Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Cool Head Clan | Biográfia
Cool Head Clan (HU) Biográfia
Stílus: -
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

A Cool Head Clan zenekar 1999 tavaszán - ahogy az lenni szokott - egy házibulin alakult, ahol Molics Zsolt és Petrás Jani hosszú idő után újra találkoztak egymással és egy-két órás anekdotázgatás után úgy döntöttek, hogy csinálnak egy olyan zenekart ami mindkettejük gyerekkori álma volt.

Saját bevallásuk szerint a C.H.C. egy "lakossági punk-rock" zenekar de sem a közönség sem a sajtó eddig még soha nem tudta kategorikusan kijelenteni, milyen stílust képviselnek igazán.
Az eredeti felállásban helyet kapott még egy régi zenész társ Czeroczky "Ceka" József (ex-Jaguár) és egy fiatal tehetséges dobos, Jülek Erik. Még ebben az évben kiadták első albumukat (Kikapod a szart) amely mind zeneileg mind szövegileg nagy megdöbbenést keltett a szakmában és a közönségben egyaránt. Ez az anyag ma már abszolút úttőrönek mondható ebben a stílusban hazánkban. 2000 tavaszán a Junkies társaságában bejárták az egész országot és a turné végére már komoly rajongó táborral büszkélkedhettek.

A jól megérdemelt bár rövid pihenő alatt, gitáros váltás történt, Ceka helyét Szepesi László vette át és csatlakozott még Jülek Tamás gitáros is a bandához. Mindkettejük játéka hallható a második (Baz+) lemezen, de az Ossiánnal induló közös turnéra már csak Tamás kísérte el a csapatot, viszont Neki sem sikerül maradéktalanul beilleszkednie ebbe a négyesbe, így újra változás történt a bárdista poszton. Érkezett Csiszér Levente aki - bár ne kiabáljunk el semmit - beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen még most is tagja a C.H.C.-nak.

2001-ben egy próbahelyi poénkodásból - nevezetesen a Baby Sisters, Szeresd a testem c. dalának coolheadclanositása után - végre megjött az áttőrés a zenekar életében. Annyi interjút, ill. riportot addig és azóta sem nagyon adtak mint abban az időben. (ennyit a magyarországi zenei életről – a szerző) Ezen felbuzdulva hőseink leforgatták az akkori év talán legtöbbet kért klippjét és kiadták Szeresd a testem Baby maxit.

Addig üsd a vasat amíg meleg, szokták mondani, így hát elkészült a harmadik nagylemez is (Isten hozott kistestvérem) amellyel már saját turnéra indult a zenekar. A turné után újabb tagcsere történt. Jülek Tamást, testvére Erik is követte az R-GO-ba, ezután érkezett egy régi ismerős Bankó Attila a Clanba és ha már ez is megoldódott, akkor jöhetett a következő album. 2002-ben jelent meg a zenekar negyedik korongja (Harc) és ez már a nagy nyári fesztiválok éve is volt. Telt ház a Szigeten Blaze és Doro előtt, szlovákiai fesztiválokon sokszor már, mint fő-banda léptek fel.

A felvidéki rajongók fanatizmusát és szeretetét mutatja az is, hogy itt jelent meg először két kalóz koncert felvétel. Az alsóőrsi Nemzetközi Harley Davidson Fesztiválon a Boney M előtt nyomtak nagy sikerrel. Az évek során nagyon erős koncertzenekarrá vált a csapat, sokszor a ráadásokkal együtt 30-32 dal is elhangzik egy bulin. Budapesten a Wigwam klub lett a törzshelye a C.H.C.-nak. Itt szédületes éjszakákba nyúló koncerteket szoktak adni, sokszor komoly show elemekkel tarkítva. Gondolva azokra is akik otthon is szeretnék átélni ezeknek a buliknak a hangulatát, megjelentettek egy koncertlemezt (Koncert) majd egy dvd-t (Cool-Tour-a).

2003 őszén az egyik alapító tag, Petrás János egyéb zenei elfoglaltságai miatt kiszállt a zenekarból és helyét Dallos Tamás vette át. Nem sokkal ezután lemez szerződést írt alá a csapat a Hammer Record’s kiadóval melynek gyümölcseként 2004 nyarán megjelent a következő album (Méreg). Az korong érdekessége, hogy vendég zenészként Weisz Kicsi (Kalapács) játszotta fel a gitár témákat. Hogy ez az év se teljen el tagcserék nélkül a gitárosi posztra Németvölgyi Norbert, a dobok mögé Hornyák Balázs érkezett. A zenekar saját bevallása szerint még nagyon sok van bennük, vagyis A SHOW FOLYTATÓDIK TOVÁBB...

Cool Head Clan hírek
2008. szeptember 6., szombat, 09:26
A zenekar befejezte stúdiómunkálatait az új lemez kapcsán amely a Szép  ...
Adatok
-
http://www.coolheadclan.hu
ozvald.laszlo@upcmail.hu