Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 04 
¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Halor | Biográfia
Halor (HU) Biográfia
Stílus: -

A zenekart 1999 nyarán alapította három jó barát:
Komondi Ákos (basszusgitár, ének),
Laczó Gyula (gitár),
Komondi Ádám (dob).
Ez a három ember gyermekkorától ismeri egymást, együtt érezték meg a rockzene hívó szavát. Ezért is volt természetes, hogy olyan zenét fognak játszani, ami a fülüknek és szívüknek kedves.
A banda elsõ koncertjét 1999 november 16-a szombathelyi Fõiskolás Klubban tartotta, jelentõs sikerrel.
Egy év múlva, 2000-ben két újabb taggal bõvült a Halor gárdája:
Eichinger Áron (gitár),
Szerdahelyi András (billentyû).
Kiegészülve ezekkel a hangszerekkel, már megmutatkozott a zenekar fõ irányvonala, az összetéveszthetetlen, klasszikus, ikergitáros Heavy Metal.
Mire a zenekar elhatározta, hogy elkészíti elsõ demo CD-jét, a sok koncert hatására már szûk hazájában, Szombathelyen sikerült felküzdeni magát a rock-élet sûrûjébe, számos hívet szerzett magának. 2001 nyarán a rajongók örömére a csapat elõrukkolt a Horsepower címû bemutatkozó lemezükkel, amely 3 nap alatt készült el. A Horsepower CD jó kritikát kapott a magyar szaksajtótól, valamint elõbbre vitte a zenekar szekerét. Ebben az évben a Halor a szintén szombathelyi Lord együttes vendégeként többször szerepelt. Kiemelkedõ jelentõségû volt a zenekar számára a Lord 30 éves jubileumi Petõfi Csarnok-béli koncerten való részvétel. Ez az év a Halor zenekar számára kiemelkedõ jelentõséggel bírt, hiszen a magyar metal-színtér legjelentõsebb, legerõsebb zenekarával, az Ossiannal sikerült turnézni az egész országban. Ezzel a Halor-tagok egyik nagy gyermekkori álma vált valóra.
2002 nyarán a zenekarból távozott Áron és András. Áron helyére az underground legenda, az Alfred’s Violin gitárosa Csaba Béla Gábor került. András helyére nem kerestek újabb billentyûst, így a Halor zenéje még markánsabb, karcosabb, vastagabb lett. A banda szinte kihagyás nélkül folytatni tudta a koncertezést, hiszen ebben az évben még várt rá az elsõ külföldi fellépés Ausztriában, valamint még számos más hazai koncert is. A 2002-es év végét a zenekar stúdiózással töltötte, ahol felvették második demo CD-jüket a The Power’s Breaking Loose-t.
A következõ évben a Halor újabb koncerteket adott, többször lépett fel önálló zenekarként, fõbandaként, illetve vendégzenekarként számos városban.
Külön csemege, hogy ebben az idõben a zenekar Mohl Gergely csellómûvész vezetésével és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar néhány tagjával mintegy projektként rögzített egy feltétlenül érdekességnek számító, komolyzenét és rockzenét ötvözõ felvételt, a The Victory elnevezésû tételt, amelyet a banda élõ mûsor keretében is elõadott hangos sikerrel.
De térjünk vissza a Halorhoz. Az elsõ koncert után kereken 4 évvel, 2003. november 16-án a zenekar az Ossian Hangerõmû albumának lemezbemutató koncertjén játszhatott a Petõfi Csarnokban.
2005-ben a Halor folyatta a már megszokott koncertsorozatott az Ossian zenekar társaságában… ismerõs és még ismeretlen arcok hallhatták újra a halormetalt számos városban.
Rengeteg koncert, több ezer kilométernyi országút, sok, turnébuszban eltöltött óra és jó pár hektoliter elfogyasztott sör után meg is érkeztünk 2006 év végére, amikor megjelent a zenekar elsõ nagylemeze Welcome To Hell néven. Az album számos pozitív kritikát kapott a magyar és külföldi sajtóban, a fémzene szeretõk is újra, meg újra teszik be a CD lejátszóba az albumot.

The band was founded in summer 1999 with three members:
Ákos Komondi (bass guitar, vocal),
Gyula Laczó (guitar),
Ádám Komondi (drums).
A year later two additional members joined the band:
Áron Eichinger (guitar),
András Szerdahelyi (keyboard).
After having worked hard, our first compositions were prepared, which clearly delimited the trends of the band such as classic and twin guitar Heavy Metal.
In summer 2001, our demo CD "Horsepower" was prepared in three days, which consists of six of our own compositions. The CD has become successful among the audience with appreciation.
The fame of the HALOR has been spreading all over West Transdanubia, since we have organised concerts on a regular basis usually with an audience of 500-600 people. Feedback concerning our concerts is unambiguously commendable, which can be proved by the newspaper articles having been published about the HALOR
The current line- up is:
Ákos Komondi (bass guitar, vocal),
Gyula Laczó (guitar),
Gábor Béla Csaba (guitar),
Ádám Komondi (drums).
In spring of 2002, we have made a Hungary tour, with 17 stations and we have played also outside of Hungary (Austria, Germany, and Slovakia). These gigs were all successful for us.
In winter 2002, our second demo CD "The Power’s Breaking Loose" was prepared in ten days, which consists six of our own compositions either.
After a lot of concerts, thousands of kilometers what we’ve taken, lots of hours in the tour bus, countless of beer what we’ve drunk we arrive today:
We’ve published (by our own) our first full length album, called Welcome To Hell. We’ve got a lot of positive review from the material in Hungary and abroad as well.
Now we are ready to show everybody what the real halormetal is, what we can do on stage.
We hope we’ll see you soon in one of our concert

Halor hírek
2008. január 28., hétfő, 11:24
Február 9.-én a Morpheus társaságában lép fel a Halor zenekar Budapesten  ...
Adatok
Halor (HU)
-
http://www.halormetal.hu
halor@halormetal.hu