Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Pozvakowski | Biográfia
Pozvakowski (HU) Biográfia
Stílus: -

2002-ben jelenik meg a zenekar első lemeze Sinus címmel, melyet a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzítenek. Az anyag kizárólag promóciós célokat szolgál, a fogadtatása bár nem túl széleskörű, mégis lehetőséget kapnak, hogy a lemezt egy klubturnén mutassák be Németországban, Hollandiában és Belgiumban.
2004-ben Transistor című lemezükkel lerakják az alapjait egy akkor Magyarországon szinte egyáltalán nem létező stílusnak, melyet experimentális rockként aposztrofálnak. Hatásokként a kilencvenes évek elejének garage-noise zenekarait jelölik meg, de zenéjükben felfedezhetőek olyan nagy hatású műfajokat összefogó zenekarok is, mint a Neurosis, az Isis, vagy a Cult of Luna. Ezt az utat járva tovább, elődeiknél még nagyobb bátorsággal nyúlnak különféle hangulatokhoz, zenei megoldásokhoz, melyek mégis konzisztens egészként állnak össze. A Transistor lemezzel a jelentős magyar klub koncerteken és fesztiválokon kívül eljutnak Oroszországba, Németországba, Hollandiába, Szlovéniába, Szerbiába, Ausztriába, Olaszországba, Romániába.
A zenekar fő erőssége a színpadi jelenlét, koncertjeik elementáris erővel szólalnak meg, még jobban kiemelve a hangulati szélsőségeket, s ezt egyedülálló vizuális show-juk teszi még hatásosabbá. SzerediCs kizárólag analóg vetítőket használ, képi világukat archív dokumentum fim részletek, és saját anyagok alkotják. Az évek során együtt játszanak olyan underground zenei kiválóságokkal, mint a Mono, a Guapo, vagy the Living Jarboe. Közös koncerteket adnak a neves szaxofon virtuózzal, Grencsó Istvánnal. A közös munka gyümölcse egy portréfilm, mely a szaxofonművész munkásságát dolgozza fel, s ebben természetesen helyet kap a pozvakowski is. A filmet nagy sikerrel tűzi műsorra a magyar Duna TV.
2007. őszén megjelenik harmadik, Microtron című lemezük, melyet a kritika és a közönség egyaránt kedvezően fogad. A pozvakowskit jelölik a HangSúly Metal Award 2007. két kategóriájában is (az év koncertzenekara, az év albuma). Az anyag követi a megkezdett utat, a hangulati szélsőségek még tágabbra nyitják a zenei spektrumot, a lemez hangzása azonban letisztultabb, a dalszerkezetek tudatosabban formálódnak a zenekar semmivel össze nem téveszthető stílusában. Az új lemez dalait ismét európai turné keretében mutatják be német, holland, szlovén, olasz klubokban.
2008. tavaszától csatlakozik a csapathoz Tigrics a kísérleti elektronika nemzetközi szinten is elismert képviselője. Színpadi jelenléte meghökkentő atmoszférát kölcsönöz a zenekarnak még erőteljesebbé, testesebbé és zajosabbá téve a produkciót.
Ősszel folytatja turnéját a csapat, először Lengyelországban, Csehországban, majd Szerbiában, Ausztriában játszanak. Év végén az amerikai poszt-rock színtér nagyjaival, a Pelicannal, a Torchcsal és a Caspiannal koncerteznek.

Pozvakowski hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.pozvakowski.hu
info@pozvakowski.hu