Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Erkölcsrendészek | Biográfia
Erkölcsrendészek (HU) Biográfia
Stílus: Punk, Post punk, New wave

Az ERKÖLCSRENDÉSZEK zenekar 1995 márciusában alakult Budapesten,és 25.-én már lezajlott az első próbájuk.
Jövő hónap április 30.-áig,már három próbát tartottak, "BESZÉDHIBA" néven,majd ezen a napon,az énekes változtatta át a nevet ERKÖLCSRENDÉSZEK-re.Alapítói az előző év decemberében felbomlott PARAZITÁK zenekar volt basszus gitárosa Hábel Tamás (Dazsi),-aki fél év után,1995 szeptember 28.-án kilépett-és az énekes szövegíró,Herczeg Péter (Hetedik)voltak.
A legaktívabb időszakukat 1995 szeptembere,és 1996 decembere között élték.
Az akkor működő zenekar aktív gitárosa Győri Krisztián,basszusgitárosa pedig immár Bartos István (Péló),és dobosuk, a megalakulástól kezdve folyamatosan László Zsolt volt.
1997 januárjától az új gitárosuk, a Csepeli Berderich Gergő (Ricsike) volt,és ebben a felállásban működtek az év végéig.
Vagyis összesen 2 évet és 9 hónapot húztak le egymással,némi tagcserével.
Az 1997-es évben új zene már nem nagyon született,viszont minden szövegüket Hetedik-vagyis én- írtam.
Ezzel a szövegvilággal pedig próbáltam kerülni a sablonos témaköröket,és saját életfilozófiámat,érzés világomat szerettem volna átadni másoknak.
Az egyik ilyen legrövidebb szövegünk a "Cirkusz" című nóta volt :

"Bohócok vagyunk egy hatalmas cirkuszban,
Nem találjuk a helyünket ebben a világban.
Sehogysem illünk bele ebbe a képbe,
Rozsdás kis csavarok vagyunk egy öngyilkos gépben."
/1994/

Egy másik ,már a Paraziták zenekar által is játszott számunk szövege,amely minden szövegem között a legelső volt amit megírtam ,16 évesen,az pedig a "Neo világ" volt :

"Neo popper,neo rocker,neo hippi,neo punk.
’60-as,’70-es.’80-as évek.
És ’90-ben itt volnánk.
A régi eszme,már menesztve,
A külsőség maradt semmi más.
De azért mégis azt hiszem,
ezért senki sem hibás.

Neo emberek vagyunk,
neo agyakat kapunk,
neo élet,neo láz.
Neo vagy és ne pofázz."
/1993/

Ezzel a számmal,és még számos mással is fölkerültünk Pozsonyi Ádám (Bucó), Genyó Szívó Disztroly válogatás kazettáinak mindhárom részére (lásd : Diszkogáfiák).
1996 nyarán Bucó (Kisangyal,Anyátok,Gecizők,és a Tekintetes Úr zenekarok alap tagja,valamint a 2001-ben kiadott "A Lenin szobor helyén bombatölcsér tátong.A magyar punk története a ’80-as évektől 1990-ig" című ,igen sikeres punk könyv írója) és Hetedik megalapította a 2000-ig működő,az akkori punkot erősen kritizáló SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK-et,amely két demó anyaggal is rendelkezett.
Hetedikre erősen jellemző,hogy a ’80-as évek igen gazdag,és sokszínű magyar Punk,és alternatív zenekarai tették rá a legnagyobb hatást,-de inkább a PUNK bandák-és éppen ezért dolgoztak fel az Erkölcsrendészekkel egy Fegyelem számot ("Ebben a háborúban"),valamint korábban, a Paraziták zenekarral ,egy CPG ("Cselszövő"),és egy Ramones nótát ("Beat on the brat").
Eggyetlen demójuk jelent meg posthumus-"halála utáni"- kiadványként,vagyis a felbomlás után egy évvel 1998-ban,és ez összefoglalja a zenekar teljes munkásságát (szintén Diszkográfia).A kazetta kiadója,a nagyszerű Matuska Szilveszter és Pajtásai zenekar volt.A kazettából összesen 100 darab készült.
Hetedik még 1995-ben próbálkozott a fanzin írással is,és 3 száma meg is jelent az "Az Agresszív Kismalac" fanzinnak,a 4. része viszont csak félig készült el,de a rajzokat benne már Ábelovszki Tamás "Sir Tom" csinálta volna,aki a mai napig az egyik kiemelkedően nagy barátom,viszont sajnos immár Angliában dolgozik jópár éve,úgyhogy csak ritkán látom.
A zenekar sok helyen koncertezett ,és ezekről is maradtak fennt hangi,és képi (videó,és DVD) anyagok.
Ha bárkinek,bármire szüksége lenne az ERKÖLCSRENDÉSZEK-zenekartól,és a másik két említett zenekartól,-demók,koncert és próba felvételek,valamint más zenekarokat is tartalmazó videó és DVD felvételekre 1994-től 1999-ig- a másolandó termék ,és a visszapostázási anyagiak fejében (+a demókért 500.-,videó és DVD felvételekért 1500.- Forintot kérnék,de lehet alkudni) szivesen elküldöm azokat.
Anyagiakat pedig főként azért kérnék,mivel kíváncsi lennék rá,hogy az utolsó zenekarom 2000-es felbomlása után,ki az aki még hajlandó fizetni ezekért a dolgokért ennyi év múlva is.Persze ha nem,hát nem,leszarom,-nekem szép emlékek maradnak-bár igazából jó lenne tudnom,hogy mennyire mozgatta meg az embereket,és mindent velük kapcsolatban-mennyien vannak,mennyi idősek,honnan ismerik a volt bandát stb.-és azt hiszem,hogy még így sem nevezhetőek drágának a dolgok.
A zenekar Unerground-vagyis kevésbé ismert-szinten maradt fennt a jelen időkre,de azért ismerik így is jópáran,és ezt a léttszámot szeretném megismerni,esetleg sokszorosítani,csak hogy lássam végre,hogy nem feleslegesen zenekaroztam annak idelyén.
Ezek mellett,pedig a három volt Fanzinom is (150.-Forintért/darab) eladó,és esetleg az 1993 és 1997 között vezetett zenekari naplóim is megnézhetőek.
Bár Pozsonyi Ádám Újonnan megjelenő könyvében,( folytatása lesz a "A Lenin szobor..."-nak) a ’90-es évek fanzin kultúráját feszegeti majd,és az akkori,úgy gondolom,hogy a PUNK-on belűl is egy kicsit mást képviselő, és kifejező,és esetleg kevésbé sablonos, zenekarok is valószínűleg meg lesznek említve benne.
Ha minden igaz,abban majd olvashattok a zenekaraimról.
Most pedig leírnám,hogy nagyjából mikor ,és hol adtunk koncerteket azokban az időkben :

1995-ös Koncertek :

-1995 június 22. III/III
( A III/III ,az akkoriban már ilyen néven futó,volt Fekete Lyuk volt.Az utolsó közös koncertünk a Dazsival.)
-1995 szeptember 29. III/III
-1995 december 2. III/III (Itt már a Péló gitározott)

1996-os koncertek :

-1996 január 27. Budaörs
(A próbahelyünkön felvett videóanyag napja,ahol szinte minden nótánkat játszottuk,az abszolút legklaszikusabb
zenekari felállásunkban)
-1996 február 2. VMH KLUB
(A "Punk nap" néven futó zenei fesztivál.A VMH KLUB,vagyis "Vörösmarty Művelődési Ház",az szintén az egyre csak lehanyatlóban lévő volt Fekete Lyuk akkori neve,legalábbis a koncerteket reklámozó papíron,így van feltüntetve.)
-1996 március 18. Than Károly Vegyipari Szakközép és Gimnázium.
(A koncertről még megmaradt egy pár darab 100.- Forintos belépőjegy,az egyiknek a hátulján az akkori zenekartagok aláírásával.)
-1996 április 13. III/III
(Az első koncertünk,amiről magnófelvételt készítettünk)
-1996 május 18. Sóskút
(Ezt a koncertet a Sóskúti spanjaink szervezték,vagyis a Szoszó és a Pajszer,akik akkoriban az INFÚZIÓ nevű banda alapítótagjai voltak.Ráadásul 5 számmal,itt mutatkozott be az akkoriban megalapult Szókimondó Szövegek is,itt találkoztam a fantasztikus ’80-as évek beli Lenin Krt. egykori énekesével a Zémannal is,bár inkább a Bucóval dumcsiztak,és itt volt hogy életemben először beütött az akkori Shitheads zenekar gitárosának,a Lacának-aki már szegénykém jó régóta meghalt drog túladagolásban,úgyhogy Isten nyugosztalja-a füves cigije is.Itt jópár fényképet csináltunk.)
-1996 július 12. Sóskút
(Hasonló az előzőhöz,vagyis haveri bandák léptek fel.)
-1996 augusztus 9. Patkánylyuk
(Szintén föl lett véve magnóra.)
-1996 augusztus 23. Kecskeméti : TAXIS KLUB
(A koncertről szintén készült hangfelvétel,de minőségileg igen pocsék,viszont a hangulatát tekintve,talán az egyik legjobb koncertünk volt.Sohasem törölném le!!!)
-1996 augusztus 27. Patkánylyuk
(Egyéb információm már nincs a buliról.Lehet,hogy elmaradt?)
-1996 szeptember 29. Patkánylyuk
-1996 október 4. Patkánylyuk

1997-es koncertek :

-1997 február 21. Patkánylyuk
(Itt már a Ricsike gitározott,és a napló írományomból az cseng le,hogy elég szar buli volt,ráadásul kezdtem érezni a zöldség negatív dolgait.)
-1997 július 19. Kunszentmárton
(Az utolsó magnóra vett koncertünk.Minőségileg elég jó,viszont a zenekarunkon belüli negatív hangulat ,már érezhető volt.)

1997 november 12.-én már volt olyan bejegyzésem a zenekari naplómba,hogy valószínűleg felbomlóban vagyunk,de a legutolsó ilyen bejegyzés az 1997 december 23.-ai volt,ahol véglegesedett a dolog.
"Szép" karácsonyi ajándék volt.

Végül pedig 1998 augusztus 1.-ére újra összeállt az ERKÖLCSRENDÉSZEK banda,és szintén a Patánylyukban adtunk koncertet.
Részünkről csak egy nosztalgia koncert volt a Patkánylyuk beli : "Genyó Szívó Disztroly Fesztivál" ,de mindenesetre,rohadt nagy elismerésként,egy nylon zacskóba sűrítve,ott kaptam meg a Matuska Szilveszter és Pajtásai nevű bandától ,a 100 darab ERKÖLCSRENDÉSZEK demót,elismeréseként,hogy Nekik annó mennyire bejött a bandánk.Már akkor ki tettem egy párat a jegyeket áruló emberke mellé,és kb 10 perc múlva már láttam is ,ahogy egy vadidegen koma vásárol belőle.

Most pedig az 1995 április és 1996 decembere között működő,négy számból álló "AZ AGRESSZÍV KISMALAC " néven futó FANZIN-jeimről :

Először is kezdjük valahol ott,hogy : Miért is ?
Nos amint azt már írtam,nálam élőben nagyjából úgy kb 15 évesen,1992-ben kezdett meg érvényesülni a PUNK,magával a FŐ.S.PED-del .
Előtte főleg az alternatív bandák voltak jellemzőek,bár élőben inkább ők is csak ettől az évtől számítva,előtte inkább csak kazin volt Bizottságom,Kontrollom,Kispálom,és más hasonlók,főleg külföldi dark-ok,Depeche Mode stb.A punk csak minimálisan volt jelen.
Aztán a FŐ.S.PED. után a létszám valahogy el kezdett sokasodni,a koncertek,és így az ismerősök is,bár nyilván ,hogy kezdetként inkább akkor is még a mai,de már akkor is ,méjsztrímnek számító zenekarok dukáltak,mivel ezekhez lehetett főleg hozzájutni kazetták által.
Aztán valahogy az ismerősök által hozzá jutottam egyre több zenekar felvételéhez,és a számszövegek el kezdtek gondolkodtatni,és mellesleg ebben,az 1992-es évben jelent meg, egy bizonyos KAREL !!! nevezetű gyereknek, a "NOSZTALGIAEGYVELEG" című,jelképesen ,csak 20.- Forintért árult válogatáskazettája,ami a mai napig megvan nyilván,és életem egyik legfontosabb dolgát adta.Vagyis ez egy olyan válogatás kazi volt,amin már a Tizedest is hallottam,a Qss-t és számtalan jobbnál -jobb zenét,amiknek már valahogy a koncert hangulata,de a zenei világa,és persze a szövegei is színpatikusabbak voltak az akkoriban élőben látottakhoz.
A ’80-as évek akkoriban múlt el nemrég,de a kazit a piacra dobó -összesen 100 db készült belőle!!!- Karel ,igen korai dicshimnusza,hogy mit sír vissza,nagyon szembe tűnő volt,és nemcsak a felvételekkel,hanem az akkori,és FŐLEG !!! a ’80-as években ,kiskölyökként felnőtt ember élményei ugrottak elő belőlem nagyon keményen.
Akkor halt meg az APÁM,millió időt töltöttem a nővéremmel a Fehérvári úton lévő akkori GAMMA MŰVEK GYÁR-nak,a gyerekmegörző telepén,ami valahogy egy totál teljesen más légkört keltett bennem,mert valahogy szagra is másabb volt az a kor,és SOHASEM!!! felejtem el így.
Aztán mindezt eggyeztetve azzal a hangulattal-ami valahogy sokkal élettelibb volt,mint az akkori jelen helyzet- és ami annak a felvételeiről csengett le, párhuzamba vonva a saját életemmel,valahogy szinpatikusabb lett,és így kezdett egyre jobban megihletni annak a kornak a szelleme.Ahogy pedig egyre jobban jöttek a régi bandák a fanzinok,és a frissebb emberek-velem egykorúak-visszajelzései,valahogy úgy voltam vele,hogy az tényleg totál más volt,és egyre kevésbé tudtam a jelenemmel összeeggyeztetni.
A kérdések azonban csak sokasodtak-mi is az anarchia?, a "készítsd magad",a punk’s not dead,és más ezekhez hasonló-amiket már abban a korban is sok banda óbégatott,de valahogy reáliabbnak tűnt,mivel a saját élményeimet párhuzamba vontam a teljesen megváltozott jelen korral,és valahogy nem passzolt össze a kettő.
Éppen ezért elkezdtem érdeklődni másoktól,hogy mi is ez,de hol kaptam-hol nem ,értelmes válaszokat.Azt pl,hogy mi is az az Anarchia ,SENKI sem tudta értelmesen kifejteni,de még a régi arcok sem,és egy idő után úgy voltam vele,hogy ez ezt mondja-az meg azt,úgyhogy le van szarva az egész,majd én eldöntöm,hogy nekem mire is kell.És sohasem kellett semmire,mivel az országunk teljesen megváltozott a rendszerváltással,és kezdett teljesen el üzletesedni.
Miután pedig a felhalmozott kérdéseimre valahogy sohasem jött teljesen kerek válasz,így úgy voltam,hogy majd én kialakítok magamnak egy teljesen tiszta gondolkodást,és mindent úgy teszek helyre,hogy az totál érthető és világos legyen előttem.
Ezzel a ponttal változott is meg némileg számomra az egész dolog.Elkezdtem a saját érzés világomat,lelki állapotomat,élettapasztalatomat,élményvilágomat,csalódottságomat és minden ehez hasonlót,átgondolni magamban.Ezekhez persze az élet könnyen hozzá is segített,mivel adták magukat a negatív szarok,és elég hamar rájöttem,hogy ezt valahogy más,hasonlóan érző embereknek is el kéne mondanom,hátha vannak ilyenek.Akadt is egy pár ember,meg egy pár fanzin beli,-főleg a "Genyó"-visszajelzés,hogy vannak hasonlóan érző emberek ,idősebbek,meg korom beliek is.Tehát úgy voltam végre van kivel,és miről beszélgetnem.
És így alakult ki,hogy egyszer 1993 nyarán totál egyedűl lementem sétálni a lakótelepünk utcáira,hogy gondolkozzak némit,el is sétáltam vagy 3 villamos megállónyit ,egészen a volt általános iskolámig,és ott hallottam,hogy egy bokor mögül ismerős hangok jönnek elő.Beléptem a bokor mögötti játtszótérre,és volt általános iskolai osztálytársaimmal-rengeteg élmény fűzött/fűz hozzájuk a mai napig is,mivel velük kezdtem el 1985-től felnőni,és totál új dolgokkal megismerkedni zeneileg,csavarlazító szipózással,bulizással és minden hasonló dologgal-és pár totál más ismeretlen emberrel találkoztam.A mások ,volt az akkoriban friss Shitheads zenekar,és úgy voltam vele,hogy itt a nagy lehetőség,ismerkedjünk,paktáljunk le ha lehet,mivel ők már azt csinálják ami nekem is kell.
A srácok okésak voltak,de a tagoknak már nem kellettem,mivel megvolt az aktuális bandájuk,viszont egy srác,visszajelzett (a Hábel Tamás-Dazsi) ,hogy banda az neki is kéne,és így oda ültem mellé,és megvolt a PARAZITÁK!!!
Ez ugyan fél évig csak tökölés volt-de erről majd az Ő sztorijukban olvashattok- de 1994 január 28.-án,egy Shitheads koncert után-ami "Nyitódal"-ként van feltüntetve az eggyetlen PZK kazin- csak épphogy elkezdtük játtszani a számot ,de a kazi már lejárt,és a magnó így kikapcsolt.Akkor játszottuk Paraziták néven az addigi egyetlen számunkat,a "Neo világot",amit zeneileg és szövegileg is én írtam.Konfliktusok ugyan voltak a Shitheadssel,de már annak a kazinak a felvétele is totál más volt ,-és így sokkal hasonlóbb,és hangulatosabb,a jelenkor punk koncertjeinél ,és jobban csengett le a dolog,vagyis egy régi ’80-as évekbeli koncert hangulatához hasonlított-és így muszály volt az egy évvel későbbi posthumus kazink kezdéseként felrakni.
No asszem ez igen hosszúra sikeredett,holott csak a "Miértis?" témát taglaltam,de akkor lássuk végre a saját fanzin recenziómat :
Tehát : Újra olvasva összeset,valljuk be őszintén,hogy valahogy érződik rajta az,hogy 18 évesen írtam őket.A hangulatuk,és a cikkek minősége is -hol saját,sztorik,hol gondolat kifejtések stb-kissé gyerekes,és így nem éppen a legjobbra sikerűltek,de a "Do it yourself" érzés már megvolt bennem bőven,úgyhogy csinálni kellett.
A "Genyó"-ban kaptam is rá kritikát,hogy nem épp a legjobb,de majd olvassátok el a Bucó 2. punkos könyvét,aminek egy része, a fanzin kultúrát feszegeti majd,és valószínűleg az enyém is benne lesz.Az elkészült 3 lapot tehát mégsem dobta ki.
Szóval kicsit gyerekes,kicsit egyszerű megfogalmazású lapok ezek,de lagalább TOTÁL ŐSZINTÉK!!! ,mivel kerek perec leírrtam bennük, mindent amit akartam,és mindezt úgy ,hogyha valami baszottúl nem jött be az megkapta a kritikát,-pl Barackca-de ha láttam benne csak 1 !!! jó dolgot,akkor az meg is volt említettem .Azt pl,hogy bármikor találkozunk a Huszár gyerekkel,a Baracka énekesével,valahogy mégis mindíg teljesen jól elbeszélgetünk.De akkor miért csinálja ez ezt a szart?Hiszen ő nem is lenne olyan hülye gyerek.És azt is megírtam,ha egy számomra totál szinpatikus ember,aki mindenhol OK,néha miértis olyan köcsög.
Vagyis sumákolni nem kellett már akkor sem;mondjuk ki a tényeket,és ha tettszik,tettszik,ha nem akkor meg nem.Veszteni nem fogok vele sokat,az is csak egy ember,és kész.Van belőlük elég.Vagyis nyugodtan kijelenthetem,hogy volt egy TIPIKUS!!! fanzin hangulata a dolognak.
Egy idő után már arra a kérdésre is,hogy "Te punk vagy?" ,már azt válaszoltam inkább,hogy "Szevasz,Péter vagyok.Vagy Hetedik.Ahogy tettszik",mivel úgy voltam vele,-és vagyok is a mai napig-hogy teljesen felesleges magadat egy konkrét zenei stílusba beskatulyázni,ha más zenei stílusokban,és azoknak az eszmeiségében is látsz pár értelmes dolgot.
Igzából pedig most megpróbálkozom a volt írásaim közül pár olyat kiválasztani,ami úgy gondolom,hogy a mai nap is egész tűrhetőek,és így is gondolkozom róla,nameg esetleg akad benne pár érdekesség :

1./ AZ AGESSZÍV KISMALAC 1. :
Ez a rész,még 1995 április-májusában jelent meg,a saját rajzaimat tartalmazza,és tartalmilag a "-hírek innen-onnan.
-etától az explojtedig.-hungária nosztalgia"...stb,van feltüntetve.
A cikk ,pedig a következő : "Nagyárpi konceren voltam!"-Nagyárpit,mint "Pina Gyár"-értsd.
"Nemrégiben történt az eset,hogy egy szép pénteki nap nem tudvá,hogy mit vcsináljak,egy kedves lány ismerősömmel,eldöntöttük,hogy nekivágunk a nagy pesti éjszakának.
Ismerősök után kutatva elsétáltunk a Lyukhoz,de két önérzetesen hígítózó lázadón kívül,nem találkoztunk senkivel.Gondoltuk,hogy hamár itt vagyunk,lenézünk,hátha lennt van valami ismerős.
Péntek volt,tehát PUNK KLUB,a plakát pedig Nagyárpi koncertet hírdetett.A valahai 350 Forintos belépőt ugyan levitték 250 forintra,de így is csak kb 10 ember volt lennt,a személyzettel együtt.
Nemigazán ismerem a Nagyárpit,de nem is lehet valami remek.Nopersze a Lyukban is elgondolkodhatnának,hogy ki az a fasz aki hetente kidob 2-300 Forintot,tök ismeretlen zenekarokra.
Havonta még reálisabb volt,de akkor sem ennyi pénzért.
Természetesen ezen az estén sem csináltunk semmit."

Ennyi kb,de még azt hozzá kell,hogy fűzze,.hogy az idősebb korosztálytól sokszor hallottam erős kritikát,hogy ez a Fekete Lyuk mekkora egy rakás szar.és az anno Muter Klub mennyivel hangulatosabb volt.Rz így rendben is lenne,de ők akkor voltak fiatalok,mi meg később,vagyis valljuk be őszintén,hogy a ’90 -es évek elején,Budapesten a Fekete Lyuk számított egy nagyon élvezetes ,kultikus helynek.Nekem legalábbis biztos,de az is tuti,hogy bárkit kérdezek aki ott volt annó,az mind hasonló véleményen van.

2./ A AGRESSZÍV KISMALAC 2. :
A második szám 1995 június-júliusa között jelent meg.A címszavaiban pedig többek közt a : -Pletykák,-Képzeletbeli riport...,-Barackca a befutás szélén,-Kulturális oldal,-Punk fesztivál III/III, című cikkek vannak feltüntetve.
A cikk,pedig igazából egy szöveg : "Az álom"-címmel.

"Lelassult a forgalom,lelassult az élet,
A nagyváros fényei alig pislognak.
Az emberek csak állnak döbbent arccal
és nem tudják ,hogy mi van.
Zsúfolásig megtelt utcákon,totálisan félhomály van,
Állott a levegő,irtózat és félelem kering benne
Csak egy-két villamos száguld,eszement tempóban,
véres ember roncsokat ,maga előtt tolva.

Senki sem tudja mi történt,itt az apokalipszis,
a fények lasan teljesen kialudnak,
a föld elkezd remegni.
A betonváros kezd teljesen összeomlani,
és maga alá temetni mindent.
Ez a végső pillanat,nincsen idő a gondolatokra,
mindenki menekűl,mindegy hogy hova csak el innen.

Megnyúlt a föld és az égbolt,
alulról rettentő vörös izzás.
Felülről rettentő gonosz arc láttszik.
mostmár tombol a vihar,teljesen mindegy hol végzem be.
Itt úgysem mi döntünk,
ez szép aprólékosan ki lett tervelve.
Nem tudunk,hogy mit tenni,
saját vermünkbe estünk bele.

/Egy ismeretlen szerző műve/

NEM KELL UGATNI,ÉN IS TUDOM,HOGY NINCSENEK RÍMEK BENNE. "

Ez pedig már az a száma volt a lapnak,amiben már Ábelovszkí Tamás barátom,"SIR TOM" is csinálta a rajzokat,és valljuk be:Nagyon tehetséges rajz technikával rendekezett.


3./ AZ AGRESSZÍV KISMALAC 3. :
A 3. része a lapnak,1995 novembere és decembere között jelent meg.Borítóján ,"MOTTÓ"-címmel a következő szöveg van :

"Rövid életemben nem tettem semmit,
csak megpróbáltam valahogy élni.
De túl kemény,túl kemény a világ,
s így nem tudok mást csak remélni."

Tartalmilag mindössze ezek vannak megemlítve :
-Hírek,pletykál innen-onnan ,-Még mindíg egy kis Anarchia,
-Felhívás ’ : A Punk, -Mindenféle amiket majd kitalálok.

Ide pedig egy kicsit hosszabb cikk :

"Bojkott-bojkott-bojkott-bojkott :
Az Agreszív Kismalac szerkesztősége ezúton szólítja fel minden kedves olvasólyát,és minden jóérzésű magyar állampolgárt,az általános bojkottra.
A Bojkott témája a nagy magyar tőkéshatalmak,mindennemű megtagadása,eltiprása,és aláásása.
Vissza az Ős közösségbe!
Gondoljuk csak el,hogy milyen jó lehetett pl egy Neander völgyi előembernek,amikor nem volt szüksége holmi mekdonálra meg kólára,hanem bőven beérte egy éppen elejtett medvével ,vagy mamuttal,inni pedig ott volt a patakvíz.Nem kellett mindenféle haszontalanságra költenie a pénzét /mivel nem is volt még akkor ilyen/,mert a természet megadott neki.
Igaz,elég nehéz lehetett pl a jégkorban egy szál ronggyal a derekuk körül kihúzni a telet,de legalább azokért a rongyokért nem kellett fizetni,és így is kibírták.
Nade vissza a napjainkba,és az alaptémához.
Lényeg,hogy a tőkések ebszolút eltörléséhez,a legegyenesebb és egyben a legjárhatóbb út a magángazdálkodás.
Bojkottáljunk mindent,amihez ezeknek a tőkés hatalmaknak bármi közük van : Igyunk ezentúl házi sört,házi bort,csak és kizárólag házi pálinkát.Kenyerünket csakis házi búzából,és saját építésű kemencében,saját magunk süssük ki.Ne támogasuk a rohadt sütödéket!
Ruházatainkat mi varrjuk ezentúl,és ha lehet,akkor az alapanyagát is saját magunk állítsuk elő.A biztonságos szex érdekében,pedig csakis saját termesztésű kaucsuk fánk nedvéből készítsünk óvszet.Csakis fanzinokat olvassunk,és ezekből művelődjünk,és ezzel se támogassunk olyan mammut cégeket mint pl. a Diákkönyvtár,vagy Európa Könyvkiadó.Ne járjunk postára.Leveleinket saját magunk kézbesítsük.Ezzel a bélyeget is megspóroljuk,és a levél esetleges elkallódását is elkerüljük.
Ne használjunk tömegközlekedési járműveket,ne járjunk közértekbe,áruházakba.Ne támogasszk őket semmiféle hozzájárulással amivel megszedhetik magukat ezek az élősködők.Száz szónak is egy a vége :Állyunk a talpunkra végre.Legyen a közös jelszó : Le a tőkésekkel!Éljen a magántermesztés!!!
Építgesse mindenki saját életének göröngyös útvonalát,lemondva ezzel mindenféle ERŐSZAKOS INTÉZMÉNYRŐL.
Mindenkinek örömökben gazdag kívülállást kíván sok szeretettel VII.
Röviden szeretnénk egy megjegyzést kötni a túloldalon lévő cikkhez,ehez a bojkott dologhoz.
Szóval azoknak akik nem fogták fel a dolgot /remélem persze ,hogy nem sok ilyen volt/,ezzel az egész anarchiás dologgal jelenleg úgy állok,hogy egyrészt a sok,egyre csk sokasodó anarchista szervezet miatt egyre inkább kezd negatív,demagóg ,fasisztoid jelleget nyerni ez az egész,másrészt pedig mint azt tanulhattuk az iskolában,a történelem folyamán,egy-két hosszabb rövidebb ideig,már megvalósult az anarchisztikus állapot,de nem állta meg a helyét ,és meglehetősen hamar véget is ért.
Vagyis bebizonyította az életképtelenségét,amit én párhuzamba állítok a halállal.
Egy halott dologban hinni pedig én képtelen vagyok. "

No tudom : Ez is egy kissé gyermekes megfogalmazásúnak sikeredett,dehát valamivel ki kellett tölteni a lapokat,hogy tele legyen az a fanzin annó,nameg 13 évvel ezelőtt.

4./ AZ AGRESSZÍV KISMALAC 4. :
A negyedik szám igazából,már 1996 februárjában elkészült,de mint azt megemlítem a bevezetőjében,amikor az eredeti példányt odaadtam valami csajnak,hogy azt sokszorosítsa,azt ő valahol elvesztette,úgyhogy 5. részként kezdtem el megírni az előző 4.-et.
Befejezésre már soha nem került sor,de egy 1996 december 15.-ei dátummal az "Utószó"-t már megírtam.
Befejezésűl ezt írnám le :

" UTÓSZÓ !!! "

"Na jó.Egyenlőre még nem fejeztem be az újságot,de úgy gondoltam,hogy az utószót,azt még idejében meg kéne írni.Szóval úgy érzem,hogy akkor ez volt az utolsó A K.
Ebből,meg a régebbiekből megpróbálok még fénymásoltatni egy párat,aztán kész.Onnantól kezdve azt csináltok amit akartok.Ha esetleg elfogynának,akkor sem csinálok többet.Aki véletlen kíváncsi lenne rá,az fénymásoltassa le az ismerősétől,vagy tudomisén.
Nos ,hogy miért döntöttem így?Több oka is van,de az alapvető probléma az az,hogy kúrvára nem érdekel már ez az egész.A legelső szám megjelenése óta /1995 május/ ,volt bőven időm arra,hogy erre rájöjjek.Egyrészt -minden nyalás nélkül- a Genyón kívül szinte egy valamire való épkézláb fanzinnal nem találkoztam,pedig volt belőlük annyi mint a szemét.Másrészt pedig annyira nagy méreteket öltött az érdektelenség napjainkban bármivel kapcsolatban,hogy az már elviselhetetlen.Régebben még volt miről írni,de manapság már annyira felesleges.
Lényeg az,hogy ez az egész NAGY MAGYAR UNDERGROUND MOZGALOM,mára egy elsekéjesedett fos lett.Régen sem volt valami nagy durranás,de az akkori körülményekhez képest megállta a helyét.Azóta azonban már eltelt 15-20 év,és ti még mindíg ott tartotok,csak sokkal nevetségesebb szinten.Ennek a kifigurázásaként szolgál most előttetek élő példaként a Szókimondó Szövegek zenekar amit a Bucóval csináltunk.Én egyébként még csak egy hete töltöttem be aq huszat-szóval nem lehettem részese annak ami itt a ’80-as években lezajlott-de még így is elég régen rájöttem,hogy mennyire nevetséges az amit a saját generációm csinál manapság.Egy képmutató,hazug és ocsmány kis színjáték,ami minden egyéni ötletet nélkülöz,és csak saját magát ismétli.Írhatnék még az anarchizmusról,meg ki tudja milyen más gyermek betegségekről,amiktől felfordul az ember gyomra,de nem teszem.
Egyszerűen csak azért mert már unom.A vakoknak és süketeknek ,tök mindegy hohy sötétben vagy világosban vannak.Egyszerűen már unom és kész.Csináljatok amit akartok.
Egyszer talán felébredtek ebből a fosból szőtt álomból.
Ennyit akartam csak mondani.Üdv: Herczeg Péter
Budapest 1996 december 15.

Erkölcsrendészek hírek
2008. december 4., csütörtök, 06:37
Jelenleg,2008-ban,gyakorlatilag teljesen megszünt a zenekartagok közötti kapcsolat. 1./ Az alapító társ Dazsi  ...
Adatok
Punk, Post punk, New wave
http://www.hunderground.hu/zenekar
herczegpeter@freemail.hu