Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Dundi Pocak | Biográfia
Dundi Pocak (HU) Biográfia
Stílus: -

A zenekar 2001 őszén formálódott majdnem olyanná, mint amilyenek manapság vagyunk. A zenekar formálódásának alapvető determináló tényezője mindegyikünk földrajzos mivolta, mint olyan volt. Andris és Johnny már évek óta gyűrte egymást, a középiskolai kapcsolatot az egyetemista évek alatt Pécsett sikerült "zenekarra váltani".

A PloughmanSmith őszenekar idején nagysikerű teaházak és kultúrprogramok várták a nagyérdeműt a Szántó Koleszban, főleg azokat akik rumos tea fejében kiegyeztek néha egy-két technikai malőrrel és türelmesen megvárták a hipercucc újraműködését. (reset).

2001: A nagy ugrás. Összeáll a három ős Dundi Pocak member: Lippói András-dobok, ősmetronóm, Szabó András - ritmus-szóló-elektroakusztikus miegymás gitárok és Csapó János-ének-zene-csörgők-börgők (akkor még gitár). A próbák könyörtelenül beindulnak a tehetség adott, már csak extra zenészekre van szükség.

Első felállásban hárman csaptunk tehát a húrok, dobok és a mikrofonok mögé. Próbák után Stunczi, ott meg kortyolgatás, ionveszteség pótlása. A világ megváltása közben pedig felmerül egy név: Oroszi Zoltán. Zoli előbbi zenekarai: Kakukktojás, Friderika Korenbleen Megkerestük hát a mestert. És benne volt.

Próbák tehát ezerrel tovább, hisz föcis szakesten lesz az első komoly megmérettetésünk. Már csak a basszeros hiányzik. És mekkorát sikerült szerezni! Bóra Dávid: Pécs elismert kihangosítója, a Játszótér egykori basszerosa, életművész.
Együtt a csapat próbák továbbra is ezerrel, lelkesen, ügyesen. Főleg (akkor még) lelkesen.

Első fellépés: Jakabhegyi kollégium TK: Föcis szakest. 100.000 ember tombol a színpad alatt, mellett, néha a színpadon is. A Titon óriási bulit csinált előttünk, a hangulat adott. És aztán rákkenroll forevör tőlünk, nektek. A szekér pedig beindult!

Hogy miért Dundi Pocak? Hát ezt a Lipi intézte az első próbán. Be kellett írni valamit a próbaterem előjegyzési naptárába, hogy ki jön próbálni. Annyit azért tudnunk kell, hogy az a Nyers egyik száma. Lipinek mitadIsten ez jutott eszébe. Azóta vagyunk Dundi Pocak és nem Papa és az Aktivisták. Az olyan punkos.Ez viszont nagyon állat, főleg amikor a rajongók (mert vannak) egyszerre skandálják a nevünket. Akkor nő ám a pucánk!

Időközben jönnek a koncertek, kezdenek megismerni minket. Basszeros csere: Fejér János a Titon nagysikerű mohácsi basszerosa belép a csapatba. Erőt, kiállást, további jókedvet importáltunk Görbével, nagyot tett hozzánk. Igazi Dundi Pocakos ő is.
Szomorú hír: Oroszi "Villámkezű" Zoli az USA-ba tart pénzt keresni. Egy évig tehát ő most szünetel.

MI VISZONT NEM!!!
Jó hír: Szabó Márton segít ki minket a nyár végi Gólyatáboros fellépésre (2002. augusztus 26.) A koncert fergeteges elsöprő siker volt, az örömittas gólyák napokig mosolyogtak felénk (főleg a végig maradó Bandika és Görbe felé persze) azóta is ezren jönnek a koncertekre. Aztán jött a jó hír!!! Zoli visszatért a nagybüdös Amerikából, újra együtt a csapat.

A 10. jubileumi koncertet a Dantéban tartottuk. Az Al-Café helységet töltöttük ismét meg, a buli óriási volt, 2,5 órán át izzasztottuk a nagyérdeműt szeptember 26-án. Zenekarunk működése kapcsán ezek után egyre több helyen meg tudtuk mutatni zenénket, életérzésünket. Ilyenek voltak a Sziget, a Sztárgyár, PeCsa stb. Külön büszkeség, hogy ezen alkalmakkor saját számokkal is készültünk már, többek közt a Sztárgyár regionális döntőjét is megnyertük itt Pécsett, az Ifjúsági Házban (lásd képek).

2003-2004-től folyamatos szereplői vagyunk az egyetemi életnek (PEN, Szántó-Napok, szaknapok, sörsátrak, rendezvények), melyet némi motoros bulikkal tarkítottunk. Gyakorlatilag ez a lételemünk. Semmi nem adja vissza például a Szántó napok, vagy a Sörházas bulik hangulatát, amikor 400-an ugrálnak a színpad előtt!!! A legutóbbi legnagyobb durranásunk a Slágermaratonon volt a 48-as téren, 60 000 kW fény-és hangtechnika dübörgött mögöttünk J

2005-ben Zolitól elváltak útjaink, azóta bősz gitáros keresés, ezer formáció kipróbálása (köszi Luki, Viktor !!! J), pár koncertet 4-en is lenyomtunk (2005-ös Gólyatáborok, Rockmaraton 2005 stb.) azonban végső felállás még várat magára. Most Soós Johnny folyik be ezerrel a zenekar munkájába, reméljük hamarosan teljes jogú tagja lesz a bandának!

2006. nyarára ismét gitárost váltottunk, régi barátunk Stromájer Gábor, Stromi csatlakozott hozzánk, immáron tényleg igazi lendületet adva a Pocaknak. Gábor Kaposváron Szabó Andris és Csapó Jani évfolyamtársa volt, a Mester már akkor is a gánszos szólóiról volt híres :) Lendületünk tehát hosszú idő óta ismét a régi, de ami a legfontosabb az öt ember úgy érezzük végre tényleg együtt funkcionál a bandában!

Évek óta a Zenekar állandó segítője, kreatív menedzsere és zenetudományi segítője Reichert Tomi, aki lelkesen segít és támogat minket ötleteivel és tanácsaival s többek közt eme kiváló honlapot is neki köszönhetjük. Köszönjük! :)

A Dundi Pocak lassan elmondhatjuk, hogy egy jelenséggé vált Pécsett. A vidám "rákkendroll" és az élő zene megnyilvánulása az arra éhes közönség számára. Elkezdtünk valamit immár lassan 4 éve és nagyon sok meló után csak annyit mondhatunk, hogy lelkesedésünk és munkánk gyümölcse BENNETEK, a közönségben mutatkozik meg, akik nélkül továbbra sem lehetünk, lehetnénk és lennénk azok, akik vagyunk! Köszönjük szépen! J

Dundi Pocak hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.dundipocak.hu/
dundipocak@dundipocak.hu