Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 25 
¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Algor Mortis | Biográfia
Algor Mortis (HU) Biográfia
Stílus: -

Az Algor Mortis 2000 novemberében alakult, középiskolai bandaként. A kezdeti időszakot némi tanácstalanság jellemezte, ráadásul nem volt dobosunk, ami az azt követő években is elsőszámú napirendi pont maradt. A kezdeti évek lenyomataként egy hétvégére bevonultunk egy garázsba, ahol a környéken lakók legnagyobb megelégedésére felvettük a zenekar első, Craft of Agony című felvételét, ami olyan lett amilyen. Ezzel ez anyaggal adta a zenekar első koncertjét a csepeli Voodoo klubban, a Subscribe és a Digital Monkey társaságában.

A következő években gyökeres változások történtek, mind a zene, mind pedig a személyzet tekintetében. Ekkor alakult ki a zenekar mai napig meglévő tagsága: Alfeldi Endre – dob, Kígyóssy Gábor – gitár, Üveges Bálint – basszusgitár, Rácz Gergő – ének/gitár. Az ekkor született számokat 2003-ban rögzítettük, az anyag a New Age Rupture címet kapta. Ezt az anyagot nem sokkal később a Rocktogonban mutattuk be, az Atavism és a Making History támogatásával.

A jó (újra)kezdést követően sajnos több évig tartó vegetálás következett. Noha volt egy ígéretes próbálkozás az akusztika világába, mégis anyagi és egyéb privát megfontolások miatt alig voltak próbák és nem látszott az előrelépés lehetősége.

Az áttörést a 2006-os év hozta, amikor végre saját próbaterme lett a zenekarnak, ahol nyugodtan és rendszeresen tudtunk próbálni. Ezen felbuzdulva felvettük a zenekar legújabb, zeneileg és minőségileg is egyértelműen legjobb felvételét, ami a Circle of Fire címet kapta. A három számos promóciós anyagnál tudatosan választottunk három számot, amiket Jaya Hari Das értő irányításával vettünk fel az Audioplanet stúdióban 2006 nyarán. A felvétel jól tükrözi zenénk különböző arcait: a fogósságot (Circle of Fire), a zenekart a kezdetektől végigkísérő népzenei motívumokat (Anda-Ey), valamint a kezdeteket idéző keménységet (The Culling). A promóciós anyag ingyenesen letölthető a honlapunkról, vagy megrendelhető CD-n, igényes kiszerelésben.

A zenekar kb. 50 perces műsorral rendelkezik, amiben most már kizárólag saját számok szerepelnek. Szívesen fogadunk koncertmeghívásokat.

Algor Mortis hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.algormortis.com
info@algormortis.com