Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Filber | Biográfia
Filber (HU) Biográfia
Stílus: Funk rock
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

Most beszéljen inkább más helyettünk! A következő cikket a FÁYDALOM nevű diákújság közölte a zenekarról. Köszönet a szerkesztőknek, és köszönet az olvasóknak is!

"Let’s rock motherfunker!"
Filber

Király László (Laci) - szólógitár, Kiss Dániel (Degesz) - dob, Prekker János (Prexi) - basszusgitár, Tóth Ádám (Femily)- ritmusgitár, Varga István (Isti)- ének. Tanácsos megjegyezni ezeket a neveket, mert ha a srácok a húrok (vagy a dobok) közé csapnak...



Sokan ismerhetik már a felállást a SOP-ROCK Amatőr Tehetségkutató Fesztiválról, vagy mendemondákból, de most lerántjuk a leplet a "Filber" titkairól.

A zenekar kb. 1 éve alakult. Akkoriban Ádám, Degesz és Fispán Marcell még metálban utaztak. "No mind1." Lacit az iskolai színjátszó körben ismerte meg Ádám. Mikor megtudta, hogy gitározik, elhívta próbákra, "így jammelgetni". Miután Marci eltűnt, mint szürke szamár a ködben, a srácok nem estek kétségbe. Nem volt kérdéses az új gitáros személye. A véletlennek köszönhetően a két fiú keresve sem talált volna jobb szólógitárost Lacinál. Ha jól számolom, így már megvan két pengetős, meg egy dobos, de a basszusgitáros hiányzik...
Az erdélyi kirándulás során előbújt Prexi, akiről szintén kiderült, hogy jócskán meg van áldva zenei tehetséggel, ezért ő is alkalmi meghívásokat nyert a próbákra. A srácok rájöttek, hogy amit csinálnak, az jó, és együtt is maradtak. "És így jött össze a piciny bandánk."
Kezdetben más előadók számait játszották saját örömükre - no meg a szomszédokéra. "Mindannyian nagyon szerettük a Red Hot-ot, ezért hát leggyakrabban azt is játszottunk." A number1 azóta is a Red Hot Chili Peppers, mely banda vitathatatlan példaképe a zenekarnak. "Aztán néha ránk jött, hogy sajátot is kéne nyomatni." Miután ez a nemes gondolat meglegyintette a fiúkat, bele is kezdtek saját számok komponálásába, ami nekik leginkább jó szórakozás volt, a zenekedvelő embereknek öröm, a rosszmájú szomszédoknak persze otromba ricsaj.
"A nevünk az megint érdekes dolog, a nyári összezördülésekből keletkezett." A banda székhelyén - "Kehidán" (közismertebb nevén Sopronkőhida) - tudniillik van egy kilátó, mellette pedig egy szalonnasütő, ahol a fiúk szívesen bontották a rendet. Ám egy nap kiderült, hogy a kisajátított területnek már van egy korábbi tulajdonosa. "A kilátó borzalmas és vérengző lakója a PELE." Az örömteli találkozás tiszteletére Ádám gondolt egyet, rákeresett a pele angol nevére, ami mint utóbb kiderült: filber mouse. Ekkor jött a gondolat: "Legyen már ez a nevünk!" A mouse-t közös megegyezéssel műtéti úton eltávolították, nehogy a laikus tömeg tévhitben éljen, és összekeverje őket a Machine Mouse-zal. Így született hát meg a Név, ami 4 lelkes fiatalt takart, akik meg akarták hódítani a színpad deszkáit.
1 héttel a SOP-ROCK előtt egy újabb okos gondolat villant meg a fejekben: "Nem lépünk már fel soprockon?". Összedobták a 3. számot - ami a sietségek ellenére ugyanolyan überelhetetlen, mint a másik 2 saját szám, aztán fogták a sátorfájuk, tarisznyájukban pogácsa helyett dobverőkkel és erősítőkkel, szívükben reményekkel elindultak a tehetségkutató fesztiválon. A megmérettetésen 5. helyezést értek el - ami valljuk be, dicséretre méltó ahhoz képest, hogy még énekes sem volt. A zsűri azonban felhívta egy régebbi problémára a figyelmüket: nagyon jó, amit csinálnak, de valami hiányzik - az ének.
A zenekar nagy lelkesedéssel nekivágott az énekes-casting-nak (ahol volt szerencsém részt venni - de mindenki örömére csak nézőként). Kelemen Klaudia és Varga István örvendhetett nagy sikernek. Isti már a pénteki koncerten fel is lép a zenekarral. "Meghallgattuk, bevált, úgyhogy ő az énekes." Az idő ismét sürget, de a fiúk - biztosra veszem - másodszor is bizonyítanak, és összeszokott produkciót adnak elő a SOP-ROCK gálán. A zenekar rejtett tartaléka pedig Klau lett. "A koncert lemenetelével vele is foglalkozni fogunk és remélhetőleg oszlopos tagja lesz a bandának."
Mit rejt a jövő? "A jövőbeni terveink, hogy soha nem hagyjuk abba... és let’s rock motherfunker!" "Magyarországon a funky nem egy túl elterjedt dolog, úgyhogy mi vagyunk, akik szórjuk az igét."

És végül a tagok elmeállapotát tükrözendő üzenetek a zenerajongóknak:
Laci: "tőlem? csak annyi, hogy: há szeretija tik a megyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet, há ketten szeretünk mi egyeeeeeeeeeeeeet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Prexi: "a pele egy nagyon kedves állat, hosszú, szőrös farokkal."

Filber hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Filber (HU)
Funk rock
http://www.filber.atw.hu
filber@indamail.hu