Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 20 
¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Autumn | Biográfia
Autumn (HU) Biográfia
Stílus: -

Az Autumn zenekar 2000 májusában alakult Debrecebenben.
Az alapítók:
Sándor László [gitár, ének]
Sándor Mihály [gitár]
Czeglédi László [basszgitár]
Rózsa Nimród [dobok]

Az első fél év a dalszerzéssel telt. Zenénket ekkor még a lassabb harmóniák, melankólia és doomos hangulat jellemezték. Még ez év novemberében bemutatkoztunk a debreceni Shock-fesztivál keretein belül, ahol nem várt sikert arattunk. 2001 márciusában kiegészült a zenekar Fógel Tamás énekessel és Botos László kisegítő billentyűssel. Első koncertjeinken még női énekessel is próbálkoztunk Sándor Annamária személyében, de később a zenénkről alkotott elképzeléseinkbe ez már nem fért bele. Néhány koncert után sikerült eljutnunk a müfaj egyik legrangosabb rendezvényére, az ecsegfalvi Nightbreed fesztiválra (itt azóta már többször is megfordultunk), ahonnan igen jó visszajelzéseket kaptunk. Ezek után meg kellett válnunk Rózsa Nimród dobostól, aki sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Kívülről még most is sok dologban segíti a zenekart, például az első lemezünk borítója is az ő tervei alapján és közreműködésével készült. Helyét Wágner István vette át, aki emberileg és zenészként is jó választásnak bizonyult. Az idő múlásával és a tagcserékkel zenénk jellege is változott. A dallamvilág persze megmaradt egy kicsit lendületesebb formába öntve, de ma már agreszívabb elemek is megtalálhatóak a zenénkben. Kedvenc zenekaraink közé tartozik a My Dying Bride, Anathema, Cradle of Filth, Katatonia, Running Wild, Opeth, Dark Tranquillity, Amorphis, Dissection, Therion, Moonspell, stb.

2001-2002-ben jó pár helyen megfordultunk. Többször felléptünk a debreceni Shock-fesztiválon, több alkalommal játszottunk a Nevergreen, a Dying Wish, a Doomsday, a Neochrome, az Agregator, társaságában, de jártunk már Békéscsabán, Szegeden, Pécsett Tatabányán és nem utolsó sorban Budapesten is, ahol az egyik alkalommal a floridai Deicide előzenekaraként léptünk színpadra. 2002 tavaszán elkészítettük az első, három számot tartalmazó demónkat "On the Verge of Existence" címmel amelyen még dobgép hallható és elsősorban promóciós célokat szolgált. Ídőközben bővült a zenekar Bódi Attila gitárossal és a billentyűs Botos Laci helyét Sándor László gitáros vette át. Ez egyben azt is jelentette, hogy a szinti nagyobb hangsúlyt kapott.

2004 októberében megjelent a zenekar első nagylemeze az "On the Verge of Existence" címmel szerzői kiadásban, majd néhány hónappal később a Nail records kiadásában, a Hammer Music Productions-terjesztésében újra kiadásra került. A lemez fogadtatása teljes mértékben pozitív volt, mind a sajtó, mind a rajongók részéről! Sikeres koncerteket magunk mögött tudva, új lendülettel vágunk neki a második lemez felvételeinek, mely várhatóan (remélhetőleg) 2006 őszén már a boltokban lesz.

Sajnos idén megváltunk Fógel Tamás énekestől, de a zenekarból hárman magunkra vállaltuk az "énekesi posztot"… Az új lemezen a jól megszokott hörgés mellett már dallamok is helyet fognak kapni. A zene kissé változott, amit a természetes fejlődés számlájára írhatunk. Kevesebb lassú téma lesz hallható, megmaradtak-és-bővültek a progresszív elemek, a fajsúlyos középtempók mellett több gyors téma is helyet kapott. A jelenlegi felállás:


Sándor László – billentyű/ének
Sándor Mihály – gitár/ének
Bódi Attila – gitár/ének
Czeglédi László – bass
Wágner István – dob

Autumn hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Autumn (HU)
-
http://www.autumnhungary.tk
autumn-hungary@freemail.hu