Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 07 
¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Sub-Zero | Biográfia
Sub-Zero (HU) Biográfia
Stílus: Rock, Hard rock, Heavy metal
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

SUB-ZERO

A zenekar 2004. nyarának végén alakult, két jóbarát Pál Endre és Mitró Tamás ötleteként, akik már régóta ismerték egymást és sokszor összejöttek közösen gitározni. Már ekkor kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon vannak zeneileg, de a közös zenekar még váratott magára pár évig, mivel mindkettőjüknek volt saját zenekara akkoriban. 2004-re viszont úgy alakult a helyzet, hogy mindketten kiléptek a korábbi csapatokból, így már semmi akadálya nem volt a közös zenekar-alapításnak.

Két évig a folyamatos tagcserék jellemezték a bandát, mint minden induló csapatnál, míg 2006-ban megérkezett Wilhelm Tibor, aki nagy elánnal elfoglalta az énekesi posztot. Az ő érkezésével kristályosodott ki a banda zenei irányvonala, amely a ’70-es, ’80-as évekbeli hard rock/classic metal-t tűzte zászlajára, mely stílus napjainkban kissé mostohagyermekként, szinte sehol sem hallható élőben. Időközben a basszusgitáros- és a dobos poszt is állandósult, előbbi Kis Róbertnek, utóbbi Gáspár Henriknek köszönhetően, így 2006-tól számítható a Sub-Zero klasszikus felállása.

Az első saját nóta, az „A hazugság ellen”, közösen készült, melyhez Kis Róbert hozta a zenei alapötletet és szöveget. Ettől kezdve beindult a munka és Mitró Tamás folyamatosan szállította a saját számok zenei részeit, melyhez Wilhelm Tibor írt elgondolkodtató szövegeket, a próbákon pedig közösen formálta a zenekar a számokat kész dalokká. Ezzel párhuzamosan, fokozatosan bővült feldolgozásokkal a repertoár, így egy év alatt összeállt egy koncertműsor, amellyel már felléphettek a pesti klubokban.

Eleinte ismertebb zenekarok elő-zenekaraként mutatkozott be, az évek során pedig már saját koncertek keretében lépett fel a csapat, így eljutott Budapest szinte összes rock-klubjába (Rocktogon, Filter, Viper Room, Metal School, Téglagyári Megálló, Fészek Klub, Wigwam stb.). Hónapokig működött klubjelleggel a Rocktogonban, később (és jelenleg is) a Viper Room-ban. Ez alatt az idő alatt néhányszor vidékre is ellátogattak, ahol rendre nagyon pozitívan nyilatkoztak a zenekar élő teljesítményéről.

2008. tavaszán elkészítették az első demo-felvételüket, mely 4 saját számot tartalmaz és rendkívül pozitív kritikákat kapott a szakmai sajtóban (Metal Hammer). Jelenleg legalább két órányi műsorral rendelkeznek, melyben számos saját dal és még több feldolgozás hallható a fenti éra legjavából. Igyekeztek ismert számokat megtanulni, de azok közül is nem a legelcsépeltebbeket, hanem azokat, amiket ritkán, vagy szinte egyáltalán nem hallani élőben más zenekaroktól Magyarországon.

Tagok:

Wilhelm Tibor – ének,
Pál Endre – gitár,
Mitró Tamás – gitár,
Kis Róbert – basszusgitár,
Gáspár Henrik – dobok


Írásmódok: SUB-ZERO, Sub-Zero
Eredet: angol
Kiejtés: száb zéró

Sub-Zero hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Rock, Hard rock, Heavy metal
http://www.myspace.com/subzerozenekar
blacktom73@gmail.com