Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 08 
¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Korai Öröm | Biográfia
Korai Öröm (HU) Biográfia
Stílus: Acid rock, Freakbeat, Neo-psychedelia
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

Korai Öröm zenekar már tizenöt éve jelen van a hazai és külföldi koncert porondokon, filmekben, színházi előadásokban és számos más művészeti ágban. Korai Öröm az első zenekar Magyarországon, aki a videovetítést a koncertek állandó kisérő elemként használta (már 1993-ban), kibővítve ezzel a koncerteket egy multimédiális performance-szá. ’A zenekar hosszú utat tett meg amíg kiérdemelte a mai, irigylésre méltó helyét - a nemzetközi zenei porond kitűnő tagja. Zene és mozi egy tető alatt, komplex szórakoztatás a szemnek és a fülnek...’ -írja BUDAPEST SUN. A 90-es évek közepétől KÖ minden nagyobb magyar fesztivál állandó vendége, szerepelt már Sziget Nagyszínpadán is fő műsoridőben, amivel semelyik más magyar zenekar nem dicsekedhet. "A kilencvenes évek legfontosabb underground zenekara. Az összekötő láncszem az alternatív és a tánczenék között’ írja Index.hu. Korai Öröm kétszer az Év Legjobb Koncertzenekara lett a Magyar Narancs olvasói szerint. Népszabadság "... a hazai underground, mezőny legdinamikusabb zenekarának" nevezi KÖ-t, a performance-át pedig "...Lelkes, fantáziadús, élő zenei produkciónak".
A zenekar nemcsak Magyarországon népszerű, a híre messze határokon túlra jutott el, földrajzilag táguló turnékat is vonva maga után. Az amerikai WAYSIDE MUSIC, ’..talán a legjobb pszichedélikus együttes körülöttünk’ jelzőt adott Korai Örömnek, az újzélandi ’Cranium Music’ toplistáján a KÖ lemeze vezetett, albumait megjelenítették német és dán kiadók, számaik több külföldi válogatáson jelentek meg.
A 2005-ös album a zenekar eddigi legkiforrottabb munkája. Különböző etnikus hatások keverednek a lemezen masszív táncritmusokkal csak a Korai Örömre jellemző egyvelegben. Magyar jazz- és bolgár népénekesnők, élő szitár szólók még változatosabbá teszik az albumot, amelyen humor és komolyság, könnyedség és keménység, népdal és pszihedélia követik egymást. Ráadásként a lemezen egy humoros klip szerepel, mágikus-realista stílusban.

Korai Öröm hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Acid rock, Freakbeat, Neo-psychedelia
http://www.korai.hu
korai@korai.hu