhász Rob és Újvári Petya kiválása után a zenekar átszerveződik. A Vega jelenlegi összeállítása november elején állandósul.

Decembertől a zenekar három állandó taggal és három fix session zenésszel koncertezik.Kowa,Jimmy és Cha Cha triójához egy billentyűs egy dobos és egy akkusztikus gitáros csatlakozik Márkus Gergő,Bensó Pál és Zámbó Tamás személyében.


A csapat állandó vendége a Viva és a Cool Tv műsorainak.

A Nem minden szarka klippje két egymást követő héten is a Viva Chart Show élén landol.

A novemberi Zenész magazin címlapjára kerül a zenekar fotója.


December 16-án teltházas lemezbemutató koncertet adnak a Wigwam Rock Klubban Ganxsta Zolee és a Kartel,Kozma Orsi,Dajka Krisztián valamint két korábbi Vega tag Temesi Berci és Jávorszky Béca vendégszereplésével.

A Viasat3 Tv felkérésére a Topmodel című műsor döntőjének sztárvendégei.

A 2006-os évet egy ingyenes meglepetéskoncerttel zárják nagy sikerrel.

A Kowalsky meg a Vega Zenekar:
Kowa - ének
Jimmy - basszus
Chacha - gitár
Márkus Gergő - billentyűk
Bensó Pál - dobok
Zámbó Tamás - ak.gitár

Diszkográfia:

Pimasz grimasz (2003)
Vegasztár (2005)
Forradalom Rt. (2006)

További információk: www.kowalskymegavega.hu

Kowalsky meg a Vega hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.kowalskymegavega.hu
info@kowalskymegavega.hu