Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Mélypont | Biográfia
Mélypont (HU) Biográfia
Stílus: Thrashcore, Metalcore, Hardcore
Még nincs feltöltve fotó. Töltsd fel a zenekarod fotóját most >

A zenekar 2001. év július havában kezdett ténykedni metal/HC vonalon Nagykanizsán. Az első felállásból már csak a két énekes Dominkó Krisztián (Krisz) és Halász Márk (Hali) maradt, viszont a zenészek cserélődésével a stílus is mindig alakult, formálódott, ezen okokból kifolyólag a banda - néhány patent koncertet és egy házi készítésű felvételt leszámítva - semmi maradandót nem alkotott.

A legnagyobb mélypont a 2004-ben bekövetkező öt hónapos kényszerszünet volt, amikor először gitáros, utána meg dobos nélkül maradtunk. Aztán júniusban érkezett az Art Of Butchery exgitárosa, Harmat Szilárd, aki Krisszel már zenélt együtt korábban és gyermekkori jó barátok voltak, valamint Hali hívására érkezett Kovács Dániel dobos. Innentől Krisz a nyakába akasztotta a basszusgitárt és beindultak a próbák és a dalszerzés - az addigi Mélypont számokból mindössze kettő maradt a repertoárban. Az új számoknak az extrém vonulat mellé Szilárd adott némi death metal ízesítést. Szeptembertől csatlakozott Bomba Gyula szólógitáros, majd megtörtént a megújult Mélypont első fellépése 2005. január 15-én Nagykanizsán a Hely Klubban, ami annyira jól sikerült, hogy meghívást kaptunk nyárra a pécsi Rockmaratonra. Márciusban készítettünk egy hatszámos demo felvételt, ami nem került terjesztésre, áprilisban pedig játszottunk Kaposváron és Nagykanizsán, de akkoriban Gyula már nem tudott megfelelő időt szakítani a zenélésre, ezért kiszállt a bandából.
A helyére egy újabb régi zenészcimbora, Szlávec István érkezett, így mégis sikerült két gitárral játszanunk júliusban a Rockmaratonon.

Ezután elkezdtünk új számokat írni, majd koncertezni és októberben rögzítettük a Nagykanizsa Demons Amerikai Futball Klub indulóját, de immár Pityu nélkül. A felvételen egy korábbi Mélypont tag, Györek Attila, is énekelt. Ezt követően elhatároztuk, hogy a télen megjelentetünk egy demót, amely elkészítéséhez segítségül hívtuk Ribarics Tamás (Riba) szólógitárost, aki a Charon zenekarban nyomta akkoriban. Riba is egy régi zenészcimbora volt és annyira megtetszett neki a légkör és a zene, hogy végleg maradt, de a Charont sem hanyagolta el.
Novemberben megalakult a Kanizsai Rockzenéért Alapítvány (Ka-rock), amely a nagykanizsai rockzenekarokat fogta össze és próbálja támogatni, fellépési lehetőségeket biztosítani, és ennek köszönhetően az évet egy ütős kis fesztivállal zártuk.

2006 pedig a Soundbox Stúdióban indult, hogy februárban kész legyen a Pusztulásra Ítélve című demo, ami négy nótát tartalmaz és terjesztésre, promóciós célokra lett ítélve, nem pedig pusztulásra. Ribával új lendületet kapott a banda, egy komplett metalcore nótát is hozott magával, végre játszottunk feldolgozást és rendszeresen próbálhattunk. A tavasszal és a nyáron nem taposták egymás sarkát a koncertmeghívások, így írtunk néhány új nótát, próbatermet cseréltünk és különböző magazinoknak, rockzenei website-oknak, koncertszervezőknek küldözgettük a demónkat és Szilárdnak is volt ideje családot alapítani. A visszajelzések többnyire pozitívak voltak, így ősszel már újra jöttek a koncertek, majd a télen kaptunk egy meghívást egy tízállomásos országos turnéra a tapolcai Diablura zenekartól.

2007 februártól beindult a turné, amit a Magyar Rockzenészekért Alapítványnak kellett volna támogatnia, de végül nem tette, így jelentős költségekbe vertük magunkat, de ennek ellenére májusban elkezdtük az Utolsó Remény című nagylemezünk készítését - újra a Soundbox stúdióban - és közben felléptünk a rétsági Megarock Fesztiválon. Júniusban felvettünk még két számot élőben, köztük a Demons megújult indulóját, amelyben már nyolc játékos is énekelt. A végleges verziót még melegében vittük a koncertünkre az I. Csóstock Amatőr Zenekarok Fesztiválján, amit a Ka-rock Alapítvány szervezett Nagykanizsán és igazából egy szuperjó háromnapos buli volt. Ezzel a lemezzel szeretnénk végre bebizonyítani, hogy az elmúlt hat év nem volt hiábavaló küszködés, továbbá időt és pénzt nem kímélő értelmetlen erőlködés.

2007. decemberében elkezdtük az első videóklippünk forgatásának felvételeit és eljutottunk Erdélybe, ahol a Metal Rudi II. fesztiválon játszottunk Sepsiszentgyörgyön.

A télen letudtunk egy miniturnét, majd tavasszal elkészült a Ha a Démonok jönnek... c. nóta videóklippje, aztán felvettük az Mpoint c. promóciós demót, amely két vadiúj, angol nyelvű dalt tartalmaz. A felvétel után Harmat Szilárd ritmusgitáros helyére Árvai Attila érkezett, akinek a debütáló koncertje egy fantasztikus buli volt a Csóstock II. Rockfesztiválon Nagykanizsán. Augusztusban dobos csere is történt, Kovács Dani Hollandiába költözött, a helyére Molnár Tamás érkezett.
Októberben elkészült a zenekar második videóklipje a Land Of The Sheep c. nótához.

Mélypont hírek
2008. szeptember 8., hétfő, 17:31
Kovács Dani dobosunk Hollandiába távozott továbbtanulás céljából, ezért a helyére augusztustól  ...
2008. július 30., szerda, 12:01
Harmat Szilárd ritmusgitáros közös megegyezéssel távozott a zenekarból. A helyére júniustól  ...
2008. május 19., hétfő, 12:12
Elkészült a Ha a Démonok jönnek... c. dal videóklippje, ami megtekinthető  ...
Adatok
Thrashcore, Metalcore, Hardcore
http://www.melypontzenekar.hu
melypontzenekar@gmail.com