Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Miserium | Biográfia
Miserium (HU) Biográfia
Stílus: Progressive metal, Death metal

Káosz születik...
I. felvonás - Mikor a szálak összeérnek

A sötétség fialt minket e világra...
Szerencsére nem így történt, mert különben fekete lyuknak hívnának minket. (hehe)
A Miserium Álmos csapata volt anno, de feloszlatta zenei okokra hivatkozva. De sógora, és egyben a csapat bőgőse, Zsolti vele tartott az új utak felfedezésében.
Ám! A történet ettől bonyolultabb, ugyanis Álmos már régebben is próbálta Szabit (akit a Weiner Leó Konziból ismert) behozni a zenekarába, de akkoriban Szabinak volt két másik csapata is, amik sajnos idővel befulladtak, így aktuálissá vált egy új banda létrehozása.
Szóval ez a Miserium közel nem az, amit régebben megismerhetett a nagy érdemű, ez itt egy ÚJ csapat. Csak a név maradt, melynek jelentése: "szerencsétlen" latinul. Hogy ez nekünk miért is jó? Mert teljesen jellemez minket, hiszen soha nem volt meg a kellő közeg, mindig sikerült elbotlanunk valahol előző zenekarainkal.
De szerencsére az itt zenélő arcok mind tanult-profi zenészek, úgyhogy ahogy az öreg matekóra taníotta mínusz + mínusz = plusz! Szóval most mindannyian úgy érezzük, hogy a lehető legjobb úton halad a csapat. Dobosunkat is Álmos találta, méghozzá a Zeneakadémián, úgyhogy 2009 Januárjától már hivatalosan is létezünk!

II. felvonás - Munkának látva

A srácoknak igen magas szakmai tudása nagyon megkönnyítette a zeneszerzést, ill a próbák folyását - mondja Szabi.
Éppen ezért el is határoztuk, hogy felveszünk egy EP-t, melynek Star Courtain lesz a címe. Eleddig csak egy demót készítettünk, amit mostmár a myspace oldalunkon meg tudtok hallgatni, illetve le tudtok tölteni a cd infók menüpont alól. Az EP munkálatait megkezdtük, de csak az év végére várható bármiféle eredmény...

III. felvonás - A zenéről

A zenében sok minden keveredik, de alapvetően a következő zenekarok hatása érezhető tán:
Pain Of Salvation, Opeth, Nevermore, Anathema... a lista végtelen. De azért van itt még sok minden más is, például szimfónikus elemek, a klasszikus zenéből átvett szerkesztésmód, egy kis funky, népzene, death és black metal is, tehát a stílus akkor valami ilyesmi:
progresszív rock/metal/death/black/folk/funky/avantgarde/szimfónikus öööö....
Mondjuk akkor inkább azt, hogy próbálunk valami újat csinálni, érdekeset létrehozni. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ezek a hatások hallatszanak a zenén... vagy nem:) de ezt majd döntse el a kedves látogató.
Az EP majd segít ebben, de az nem most lesz, úgyhogy addig is marad a demó...

Pápá! - Narrátor

Act I - encounter of the roads
We were born from the silent darkness...
No. I’m just kidding. Miserium was Álmos’s old band, but it was split up because of musical issues... But this name is created in Álmos’s mind.
/Miserium means "miserable one"/
Szabi played in several bands, but he can’t do his musical issues there too /And ther was a short period, when Szabi concentrated only his classical studies, but the metal music is more interesting than the classical one - said Szabi/, so he tried to write some new songs for his upcoming band.
Zsolt /is Álmos’s brother-in-law/ played together with Álmos in the old Miserium and he wanted to play with him something proffessional and try to make something new.
In December of 2008 Álmos found Szabi /his old friend/ to play together because he wanted to finish some old Miserium songs with him.
The rehearsals started in January of 2009, and 4 songs completed very soon... But they haven’t got a drummer, so Álmos phoned theirs school-mate - Peti - to came down their next rehearsal. Peti is now full member of Miserium, so the band is complete.
Act II - under process
The guys have got really high skills - said Szabi - so the learning phase was done very quick.
March: The crew decided to make a promotion EP /with 4 songs/ to find a management and/or a publisher. Now this is under process... /check out the occurents later, pls/
Act III - sounds like
About the music: it’s unbelievable and miracle and....
I’m just kidding again. /muhaha/ So it’s something like Pain of Salvation, Opeth, Nevermore, Anathema with some symphonic, folk and funky spice. Maybe it’s called: progressive rock/death/metal/symphonic/funky/folk... Oooh.
So they try to make something different, but I think you can hear all the influences in their music... Or not. :)
Make sure of it after the EP’s debut.

TTFN - Narrator

Miserium hírek
2009. április 29., szerda, 18:11
Elkészült honlapunk, a www.miserium.com ! Látogasd meg.
Adatok
Progressive metal, Death metal
http://www.miserium.com
info@miserium.com