Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Szakadék | Biográfia
Szakadék (HU) Biográfia
Stílus: Punk rock, Grunge, Crossover

A zenekar 1997-98 környékén állt össze, majd 2000. január 2-án kialakul a végleges felállás: Baska: dob; Totya: gitár, ének; Bébi: basszus; Zenéjükben a punk témák bonyolódnak metálosabb riffekkel és művházas ízekkel, presszómetál felfogásban, magyar nyelvű szövegekkel. Jelenlegi mérleg: 3 demo, 2 lemez és egy kislemez, mégpedig:
2009: Szív (EP)
2005: Parabellum reggel, délben, este
2004: Bimetál
2002: Hat
2000: Törv. Védve
1998: Nem tudom

2009. december 1-én megjelenik az új Szakadék lemez Szív címmel. A felvétel ingyenesen meghallgatható és letölthető a zenekar honlapjáról. A stúdiózás szeptember-októberben történt Szolnokon a Denevér Stúdióban, Töfi hangmérnök úr segedelmével. A 6+1 szám jól szól, és kézzelfogható formában (CD) is beszerezhető.

2006. februárjában megjelenik egy válogatás lemez Country Metal (ez egy amolyan "nem fővárosi" BPRNR szövetség) Vol. 1. címre hallgatva, ahol olyan zenekarok közt szerepel a Szakadék az Egész nyáron című számmal, mint például a Cadaveres, a Brigád, a Replika a Dying Wish, a Monastery vagy a Casketgarden. A lemezen rajtuk kívül még jó néhány ?nagy falun túli? underground banda szerepel.

2006. januárjában elkezdődik a tavaszi turné szervezése, ahová a paksi Norm zenekarral látogatnak el jónéhány klubba.

2005. tele: egy eredeti ötletet felhasználva elkezdődik a zenekar legújabb videoklipjének forgatása a Bemegyek a boltba című számra, ahol a főhős first person shooter játékok mintájára behatol egy áruházba, és a kosarát megpakolva távozik onnan. A forgatás befejezése a megfelelő szupermarketes kapcsolatok hiányában és az énekes többhónapos árufeltöltő munkássága ellenére a következő év elejére datálódik át. Decemberben a hagyományos kőszegi koncert kiválóan sikerül, ahol a zenekaron kívül még a Bankrupt és a Brigád is fellép. A VIVA televízió Megawatt című műsora lejátsza a zenekar előző, Rómeó és Júlia című számára készült klipjét.

2005. nyár-ősz: újra megszervezik a Hunderground Fesztivált, ahol minden eddiginél több zenekar és látogató teszi tiszteletét. Fellépnek a pécsi Rockmaraton nagyszínpadán, ahol aznap játszik még a Cadaveres de Tortugas, a Tankcsapda és a Depresszió. A nyár végén Szerencs mellett az örök vadászmezőkre költözik a zenekar kisbusza, aminek következtében az év második felében minimálisra csökken a koncertek száma.

2005. tavasz: a zenekar stúdióba vonul, hogy rögzítse első nagylemezét, melynek a Parabellum reggel, délben, este címet adják. A felvételek Csepelen folynak az Audioplanet stúdióban, ahol a Mantrából jól ismert Jaya Hari das vezetésével egy kiváló hangzású lemez születik. A szerzői kiadásban megjelenő korongot a lemezjátszóba helyezve az 11 tracket jelez, ízelítőül a számcímek: 3 óra reggelig; Der Preis ist heiss; Robot agy; Én vagyok a Norman Bates; Angyalok bennem; Egész Nyáron; Rómeó és Júlia; Rádióbarát; Én, bátor; Bemegyek a boltba; Elég. A felvételek elött egy kisebb turnén vesznek részt a Hatóságilag Tilos!!!, Brigád és Éhenkórászok zenekarokkal. Elkészül ? ugyancsak Zu keze munkája ? a világ első végtelenített animációs videoklipje a Minden marad a régiben című számra, ami még a Hat lemezen szerepel.


2004. második felében a zenekar csatlakozik az Utazó Punkcirkuszhoz és a Prosectura, Konflikt (SK), Éhenkórászk zenekarokkal körbejárják az országot. A Zunak köszönhetően elkészül egy videoklip a Bimetál lemezen szereplő Rómeó és Júlia című számra.

2004. első felében Szombathelyen felvételre kerül egy két számos prómó anyag, ami a Bimetál címet kapja, és rengeteg helyre eljut. A lemeznek hála, egyre több koncertet tudnak lekötni. Úgy tűnik a próbatermi gondok is megoldódnak, méghozzá Csepelen egy betonbunkerben. Hogy a nagy zúzás közben senkinek ne essen baja, arra a falakon lévő feliratok vigyáznak: ?Támadás közben a falnak támaszkodni tilos!?.

2002. februárjában Szombathelyen a Home Stúdióban Hat címmel elkészítenek egy 6 számos anyagot. Ezután először a Totya majd néhány hónappal később a Baska is felköltözik Budapestre, ahol melószerzés, próbaterem keresés és a napi gondok mellett néha egy-két koncert tölti ki az idejüket. A nehéz időszakot tetézi egy balul sikerült turné a Bomber zenekarral, ami kis időre visszaveti a zenekar haladását. Az év végén, a Hangász zenei portál által kiírt I. dalszövegíró tehetségkutató versenyén a 24 című számuk szövege kategóriájában az első helyen végez, és a zsűri különdíját is elviszi. Horváth Attila zsűrielnök így jellemzi a szöveget: ?Úgy, ahogy van, dalszöveg, ezt most és itt nagyon a dícséretére mondom, hiszen ez dalszövegek versenye. Tempója, ritmusa van, már tudnám is írni hozzá a zenét, ha tudnék zenét írni. És ez nem megy a tartalom rovására. Csak dicsérni tudom az egyszerűségükben is hatásos gondolatok és a lendület, a vagányság optimális találkozása miatt.?

2000. közepén Bébi elkezdi tölteni a polgári szolgálatát, méghozzá Budapesten, aminek következtében a zenekar kettészakad: az egyik fele Pesten a másik pedig Kőszegen. A ritka próbák ellenére viszonylag sok koncertet sikerül összehozni.

2000. márciusában, próbateremben a Bébi számítógépével elkészítik az első felvételüket, amin 6 szám szerepel, a címe pedig Törv. védve.

A Szakadék együttes három tagja, Bönditz Szabolcs (Bébi), basszusgitár; Piskor Balázs (Baska), dobok; Tóth István (Totya), gitár, ének, 2000. január másodika óta zenél ebben a felállásban.

Disco

Parabellum reggel, délben, este (album, 2005. május) 11 szám, az Audioplanet stúdióban felvéve
Bimetál (promo, 2004. január): két szám, illetve multimédia track, képekkel, mp3-makkal, videóval; a szombathelyi Home stúdióban felvéve.
Hat (demo, 2002. február): 6 számot tartalmaz, a szombathelyi Home stúdióban felvéve.
Törv. Védve (demo, 2000. február): 8 számot tartalmaz, házi körülmények közt felvéve.

Luty 2006
BPRNR wydaje płytę zatytułowaną: „Country Metal”, na której obok utworów zespołów takich jak: Cadaveres, Brigád, Replika, Dying Wish, Monastery czy Casketgarden pojawił się utwór grupy Szakadék pt.: ” Egész nyáron” (Całe lato).

Styczeń 2006
Trasa koncertowa z zespołem Norm, seria koncertów na Węgrzech i w Austrii.

Grudzień 2005
Trasa koncertowa z zespołami Bankrupt i Brigid, koncerty na Węgrzech i Słowacji. W programie muzycznym Megawatt - VIVA TV po raz pierwszy „emitowany” zostaje klip do teledysku: „Rómeó és Júlia” (Romeo i Julia).

Listopad 2005
Zespół nakręca teledysk do utworu pt.: ”Bemegyek a boltba” (Sklep).

Lato 2005
Szakadék organizuje festiwal Hunderground, a także gra na dużej scenie festiwalu Rockmaraton w Pécs (Węgry).

Wiosna 2005
W Studiu Audioplanet (Budapeszt) zespół nagrywa swoją pierwszą płytę, zatytułowaną: „Parabellum reggel, délben, este” (Parabellum rano, w południe i wieczorem).
Płyta zawiera 11 utworów:
„3 óra reggelig” (Do trzeciej rano)
„Der Preis ist heiss”
„Robot agy” (Mózg jak robot)
„Én vagyok a Norman Bates” (To ja jestem Norman Bates)
„Angyalok bennem” (Moje Anioły)
„Egész Nyáron” (Całe lato)
„Rómeó és Júlia” (Romeo i Julia)
„Rádióbarát” (Piosenka z radia)
„Én, bátor” („Jestem odważny”)
„Bemegyek a boltba” (Sklep)
„Elég” (Dość)

Styczen/luty 2005
Trasa koncertowa z zespołami: Hatóságilag Tilos!!!, Brigád i Éhenkórászok.
Z pomocą Gábora Mersich powstaje pierwszy na świecie „niekończący się teledysk animowany” pt.: „Minden marad a régiben” (Wszystko po staremu).

Jesień/zima 2004
Podróżujący Cyrk Punkowy - trasa koncertowa na Węgrzech z zespołami: Prosectura, Konflikt (SK), Éhenkórászk. Z pomocą Gábora Mersich powstaje wideoklip do utworu „Rómeó és Júlia”.

Wiosna/lato 2004
W Szombathely zespół nagrywa płytę promocyjną Bimetal, dzięki której zespół może grać coraz więcej koncertów.

Luty 2002
W Szombathely (Home Studio) zespół nagrywa materiał Hat, 6 utworów. Turne z zespołem Bomber.

Marzec 2000
Na dobry początek powstaje demo pt. „Törv. Védve”

Zespół Szakadék tworzą:
Bönditz Szabolcs (Bébi) - bas
Piskor Balázs (Baska) - perkusja
Tóth István (Totya) - gitara i śpiew

Disco
Parabellum reggel, délben, este (album, maj 2005) 11 utworów, Studio Audioplanet Budapest.
Bimetál (promo-demo styczeń 2004): 2 utwory, plus multimedia track, zdięcia, mp3, video; Home Stúdió Szombathely.
Hat (demo, luty 2002): 6 utworów, Home Stúdió Szombathely.
Törv. Védve (demo, luty 2000): 8 utworów.

Szakadék hírek
2009. december 10., csütörtök, 23:06
Elkészült a zenekar új lemeze Szív címmel, letölthető és meghallgatható a  ...
2009. április 2., csütörtök, 10:47
Idén harmadszorra kerül megrendezésre a "Heten, mint a gonoszok" fesztivál Budapesten.  ...
2008. november 14., péntek, 11:02
November 15-én a Savaria Művelődési Központban - korábban OMK - aerobik  ...
Adatok
Punk rock, Grunge, Crossover
http://www.szakadek.hu
szakadek@szakadek.hu