Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 08 
¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Mobus | Biográfia
Mobus (HU) Biográfia
Stílus: Rock and roll

Mobus

Ez a történet pár fiatal srácról és 1 lányról szól akiknek az útjai az Egyházasrádóci Művelődési Központ alsó termében kicsit összefonódott.Ez a történet Nagy Péter:ritmus gitárosról,Pukhely Péter:dobosról Gazsi Zsófia:basszusgitáros és Szentiványi Balázs:szológitáros(és énekes)ról szól.

Szentiványi Balázs kezdetben dobosnak készült egy vidéki család hátsó épületének falai mögött,és aztán beleszeretett a gitárjátékokba és elhatározta hogy megveszi élete első (olcsó) elektromos gitárját.Kezdetben egy aprócska kis akusztikus gitáron játszogatott és több zenekarnál is megfordult.Hol gitáros és hol régi szenvedélyének hódolva dobosként.A gitározgatás egyre jobban ment a zenekar egyik fő alapítótagjának,és közben egyre több hangszerhez jutott hozzá az évek során.Behringer stratocaster volt az első elektromos gitárja amit az iskolaévei alatt nyári munkájából összekapart pénzéből vette(szülei nagy örömére),és aztán később eladta,ebből a pénzből vett 1 Aria stratocastert,majd Boss MT2-es torzítójával bővült de nem teljesen,mert egy amati 7 tamos dobhoz és egy multi effekt pedálhoz Zoom GX1-hez is sikerült hozzájutnia.Balázs szenvedélyes Metallica rajongó és nagy szerepet játszik a zenei beállítottságában.

Gazsi Zsófia a zenekar basszusgitárosa nem sokáig tudott együtt játszani a Mobus-al mert a próbák az iskola legnehezebb napjain voltak neki és inkább a jövőjét építgető szándékkal nem akart hosszabb távon maradni.Zsófi a testvérei hatására kezdett el zenélni.Édesapjuk is zenész ember, s nem kis mértékben támogatja a zene iránti érdeklődését.A zenekar bőgőseként egy gyönyörű sötétpiros 4 húros Yamahát hajtott.

Pukhely Péter a zenekar pálcikákkal szenvedő alanya aki extrém punk múlttal rendelkezik,mindig is dobolni akart és több helyen is volt rá lehetősége, barátok, ismerősök körében.
Balázzsal korábban is jó baráti viszonyban voltak és többször
is összeálltak a hátsóépületekben játszogatni,és már jó ideje dédelgettek egy közös álmot:zenekar.Megszálott dob mániájának köszönhetően soha nem tett le róla így elérte célját és bekerült egy zenekarba, a Mobus-ba. eleinte félelmei voltak, hogy nem válik be és és távoznia kell a zenekarból. De erre nem került sor mert tökéletesen megfelelt. Szívvel lélekkel dolgozik a zenekarban és nem hagy ki egy próbát sem. Megbecsült tag.

Nagy Péter az együttes ritmusgitárosa.Peti szintén vidéki zenekedvelő gyermek volt aki akusztikus gitárjával a helyi fiataloknak többször is játszott,mint hobbizenész.Új iskola új barátok ,így ismerkedett meg a zenekar jelenlegi szólósával Balázzsal és elkezdődött egy olyan folyamat ami a mai napig is a Mobus nevű zenekart eredményezi. Péter a helyi Müv.Közp.-ban működő Ifjusági klubb vezetőhelyettese és egyben a helyi kórus legidősebb tagjaként sok mindent megtett a klubbért.Ő volt aki a próbaterem kérdést teljesen elintézte.
Már kisgyermek korában is szeretett volna zenélni de sajnos nem volt rá lehetősége. 2003 Decemberében vette első gitárját, egy singer nylon húros akkusztikusgitárt. Nemrégiben cserélte le egy Stagg Telecaster-re és szerzett egy Ibanez analóg torzító pedált.

Mobus hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Mobus (HU)
Rock and roll
http://hunderground.hu/mobus
mobuszenekar@gmail.com