Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 08 
¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Gyöngyvér | Biográfia
Gyöngyvér (HU) Biográfia
Stílus: -
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

Gyöngytestvérek
2005 januárjában megszületett a projekt, amelyet akkoriban egyedul csináltam. Számomra a Paradise Lost és a HIM zenekar jelentette, és jelenti ma is a gót rock zenét, így én is ezen az úton kívántam lépéseket tenni. Megírtam az elso nyolc dalt, kidolgoztam néhányhoz a szövegeket is, majd miután megismertem Orbán D.-Tamással, friss barátságunkat alapul véve megkértem, hogy énekelje fel az elkészült nótákat. Mivel nem mondott nemet, és igen jól sikerült a közös munka /Ahol a senki földje... Demo - 4 dal énekkel és egy instrumentálisan/, kitaláltam, hogy ebböl a lehetöségböl egy zenekart kellene kovácsolni. Végül, hosszas huza-vona után, mikorra végre mindenki eldöntötte, hogy akarja ezt a csapatot, 2005 júniusában immár teljes felállású zenekarként léteztünk, a következo os tagokkal:
Parker /R.I.P./ - Dob
Orbán D.-Tamás - Ének
Mezö Ferenc - Basszus gitár
Mazán Attila - Gitár
Ez a felállás 2005 július hónap végén végül meg is bomlott, amikor addigi üt?sünk zenei nézetletérések miatt kilépett. Ekkor került a képbe Vódli "Jeppe" Csaba, akivel aztán augusztus els? két hetében már aktívan próbáltunk is, majd 20-án megtartottuk elsö koncertünket, a dunaújvárosi Kiscsillag sörözöben. Zajos volt, esetlen, de legalább megvolt. Még ebben a hónapban elkészültünk a második demóval /Arcunkon patak.../, majd novemberben a harmadik anyaggal /A gyermekek madara.../, és januárra terveztük a negyedik felvételt /Glóriánk oly szép.../, egy Omen feldolgozással együtt, ám ez már nem valósult meg teljes egészében. Felvételeinkrol olvashattok a korábbi Rockinform, illetve Hammer World magazinokban.
2006 február hónapban összeférhetetlenségi okokra hivatkozva Tamás kilépett a zenekarból, hátrahagyva addigi munkásságunkat, és a tervbe vett elso albumot. Ekkor a még frissen bevett vokalista leányzóra, Kiss Melindára hárult a feladat... A váltás nem volt zökkenomentes, hiszen megkellett talánunk a megfelelo formulát ahhoz, hogy kitudjuk használni új énekesünk hangját. Ennek köszönhetoen kicsit változott a zenénk, a mélyre hangolt gitárokat visszahangoltuk, a dalokat pedig kevésbé kapkodós stílusban írtuk tovább. Volt akinek tetszett ez a változtatás, és természetesen volt, aki a férfi hangot hiányolta, és hiányolja ma is. Hogy e téren lesz e változás, még nem tudni. voltak azóta próbálkozásaink, de sajnos egyik sem sikerült úgy, ahogy szerettük volna.
Mindezek ellenére ö a csapat frontembere, vagyis mi tökéletesen elégedettek vagyunk vele, ráadásul már egy demót is készítettünk Meghalnék az életért címmel, amelyet tekinthetünk az új összeállítás elsö életjelének, illetve Melinda bemutatkozásának is.
A továbbiakban is gót rock és modern metál alapú zenét kívánunk játszani, zúzósan és dallamosan, mint eddig...

Mit is akarunk a zenénkkel?

Érzelmeket, gondolatokat szeretnénk közvetíteni, úgy, ahogy mi látjuk a dolgokat, ahogy mi vélekedünk. Sok dolgot fontosnak tartunk. Természetesen szeretnénk kerülni a klisés fogalmazást, a szájbarágós szövegelést. Tartalmilag azonban szinte bármi belefér a természettol kezdodoen, a halálon átívelve, egészen a szerelemig bezárólag. :)

A zenekar neve

Sokan feltették már a kérdést, hogy honnan jött ez a furcsa név, miért pont noi nevet kapott a zenekar. Tulajdonképp ez annak tudható be, hogy még a kezdet kezdetén sikerült eldöntenem, hogy a dalok magyar nyelvuek lesznek, így a projekt neve is magyar lesz. Már nagyon unszimpatikus volt, hogy mindenki angol név alatt, magyar szövegu zenét produkál. Nem éreztem úgy, hogy az angol akár csak egy picivel is jobb lenne, mint a saját anyanyelvem. Azt is hamar sikerült kitalálni, hogy egy régi keresztnevet szeretnék. Hosszas gondolkodás közepette kedvesem felvetette a kérdést, mi lenne, ha Gyöngyvér lenne az a bizonyos név? Természetesen azonnal megtetszett, foleg akkor, mikor utánaolvastunk, és kiderült, hogy a jelentése is tökéletesen passzol hozzánk, illetve nem csak hozzánk, zenekartagokhoz, de mindenkihez, aki egy kicsit is rocker.
Mindemellett minden megvan benne, ami kívánságom volt. Kelloen modern, elvont, sejtelmes, figyelemfelkelto, megjegyezheto, és passzol a zenénkhez úgy, ahogy van.

Mindenesetre azt még nem árt tudni, hogy ez nem valódi név, hanem egy nagy költonk, Arany János névalkotása, méghozzá az Elveszett alkotmány címu muvébol származik. A jelentése pedig: Gyöngytestvér...

...

Írta: Mazi

Gyöngyvér hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://gyongyver.uw.hu
gyongyverzenekar@gmail.com