Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Bloodhound Gang | Biográfia
Bloodhound Gang (USA) Biográfia
Stílus: -

1992-ben alakult rockzenekar, akik zenéjükben elektronikus, hip-hop és punk elemeket is felhasználnak. Az ismeretséget a pajzán szövegeik és klipjeik hozták meg, 4. nagylemezük, az 1999-es Hooray for Boobies, és különösen a The Bad Touch című nóta hatalmas siker volt világszerte, majd 6 év után ismét új lemezzel jelentkeztek, amivel a már jól bejáratott úton haladnak tovább.

A zenekar tagjai:

Jimmy Pop Ali – ének, sample
Lüpüs Thüner – gitár, ének
Evil Jared – basszusgitár, ének
DJ Q-Ball – lemezjátszó, ének
Spanky G - dob

Jimmy Pop Ali az együttes zenei ezermestere. Nem pusztán egy karakterisztikus frontember, énekes, de a dalok szövegeinek és zenéjének írásában is oroszlán része van. Továbbá részt vesz a hangszerelésben és a produceri munkálatokban is. Másodállásban pedig a POPsmear című erotikus magazin újságírója.

Lüpüs Thünder a gitározás mellett a zenekar hivatalos világhálóoldalának (www.bloodhoundgang.com) szerkesztéséért is felelős. Ez utóbbi tevékenység, mint ő maga hangoztatja "rendkívül időigényes, és teljes mértékben átvette életében a személyes emberi kapcsok helyét, de úgy tűnik mégis megéri".

Evil Jared Hasselhoff basszusgitáros nagy példaképeinek Roddy Pipert, Lee Majorst és Dee Dee Ramone-t tartja. Továbbá szintén részt vesz a zenekar internetes oldalának írásában, a Hate Club-on keresztül a rajongókkal való kapcsolattartásban.

D. J. Q-Ball a világ számtalan pontján a legkülönbözőbb klubokban lépett már fel mint DJ. Aktív részt vállal a rajongókkal való kapcsolattartásban a Hate Club-on keresztül.

Spanky G a legfiatalabb és legkésőbb érkezett tag. Mielőtt dobolásra adta fejét, több alkalommal megnyert egy Hot Dog Evő és egy Száz-Perc-Száz-Fekvőtámasz versenyt.

Jimmy Pop szövegeit napjaink amerikai popkulturájáról szerzett széleskörű ismereteire alapozza. Az ablumon az egyes számok közötti összekötők szintén az ő agyából pattantak ki. Mindehhez a többi tag hozza a zenét, mely finoman szólva is sokrétű: heavy metal gitár riffek, szinti pop elemek, punckrock soundok, és hip-hop betétek ötvözetei. Némely "dal" a Slayer, más a Crystal Method, az NOFX esetleg a Wu-Tang Clan hangzását idézi.

Mivel szülőhazájukban Philadelphiában egyetlen klubtulajdonos sem volt hajlandó felléptetni őket, ezért kezdetben Evil Jared Hasselhoff házában játszottak, egészen addig, amíg az első emelet teljesen le nem szakadt. Ezt követően a C.B.G.B. klubban léptek fel néhány héten keresztül.

Mindez 1993-ban történt. A zenekar ezután stúdióba vonult, s elkészítettek néhány új felvételt, melyek a következő címeket viselték: "Just Another Demo" (Még egy demo), és a "The Original Motion Picture Soundtrack To Hitler’s Handicapped Helpers" (mely szabad fordításban annyit tesz: A Hitler hátrányos helyzetű emberei című film zenéje).

1994-ban kerültek kiadásra a Dingleberry ahaze és 1995-ben a "Use your Fingers" (Használd az ujjaidat) című albumaik, melyek mérsékelt fogadtatásra találtak. Majd a zenekar feloszlott, s közvetlenül az amerikai turné megkezdése előtt már csak Jimmy Pop és Lüpüs Tünder maradtak. 1995 őszén Jimmy Pop felhívta Evil Jared Hasselhoffot, korábbi Temple University-beli iskolatársát. (Az egyetemen egyébként Evil gazdasági, Jimmy pedig tömegkommunikáció szakon szerzett diplomát.)

Néhány hónappal később a Bloodhound Ganghez csatlakozott D. J. Q-Ball. Unokatestvére készítette az útlevélfotókat az együttes 1995-ös Európai turnéjához, s ekkor ajánlotta nekik Q-Ballt.

1996-ban jelent meg a mára legendássá vált "One Fierce Beer Coaster" (Egy félelmetes sörivó) című albumuk, melyről a "Fire Water Burn" című szám hazájukban az alternatív rádiók legtöbbett játszott felvétele volt, amely szélesebb körben is nevet szerzett a zenekarnak. A legnépszerűbb amerikai tv-s és rádiós műsoraiban léptek fel, mint például Howard Stern, Jenny McCarthy és Ricki Lake.

A "One Fierce Beer Coaster" című, album Grammy jelölést kapott. A lemezről három dalt jelentettek meg kislemezen: "Why’s Everybody Always Pickin’ On Me?" "I Wish I Was Queer So I Could Get Chicks" és a "Fire Water Bur" melyek összesen két millió példányban fogytak el.

Szokatlan módon a Bloodhound Gang tagjai saját ötleteiket is beleviszik video klipjeikbe. Új, "Hooray For Boobies" című 1999-es albumukhoz eddig elkészült két, nem kevéssé figyelemfelkeltő videójuk az "Along Comes Mary" és a "Bad Touch" szintén nagy sikerrel futott, még a Viva TV-n is.

Bloodhound Gang hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://bloodhoundgang.com/