Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Joystix | Biográfia
Joystix (HU) Biográfia
Stílus: Punk rock, Rock, Rock and roll

A JOYSTIX zenekar 2005 júliusában alakult - az énekes, gitáros, dalszerző - Szőke „Szöszö” Gábor és - a dobos - László „Jimmi” Imre korábbi punk/rockabilly stílusú zenekara, a Sonicdollz „romjain”. Ehhez csatlakozott Simon „Brownstone” András basszusgitáros. (A tagok korábbi formációi: S.L.A.N.G., Zorall, Harlot, Sugar Fix stb.)

A JOYSTIX stílusa leginkább punk/rock n rollként definiálható, olyan zenekarok voltak nagy hatással a csapat zenéjére, mint az Iggy and the stooges, Ramones, New york dolls, valamint a skandináv rock’n’roll vonal meghatározó zenekarai Backyard Babies, Danko Jones, Gluecifer, Hellacopters.

Első nagylemezük Playin’ with Fire címmel a francia Shotgun Generation Records/Active entertainment kiadásában,és a PIAS terjesztésében jelent meg 2006 őszén, amely rengeteg pozitív kritikát kapott itthoni, és külföldi ezzel a stílussal foglalkozó zenei magazinban, fanzineben. A lemeznek köszönhetően a zenekar eljutott külföldre is, játszottak többek között Hollandiában, Németországban, Romániában, Szerbiában is. Ugyanebben az évben felvették első videoklipjüket is a Better Things to Do c. dalhoz, amit a Viva zenei csatorna is műsorára tűzött. (Megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=wqt8vgrumFE&mode=related&search= )

2007 elején a zenekar ajánlatot kapott a francia Kicking recordstól, és ennek köszönhetően 2007 tavaszán jelent meg a banda „másfeledik” lemeze a This Machine Makes Loud Records egy ún. split CD, valamint bakelit lemez formájában a francia Flying Donuts együttessel közösen. Időközben a hazai CLS records felvállalta a zenekar eddig megjelent anyagainak terjesztését.
2007-ben az amerikai 272 recordsnak köszönhetően a zenekar rákerült a riot on sunset válogatás 3-ik részére, valamint pár hónappal később a kiadó Suburban threat címmel split cd-t jelentetett meg aminek egyik oldalán az ausztrál Mercy kills a másik oldalán pedig a Joystix kapott helyet 5-5 dallal.
2007.októberben a zenekar 3 hetes európai turnén vett részt a francia Flying Donuts és a német Safety first gonzales zenekarra, aminek köszönhetően számos határon túli szimpatizánsra tettek szert.



2008 májusában kijött a banda 2.-ik lemeze ..And joystix for all címmel.
A lemezcím egy átbulizott éjszaka szüleménye, bárminemű hasonlóság egy klasszikus Bay-area banda klasszikus lemezcímével nem a véletlen műve
A banda a felvételek megkezdésekor célként tűzte ki az élő koncertjeik energiájának lemezre préselését, és felhasználva a 70-es évek punk/r’n’r zenekarainak letagadhatatlan hatását (Stooges, MC5, New york dolls, Ramones, Sex pistols, T-rex stb.) egyéni és változatos szerzeményekkel szerette volna megtölteni a korongot.
A könnyen fülbemászó Punk/rnr daloktól (Backseat love, Banana bar) a pszichedelikusabb megmozdulásokon keresztül (Medicine man, Handful of hate) a súlyos riffelős témákig (Temptation) megtalálható számos hangulat a lemezen. Érdekesség, hogy a Handful of hate című dalban Perso a Mangod Inc.-ből vendégszerepel, speciális ízt adva a nótának. A lemez zárásaként a zenekar feldolgozta a Lords of the new Church : Russian roulette című dalát, ezzel is jelezve, hogy a zenei gyökerei nem feltétlenül a 80-as évek második felének hajbandáiban keresendők, sokkal inkább a 70-es évek punk csapatai és azok utódzenekarainak munkásságában.
2008 második felében a zenekar kisebb pihenőt tartott, majd 2008. novemberében a Backyard Babies budapesti bulijának elő zenekaraként tért vissza a színpadra.
A 2009-es tavaszán a zenekar lebonyolított egy 3 állomásos európai (Olaszország, Svájc) körutat, majd 2009 októberében a zenekar megvált Simon András basszusgitárostól, helyére került Marton Zoltán basszusgitáros, és Greff András gitáros. A zenekar az új tagoknak köszönhetően új lendületet kapott, aminek köszönhetően a 2009-es év vége intenzív magyarországi koncertezéssel telik, melynek Dec15.-ei állomása a budapesti Diesel club ahol a csapat Sebastian Bach előtt nyitja az estét.
A 2010 tervek között szerepel egy új 6 számos EP rögzítése, és megjelentetése, amit a zenekar 2010 február elején rögzít majd, és egy európai túra aminek időpontja 2010. április 8-17.

Joystix hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Joystix (HU)
Punk rock, Rock, Rock and roll
http://www.joystix.hu/
joystix@joystix.hu