Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 24 
¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Angelus | Biográfia
Angelus (HU) Biográfia
Stílus: -

2001 augusztusában hosszas próbálkozás után összeállt a zenekar. (Nem volt egyszerű feladat komoly szándékú női zenészeket találni.) Az alapítótagok, Tóth Cecília (basszusgitáros) és Varga Anita (gitáros-énekes) kezdték el írni az első számokat, amelyek 1-1 tag belépésével fokozatosan alakultak, változtak. Mentsik Anita (dobos) beszállását követte Windhager Eszter (gitáros) és legvégül csatlakozott a zenekarhoz Bakos Brigitta (énekes).

2002 februárjában elkészült az első demó, amely a gödi Deja Vu Stúdióban került rögzítésre. Az anyag a Maeror Camenarum címet kapta és három dalt (Ősi rituálék, Play, Mit választanál?) tartalmaz. A szövegek egyrészt saját érzésekről szólnak, másrészt az emberi viszonyok elkorcsosulására próbálják felhívni a figyelmet. 2002 novemberében a zenekar személyi okok miatt megvált Varga Anitától és helyébe 2003 januárjában Szentirmai Eszter lépett.

2003 februárjában készült el a Play című szám videoklipje, ami letölthető a zenekar honlapjáról, és folyamatosan sugározzák a televíziók zenei műsoraiban. A videoklip kapcsán több országos sugárzású tévéműsorban adott interjút a zenekar. 2003 márciusában a Peron Music Fundation Tehetségkutató Versenyén játszott a zenekar, itt figyelt fel az Angelusra Huszti Zoltán, akinek a kérésére 2003 nyarán a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzítésre került 3 újabb saját szerzemény (Just See, Deathbell, Parasystole), melyet a Rádió archivált, a felvétel kereskedelmi forgalomba nem kerülhetett. 2003-ban a pécsi Rockmaraton tehetségkutatóján első helyezést ért el a csapat.

2004 februárban újabb taggal bővült a zenekar; Tóth Csilla a vokalista szerepet vállalta el (főként a hörgős, durvább énektémák terén). Majd újabb tagcsere következett: 2004 márciusában Bakos Brigitta és Windhager Eszter távoztak az Angelusból. Májusban rövid időre csatlakozott a zenekarhoz Taba Roxán, aki a dallamos énektémákért felelt. Ez az év főként az új felállás összecsiszolódásáról szólt, miközben készültek az újabb számok és rendszeresen koncertezett a zenekar. Decemberre kiderült, hogy Taba Roxán és a zenekar elképzelései nem találkoznak, így – hosszas, sikertelen énekeskeresés után – a frontemberi feladat teljes egészében Csillára hárult. Novemberben újabb gitáros csatlakozott a zenekarhoz: Máté Éva; belépésével új lendületet kapott a banda és egyre több friss szám kerül a repertoárba.

2005 tavaszára körvonalazódott, hogy Dexi (Szentirmai Eszter) magánéleti problémái miatt nem tud aktívan részt venni a zenekar életében, így tagsága határozatlan időre szünetel. A folyamatos tagcserék miatt az újabb hangzóanyag elkészítése csúszott, így a nyári fesztiváli jelentkezésekből is szinte teljesen kimaradt a zenekar.

Az eddigi évek során az Angelus jópár helyen, fesztiválon, számos zenekar társaságában hallható volt, többek között az Árnyak, a Beatrice, a Nemesis, a Pokolgép, a Hybrid, a Wackor, a Watch My Dying stb. zenekarokkal koncertezett együtt. Különleges meghívásoknak is eleget tesz/tett az Angelus, játszott már Mezőhegyesen egy építőtábor záró-estéjén (a Tunyogi Band-del egyetemben), valamint 2004 januárjában Budapesten egy internetes Metallica-club találkozóján is. Az Angelus neve már többször, több helyen olvasható volt, pl. a Metal Hammer-ben, több Est-lapban, több fanzine-ben és webzine-ben. Jó néhány körzeti rádióban rendszeresen hallhatók Angelus nóták, és interjúk is (Budapesten, Esztergomban, Győrben, Miskolcon, Gyömrőn…).

2005-re a legfőbb terv egy újabb anyag elkészítése! Minden más ebből következik!

ANGELUS elérhetőség:
Tóth Cecília
Tel.: 06-20-920-8130
Cím: Angelus zenekar, 2501 Esztergom, Pf.: 6.
E-mail: info@angelusmusic.hu
Web-oldal: www.angelusmusic.hu

Az Angelus mai felállása: Tóth Csilla hörgés/ének, Máté Éva gitár, Mentsik Anita dob, Tóth Cecília basszusgitár

Angelus hírek
2008. november 6., csütörtök, 00:01
Már nem kell sokat várni, és kapható lesz Halhatatlantalanítás című, első  ...
Adatok
Angelus (HU)
-
http://www.angelusmusic.hu
info@angelusmusic.hu