Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 05 
¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | ScaroN | Biográfia
ScaroN (HU) Biográfia
Stílus: Metal, Heavy metal

Zenekartörténet











Hát nem is tudom, hol kezdjem a zenekar történetét, hiszen nagyon régre nyúlnak vissza a kezdetek.

Ha jól emlékszem az egész zenekari pályafutásunk 1994-re vezethető vissza, amikor Felcsúton az egyik unokabátyám Müller Tibor (KOPASZ) megismerkedett egy Budapestről leköltöző sráccal Simivel akinek volt már korábban bandája és elhozott minden felszerelést. Ott ültem életemben először dob mögött, és ott fogtam először gitárt a kezemben. Dobost akartak faragni belőlem de nem hajlottam a dobosság felé így maradtam a gitárnál. De persze azt nem mondom, hogy nem doboltam. Nem sokkal később bekerült a Képbe a felcsúti Varga József (Jimi) is, akit énekesnek szántunk. Gyakorolgattunk elég sokat főleg Akela és Moby Dick feldolgozásokat „próbáltunk” előadni. Ezek után sajnos a gitárokat eladták és így hangszerek nélkül maradtunk. Erre Jimi nem sokkal később vett egy gitárt és én gitároztam, ő pedig énekelt. Kibéreltük a felcsúti kultúrházban az emeleten egy kis termet és ott próbáltunk. Sajnos onnan rövid határidővel ki is tessékeltek, mert a szomszédok nem bírták a kiképzést J. Simi később visszaköltözött Budapestre és a lakását kiadta a másik unokabátyámnak Müller Csabának.

Volt egy közös haverunk Horváth Zoltán (Husi), akit az iskolában ismertünk meg és mindig dobos szeretett volna lenni így megkérdeztük, hogy lenne-e kedve dobolni. Persze az első szóra beleegyezett. Közben megismerkedtünk a biatorbágyi Jankovics Zoltánnal (Pumukli) aki szívesen basszerozott volna de sajnos vele nem tudtunk egy zenekarban játszani. Ha már itt vagyunk, akkor a „Scaron” mint zenekarnév kitalálása az ő nevéhez fűződik. Próbáltunk tovább Müller Csabiéknál a pincében de nem volt valami jó hely, mert igazodni kellett hozzájuk, ami persze természetes dolog de szerettünk volna hazai pályán játszani és elköltöztünk a Jimiék pincéjébe. Közben sikerült vennem egy gitárt és már két gitárral nyomtuk, utána pedig átvettem az énekes szerepet is. Szépen mentek a próbák a pincében. Ha jól emlékszem ’96-ban megismerkedtem egy sráccal, Hebrony Tibor Attilával, aki szintén Budapestről költözött Felcsútra és ő is zenész kolléga. Igazság szerint ő keresett meg engem és így haverkodtunk össze. Ezek után elválaszthatatlan gitárosok lettünk nagyon sok közös számunk és ötletünk volt. Vele csináltam az első felvételeimet is. J Ezek után Simitől elvitték a dobfelszerelést, ráadásul a dobosunkat is elvitték katonának így sajnos a Scaron mint zenekar dobhiány és dobos hiány miatt leállni kényszerült. Egy kicsit mindenki szétszéledt és nem is igazán foglalkoztak a zenéléssel. Én tovább egyengettem a karrieremet. A leállás után Hebrony Tibivel zenélgettem szoba szinten. Mindig, ha volt valami ötletünk elmentem hozzá és felvettük. 1997-ben tagja lettem a bicskei Black Leaves zenekarnak, amiből a bevonulásom miatt ki kellett szállnom. Egy évet játszottam velük. Nem sokkal később Jankovics Zoltánnal egyeztettem, mert egy biatorbágyi Origo-8 zenekar keresett gitárost. Ezt is elvállaltam. Jó kis banda volt, sokat jártunk fellépni és két évet voltam velük. Közben alapítottam egy másik saját zenekart, ami a Victorya nevet kapta és Hebrony Tibi is játszott benne. Ezzel is volt fellépésünk. Ez sajnos próbahely miatt ment tönkre. Nem sokkal később az Origo-8 zenekar Nautilus néven újjáalakult és megint benne voltam. Közben felkértek, ha jól emlékszem 2004-ben, egy másik zenekarba a Boogie Men-be basszusgitározni, majd később gitározni. Ezek a zenekarok közül egyik sem volt a szívem csücske. Gyártottam és fel is vettem otthon a saját témáimat arra gondolván, ha eljön a NAGY ZENEKAR, akkor legyen anyag. A 2006-ban a Boogie Men-ből valami oknál fogva kitessékeltek J. Utána határoztam el, hogy megcsinálom a NAGY BANDÁT a SCARON-T. Kérdezgettem az ismerőseimet, hogy nem tudnak-e felcsúthoz közeli tagokat zenekar alapításhoz. Sikeresen találtam tagokat a zenekarhoz. Első felállás:



Balassi Tamás ének

Dombi Krisztián gitár

Hoffmann Róbert gitár

Ádám basszer (Raiden zenekar)

Horváth Balázs dob



Nem sokkal később a csákvári Járfás Gergő lépett Ádám helyére basszer téren, csak ő is kimaradozott. Nem hívtuk, ő sem hívott így keresnünk kellett másik basszerost. Meg is találtunk a tatabányai Horváth Ferencet. Később a dobossal kisebb problémáink pontosabban problémáim adódtak, mert úgy vettem észre, hogy nem tudja beleélni magát abba a stílusba, amit játszunk. Ekkor kerestem meg Husit, hogy nincs-e kedve újra dobolni a zenekarban. Persze beleegyezett és vett egy dobfelszerelést. Így ő lett a dobosunk és megszületett 2006 augusztusára a végső „stabil” felállás.



Balassi Tamás ének

Horváth Zoltán dob

Dombi Krisztián gitár

Hoffmann Róbert gitár, vokál

Horváth Ferenc basszusgitár



Jelenleg két fellépésen vagyunk túl. Először Bicskén játszottunk 2007. január 13-án a Black Leaves jóvoltából, amit nagyon köszönünk, másodszor pedig 2007-február 16-án Felcsúton a Club Trauby-ban a Hangszóró és a Gudics Rock Band társaságában.

Sajnos ez a felállás sem volt zökkenőmentes és stabil. Kicsit kezdett széthúzni a zenekar. Sokasodtak a számok de a zenekari morál nagyon lecsökkent. Oly annyira, hogy ritkultak a próbák és a végén abba is hagytuk. Próbáltam új tagokat keresni és sikerült is de nagyon ingatag volt így arra jutottam, hogy abbahagyom az egészet. Csodával határos módon találkoztam Balassi Tomival egy tatabányai koncerten és felkért arra, hogy nincs-e kedvem az új bandájában játszani. Hosszas gondolkodás után arra jutottunk, hogy ő hozza a profi zenészeket én pedig adom a nevet. Így újjáalakítottuk a Scaron-t. Most ez a felállás nagyon stabil és mindenki szívből csinállja.

Jelenlegi tagok:



Balassi Tamás ének

Varga Richárd gitár

Nagy Balázs basszusgitár

Szász Attila dob

Hoffmann Róbert gitár vokál



Hát ez a rövid zenekartörténet. Remélem nem volt túl unalmas. A stílusunkról csak annyit, hogy tuljadonképpen én nem is tudom behatáronli mert azt játszuk, amit éppen szeretnénk. De azért megpróbálunk megmaradni a Heavy-Trash stílusnál.

Reméljük sok rajongónk lesz és Te is közöttük leszel. Találkozunk a következő koncerten. Üdv! Scaron zenekar!





Hoffmann Róbert (Hofi)

ScaroN hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
ScaroN (HU)
Metal, Heavy metal
http://www.scaron.atw.hu
hofika@citromail.hu