Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | VHK | Hírek | A VHK közleménye a Szigeten tartott koncertje kapcsán
2010. augusztus 17., kedd, 09:55
A VHK közleménye a Szigeten tartott koncertje kapcsán
A zenekar augusztus 15-én, vasárnap hajnalban lépett színpadra a Sziget Fesztivál A38-Wan2 sátrában. A koncert kezdete után negyedórával a szervezők a közönség felé irányuló hangosítást lekapcsoltatták, a keverőpultot áramtalanították. A zenekart nem tájékoztatták erről az eseményről, sem a koncert előtt egy ilyen esemény bekövetkezésének lehetőségéről; a koncert ideje alatt pedig semmifajta egyeztetési kísérlet sem történt, semmiféle jelzés nem érkezett se a szervezők, se a hangosítók részéről. A zenekar ennek ellenére, ilyen vállalhatatlan körülmények között is lejátszotta a műsorát.

A szervezés során a hangerő korlátozásáról előzetesen tájékoztatták a zenekart, amely azt megértette és tiszteletben tartotta. A zenészek illetve a zenekar technikai személyzete készen állt a szervezők részéről esetlegesen felmerülő bármilyen, a hangerő csökkentésére vonatkozó erre vonatkozó kérés teljesítésére, de ilyen kérésre, megkeresésre – mindmáig tisztázatlan módon – egyáltalán nem került sor.

A közönség felé irányuló hangosítás teljes lekapcsolása olyan durva beavatkozás, ami példa nélküli és elfogadhatatlan a zenekar számára. A közönség joggal háborodott fel. Teljes szakmai hozzáértés nélküli, értelmetlen és bántó gesztusnak tartjuk. Vajon mit szólnának a szervezők, ha beülnének egy moziba, és ott egyszercsak elnémítanák a film hangját, mintegy 60 percre, minden magyarázat nélkül? Különösképpen méltatlan, hogy a zenekarral, annak technikai személyzetével vagy menedzsmentjével nem egyeztettek. Tekintve, hogy Magyarország egyik legrégebbi, nemzetközileg magasan jegyzett csapatáról van szó, ez az eljárás különösen rossz fényt vet a fesztiválra, illetve a Sziget szervezettségére.

Úgy gondoljuk, hogy a közönséggel szemben a Sziget Szervezőiroda, példátlan cinizmussal, a megvásárolt jegyekért cserében képtelen volt megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtani. A zenekar minden felelősséget a Sziget Szervezőirodára hárít, egyúttal értetlenségének és megdöbbenésének ad hangot, a közönséggel együttérez. Rendkívül sajnáljuk, hogy 2010-ben a legnagyobb magyar zenei gazdasági vállalkozás értelmetlen módon, saját munkájának becsületes elvégzése helyett önmaga és a velük együttműködő zenészek, illetve az őt fenntartó közönség legelemibb érdekeinek durva semmibevételével próbálja ügyeit mederben tartani.

A felháborító, kirívóan méltatlan eset feledtetésére a következő alkalom 2010. szeptember 5-én, a West Balkánban lesz, ahol a legendás Jello Biafra (Dead Kennedys) új zenekarával adunk egy közös koncertet!

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
VHK hírek
2010. augusztus 17., kedd, 09:55
A zenekar augusztus 15-én, vasárnap hajnalban lépett színpadra a Sziget Fesztivál  ...
Adatok
VHK (HU)
-