Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Motorhand | Biográfia
Motorhand (HU) Biográfia
Stílus: Rock and roll

Kató Csaba - Kaci - zenekar alapító, Rock&Beer gitáros

A XX. Századi Magyar valótlanságba születtem, pontosabban akkor, amikor a nyugati jólétben már haldoklott Jimi Hendrix. Nagyapámtól kaptam egy akusztikus gitárt, 10 évesen, a családban mindig fontos szerepet töltött be a zene. 1-2 évvel később mindenre elszántan le is szedtem a szekrényről és leporoltam.
Mivel az akkori zenék nagy hatással voltak rám és sok barátom már komoly karriert futott be, vettem egy elektromos gitárt, erősítőt, figyeltem és tanultam tőlük. Aztán tanított Blackmoore, Iommi, Page, SRV, Satriani...
Egy-két év, hónap, különböző formációkban, stílustalanságban eltelt próbálkozás után, szólógitárosként a Ceremony zenekarral játszhattunk pár klubban, néhány kedvenc banda előtt is, próbálva The Cult, AC/DC zenéit és az aktuális slágereket előadni. Aztán a Squeller-rel, a Motörhead számait, itt már Gyuszival és Balázzsal, a későbbi sorstársakkal.
Innen kerültem a Bomber zenekarba, ahol néhány szép év alatt írtunk együtt sok saját nótát, megjelent lemezünk és játszhattunk a Motörhead előtt is (mint a zenekar Magyar helytartói)! Aztán váltottunk, de tudtuk, hogy egy életre együtt maradunk.
Utána hívtak a punkosabb hangvételű MÁK zenekarba, akikkel meghatódva újra állhattam a Wigwam deszkáin és nyomtunk egy országos turnét is.
Később Tested néven, egy kísérletezős, elektronikus, új hangvételű saját számokra alakult csapattal pörögtünk, egészen a Sziget fesztiválig. Ide hívtam én dobolni, a már említett Balázs barátomat.
Mi ketten váltottunk, mert egy régóta dédelgetett álmunkra nyílt lehetőségünk azáltal, hogy találtunk egy olyan énekest, aki kompromisszumok nélkül prezentálja a The Cult nótákat. Nem volt kérdés, megalapítottuk a CultUs zenekart, amivel jelenleg is folyamatosan felkéréseknek teszünk eleget, az elismerések életben tartanak!
Egy koncert után, ’Egy züllött éjszakán’ , beszéltünk Horti és Tommy barátaimmal (ex. Bomberek), hogy mi lenne, ha időnként pengetnék a Bluesbolhák zenekarukban. Persze azonnal nemet mondtam, de tudtuk, hogy ez igent jelent és további kapukat nyitunk meg az újra együtt zenéléssel. Világos volt, hogy megint a régi, közös szerelmünkhöz, a Motörhead zenéihez húzunk!
Gyuszival kezdtük, csatlakozott Viki dee (dob), Kyru (ének), aztán különböző elfoglaltságok miatt a formáció változott, de a lendület maradt!
Egyértelmű volt, hogy Tommy kerül a frontra, Horti a dobokhoz és így már a klasszikus trió felállásban, a leghitelesebben vállalhattuk a Motörhead tribute koncerteket! Fesztiválokra, klubokba, születésnapokra kaptunk és várunk meghívásokat, ahova csak egy nagy Rock&Roll buli kell!
Haverok, lányok, bulik és ha már tribute, akkor beléptem az AC/BC zenekarba is, a ritmus-gitárommal, amíg belefér!
2010.04.16-án véget ért a CultUs-os pályafutásom.


Hortobágyi Gábor - Horti - Dobok

A 70-es évek elején születtem Budapesten. Iskoláimat is itt végeztem, de már ekkor kiderült, hogy nem az iskolapadból megyek nyugdíjba. Sokkal jobban érdekelt a foci és a zene. Mivel kiderült, hogy nem vagyok egy Törőcsik, dobolni kezdtem. Különböző stílusokban játszottam. Kezdődött a Punk-rockos Anti&Apu zenekarral. Majd Blueman néven Blues-rockot nyomtunk. Aztán megalakítottuk Roy-jal a One nevű Funkys beütésű bandát, nagy sikerrel. Ezután jött a Motörheades stílusú Bomber. Velük három lemezt csináltunk. A Bomber után kicsit kilengtem a country világába a Mustangos fiúkkal. Itt már énekeltem is a dobolás mellett. És rá kellett jönnöm marha jó vagyok, és a szövegíráshoz is konyítok picikét. Mese nincs gondoltam és megalakítottam a Bluesbolhák projektet. Stílusa:sajátos pattogós blues, magyar szöveggel. Két lemezt dobtunk piacra, közben Tóth Vera zenekarával húztam le két évet. Jelen pillanatban Roy&Ádám trióhoz hívtak pár hónapra beugrónak. És persze a Motörhandbe fődobosnak hívott Kató úr, amit örömmel vállaltam, mert jó a brigád!


Soltész Tamás - Tommy - front-basszus gitár, ének

Az egész 1980 nyarán kezdődött, mikor megszülettem. Már akkor sejthető volt, hogy zenész leszek, mivel zenész családból származom és mindig hangszer közelben voltam.
Az első próbálkozások az általános iskolában kezdődtek.
1995 júniusában aztán megalakult az első csapat.
Aztán hosszas keresgélés és sikertelen próbálkozás után megalakítottam 2000-ben a saját csapatomat, a TRIBE-ot, két évet töltöttünk együtt, aztán elváltak útjaink.
Megint hosszas keresgélés és halva született próbálkozás után, egy véletlen folytán összefutottam egy régi baráttal, Szőke Csabesszel. Így lettem 2002-ben az ANTI & APU bőgőse. Ebben a zenekarban ismertem meg Hortit. Később útjaink sajnos elváltak és 2003-ban a BOMBER zenekarba kerültem, két évet húztam le a csapatban.
Aztán jött egy igazi blues csapat ötlete és 2004-ben megalakult a BLUESBOLHÁK, Hortival és Csabesszel. Itt is két évet töltöttem, de útjaink megint szétváltak a régi barátoktól.
2006 nyarán Kató Csabi megkeresett, hogy helyettesítsek pár bulin a CULTUS-ban, aztán valahogy ott ragadtam. Kicsit döcögősen indult, de azóta is erősítem a bandát.
És jött a régi nagy szerelem a Motörhead, ami mindig is az első helyet töltötte be a zenei világomban. A zenekar az idő folyamán átesett némi változáson tagok tekintetében, de mostanra a klasszikus formációban hódolhatunk az igazi tökös Rock&Rollnak. 2010.04.16-án véget ért a CultUs-os pályafutásom.

Motorhand hírek
2010. január 14., csütörtök, 19:09
Végre elkészült az együttes saját honlapja! http://motorhand.hu/ címen érhető el az  ...
Adatok
Rock and roll
http://motorhand.hu/
smack@freemail.hu