Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Abszolút Kezdők | Biográfia
Abszolút Kezdők (HU) Biográfia
Stílus: -
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

A zenekart 2002. októberében Baj László, Deme Róbert és Tóth Loon alapította a Veszprémi Petőfi Sándor Színház klubjában. Az első zeneszámok két akusztikus gitáron és szájharmonikán szólaltak meg.

A zenekar jelenlegi felállása: Módri Györgyi (tangóharmonika, ének), Baj László (gitár, ének), Deme Róbert (basszusgitár, gitár), Máté P. Gábor (billentyűs hangszerek, vokál), Tóth Loon (ének, szájharmonika, furulya, triangulum, csörgők - zörgők),Kandó Imre (dobok), valamint a zenekar tiszteletbeli, örökös tagja Nyirkó István (gitár, vokál). A zenekar (volt) menedzsere Zsandár Tamás (ZséTé).

A zenekar nevét David Bowie Absolut Beginners c. dalából kölcsönözte. Az Abszolút Kezdők csak saját dalokkal lép színpadra. A zenéket Baj László, Deme Róbert és Máté P. Gábor készíti, a dalszövegeket Baj László írja. Az Abszolút Kezdők az ’abszolút gulyásromantikás, hiánypótló, alternatív lélekzene’ stílust képviselik a magyar könnyűzene palettáján.
Felléptünk többek között a veszprémi és a zalaegerszegi színházban, a veszprémi utcazene fesztiválon, Budapesten a Műhely nevű klubban, Veszprémben jó néhány klubban, pincében. Tavasszal Ajka, Veszprém, Zalaegerszeg, Szombathely klubjai várnak ránk. Nyáron Balatonfüreden, Kapolcson és valószínűleg a Hegyaljai Fesztiválon is fellépünk majd. Színházi elfoglaltságaink miatt főleg a nyári szezonban tudunk több fellépést vállalni.

Nemrég készült el – 7 dalból álló – demofelvételünk. Ez repertoárunkat nem fedi, eddig kb. 25 dalt készítettünk el. Ezeket a koncertjeinken folyamatosan játszuk. A dalok egy része a következő címen hallgatható: http://bajla.uw.hu/radio.blog/index.php.

Tavaly áprilisban lépett először nyilvánosságra a zenekar a Veszprémi Petőfi Színház stúdiójában. Most egy év után újból ugyanaz a helyszín ad otthont az együttes szülinapi bulijának április 18-án este 9-kor. A bulin minden Abszolút Kezdők dal hallható lesz, sőt az összes volt bandatag is föllép az est folyamán

Abszolút Kezdők hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.abszolutkezdok.hu
bajla@freemail.hu