Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 04 
¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Dyas | Biográfia
Dyas (HU) Biográfia
Stílus: -
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

1997-ben alakult a Dyas együttes. Célunk az volt, hogy értelmes dolgokról, értelmes embereknek adjunk elő dalokat a műfaj mai nyelvén, egyszerűen, konvenciómentesen és újszerű előadásmódban. Folyamatosan koncerteztünk, alaptagság nélkül, változatos megszólalással. Fellépéseinkről a szakma és a közönség véleménye jó volt.

Két demót (Dyas I és Gyerek), két performance zenét (Pesti Estes és Antidivatshow-s), egy szerényebb továbbgondolást– mixet (Fuck’em and their law) adtunk ki,melyekről minden hazai zenei szaklap elismerően írt, és többször voltunk meghívottak a Z+Tv-be. Zeus és Dyas projectként rákerültünk az AC/DC tribute albumra, a 4.5 Volt-ra, melyen a Night Prowler-t dolgoztuk fel. 2006-ban szerzői kiadásban megjelent koncertlemezünk, Dyas – A38 címmel.

A Dyas tagjai:
Kormos Ferenc (ének, gépek, ütősök), Neukum Nóra (hegedű), Váczi László (gitár), Varga Tamás (basszus).

Általában klubokban lépünk fel (Underground Cafe, Süss Fel Nap, Benczúr Ház, Banán, Woodoo, E-klub, Bp-i és Gödöllői Trafó, Pesti Est, Freeport, Marco Polo, A38, Gödör, Silvuplé, West Balkán, Kék Lyuk, Living Room, Egri Más, Békéscsaba. Szolnok, Tatabánya, Tata, Romhány, Rétság),de ott voltunk a Sziget rendezvényein (Z+, Zanzibár, Civil – színpadokon), a Kotta fesztiválon, Kapolcs-Öcs-Művészetek Völgyében és a 2002-es Szolnoki etno fesztiválon harmadikok lettünk. Külföldön az Olasz-Magyar Kultúrális Évad szervezésében két koncertet adtunk,valamint művészeti rendezvények meghívottjaiként kétszer játszottunk Bécsben.

Kiállításmegnyitó performance-eket adtunk elő, és (vagy) kísértünk (Artus Színház, Suzuki galéria, Benczúr, Café Miro, Trafó, Pesti Est Café, MOM, Trafik Galéria, Szkéné, Millenáris, Magyar Rádió, Centrál Cafe, Gödör, Fonó), valamint szerzeményeinket táncszínházi darabokhoz, és divatbemutatókhoz használták (Zalaegerszeg, Mu színház, Szkéné, Millenáris).

Pár szó zenei hitvallásunkról
Az a forma, melybe zenei önmagunkat öntjük, az ember és a gép kapcsolatán alapszik. Komponálásunk természet–indíttatású, a környezet hangjain alapul, hisz ugyanúgy nem zavarja az indián énekét a távoli bölénycsorda dübörgése, mint ahogy ipari zajokkal teli zenénkbe beleolvad egy kívülről jövő telefon csörgés.
Célunk olyan zenei alkotás, melyben az ősiség, népünk dallam- és szövegvilága és az elektronikus hangzás találkozik.Szövegeinkben érzelmi életünket firtatjuk, teret adva Fénynek és Árnyéknak egyaránt.

A másik amiről szólnunk kell, előadásmódunk.
Úgy gondoljuk, hogy az előadó minden lépésével voksot tesz egy Üzenet mellett Tudjuk, hogy a jó dal egyszerű kísérettel is megőrzi Erejét, mégis koncertjeink különlegesek, energikus,látványos és koncepciózus előadásmódunk miatt. Mondanivalónk Egységében, a dallal együtt folyamatosan születik minden (hangulat, szöveg, mozdulat, kifejezés, formák), nincs különállás, ahogy nincs egymás pótolgatása sem. Fellépéseinken látható ősi és jelenkori szimbólumok ötvözésével célunk könnyedén – szinte önkéntelen érdeklődést kiváltva – terelni a figyelmet a szimbolikus-gondolkodó látásmód felé. A színpadkép installációszerű, hol ipari romtárgyak fonódnak össze a naturálissal. Kiemelt szerep jut ruháinknak, álarcainknak és a testfestésnek Fontos számunkra az érthetôség, megfoghatóság, mert hisszük, hogy amit mutatunk, általános és emberi. Munkánk csak akkor fejeződik be, ha a dal célhoz ért, befogadásra talált.

Dyas hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Dyas (HU)
-
http://www.dyas.hu
dyas@freemail.hu