Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Monastery - magatartás: kettes

Monastery - magatartás: kettes

Rovat: Hírek | Felkerült: 2007. január 10., szerda | Írta: Fegyverneky Levente

Mitagadás, balfasz vagyok. Első mozdulatom, a próbaterembe lépés után, a könyököm magasságában elhelyezkedő pizzás doboz leverése volt. – Pssssszt!!! Felébred az egér!!! –rivallt rám egyből idegenvezetőm, s a „mivan? milyenegér?” arckifejezés pofámra telepedése után a sarokba mutatott, a zongora alá. Naja, az már nem ébred fel.

A kisegér (18 éven aluliak most írják be a www.disney.com/mickeymouse -t a keresőbe, és a továbbiakban azt olvasgassák...) ott hevert egy decinyi egérragasztóban, s mélyen szundikált. Mint utólag megtudtam, már vagy két hete. -A mélyen hithű állatvédők felháborodásuk helyett, vagy utazzanak oda és fogják meg valami humánus módszerrel, mondjuk kézzel, az egeret, esetleg meg is kérhetik némi cincogással, hogy távozzon, (cím a szerkesztőségnél) vagy fizessék ki a károkat, amit az egér okoz, ez ugyanis egy próbaterem, ahol nem egy kábel fut, s nem két forintos dolgokat kötnek össze. Köszönöm.- Tehát. A látkép pazar. Ha Salvador Dali a fejében uralkodó káoszt száz százalékosan papírra tudta volna vetni, akkor sem közelítette volna meg a szobában uralkodó, s szó szerint uralkodó, "hangulatot". Had ne írjam le. Akit érdekel, az kérjen a srácoktól egy képet mail-ben. A disznóól nem megfelelő szó.

Andres
Ufo
Balázs
Ducy
Billy
Egy kis "takarítás" után már nem a különféle vegyi/veszélyes hulladék terpeszkedett a fotelokban, hanem mi. Amíg az Ufo (gitár) beletúrt a fejébe néhány zsemlét, vastagon párizsival töltve, addig egy másik anyagyilkos külsejű úriember libegett be az ajtón, s emelte a Trainspotting díszletének is beillő szoba, makulátlan fényét már-már az egekig. Az első 5 percben nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a beszélgetés egy az egyben, interjú formájában való leközlése nem lesz lehetséges. Ha finoman fogalmazok, akkor "felhőtlen beszélgetésnek" titulálnám társalgásunkat.

Ugye most mindig az szokott jönni, hogy: "a banda 1989-ben alakult, de 94-ben feloszlott, ez idő alatt kiadtak két lemezt, meg erre koncertezetek meg arra koncerteztek, meg atyala patyala hamplamm...". Azt hiszem nem ez a lényeg, akit érdekel az úgyis utána tud nézni neten a www.monastery.hu ?n vagy a www.myspace.com/monasterymusic -on. Sokkal inkább említést érdemel ezeknek a sírrabló huligánoknak a mostani tevékenységük.

2002-ben újra felsírtak a szülészeteken az ápolónők, meg a kávéautomata mellett ücsörgő, proszektúráról áttévedt nagyik. Billy (dob), feltehetően valamely lázálmos éjszakája után, ismételten életre hívta a Monastery-t. Akárhogy is számolunk időközben eltelt nyolc esztendő, a zene változott, fejlődött, s ezt nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Nem is hagyták. Az első anyag címe találóan: Way to Life. 2003-ra már megvan az első hivatalos kislemez a Fuck This World, és 365 nappal később az új nagylemez, a Misanthrope. Közben megérkezett Ducy (gitár) is, hogy erősítse a csapatot. Csakhogy... az élet nem olyan egyszerű, mint azt az ember gondolná/remélné. Énekes csere? 2006 januárjától az új frontember Vincze Andres.

Itt tarunk most. Új felfogás, új énekes, akinek (Ufo szavaival élve) egy egész disznóvágás rejlik a torkában. A lendület és az elszántság kézzel fogható, szemmel látható, füllel hallható, s a koncerteken orral szagolható. Mivel ma Magyarországon, a neves zenekarok előtt játszani elég drága mulatság, s a jelentkezők sora Nyíregyházától egészen Hegyeshalomig kígyózik, nem mellesleg a srácok abszolúte nem akarnak itthoni sztárok lenni ?kiskakas a szemétdombon- így (hogy megint, Kazinczy díjas megfogalmazó művészünk ?Ufo- szavaival éljek) érdemesebbnek találták, hogy a ?saját pecsenyéjüket sütögetik?. Ebből fakadóan a Monastery mindenhol felbukkan és mindenkivel játszik. Na azért az erős túlzás, hogy mindenkivel, például az Isten Háta Mögött-el, az Angelus-al, a Cadaverous Condition-al (A) igen, és már folynak a megbeszélések, hogy a C-Fiction-al (D) is. Mint elmondták kedvenc helyük, második otthonuk, ahol mindig nagyon nagy szeretettel fogadják őket: Kazincbarcika. A koncerteken, nem csak itt, hanem mindenhol, egyre többen éneklik az új promo CD-ről származó 3 számot, amit már Andres-al (ének) vettek fel. Ezt a szerzői kiadású CD-t osztogatják a koncerteken és ingyenesen megrendelhető a már említett oldalról (ahol a bio-t is találhatjátok, na ott lesz egy mail cím, s a képet is onnan kérhetitek). A "mi a helyzet a hazai magyar fesztiválokkal?" kérdésre, Bali (bass) szemében egyszerre jelent meg a kiábrándultság és a lenéző sajnálat, s ismételten tudtomra adták, hogy itthon, rengeteg pénz és jópofizás nélkül nem lehet érvényesülni, s kikaparni valamicskét abból az amúgy is pici és penész ízű dióból. Ráadásul a fiúkat nem veti fel a lóvé, nem törnek rájuk ajtóstul a szponzorok, ?pedig szeretnék és megérdemelnék- s mindezek mellett a jópofi sem megy nekik annyira, hiszen magatartásból mindig kettest kaptak. Akkor? Ugyebár akkor mi a cél? Akkor miért az eszeveszetten profin megmasterelt promo anyag, akkor miért az a Viva-n is ezerszer lejátszott videó klip (Play With The Truth), akkor miért a folyamatos munka, küzdés, hajtás? Külföld. Ennyi volt rá a válasz.

Hát igen, külföld, szép tervek. Külföldi kiadó, nagy és igazi (nem csak annak nevezett) sztárokkal való koncertezés, nők, nagy vödör lóvé, még nagyobb vödör kokain. De jó is lenne... Csak hogy a LENNE, az nem is annyira feltételes, mint például mikor Kiszel Tündére mondjuk, hogy jó nő LENNE ha... meg ha... Ugyanis az anyaszomorító brigád, már felvette a kapcsolatot több külföldi kiadóval is, és a visszajelzések nagyon pozitívak. De a mára feloldódott határokon túl sem osztogatják csak így meg úgy a szerződéseket, a kiadó is arra vár, amire sokan mások a zenekedvelők közül, egy ütős (a Monastery esetében ez az elmebeteg szót fedi) nagylemezre. A nagylemez pedig készül. Bali úgy becsli, hogy őszre kész lesz a teljesen új, és EU kompatibilis hanganyag, amit egy új klippel kívánnak majd bevezetni.

Mivel, én életem nagy részét, vonatokon, kocsikban, és buszokon töltöm, s szabadidőmben, a monitorig, koncertekig, színházig, kocsmákig, barátokig s nem utolsó sorban barátnőig s ágyig jutok, be kellett vallanom, hogy az elmúlt egy évben nem néztem tévét. Így a Győzike Show egyetlen egy része mellett a Monastery videó klipjét sem láttam. A beszélgetés alatt a srácok annyit beszéltek róla, meg a debreceni pixelfilmes kölykök korrektségéről és profizmusáról, hogy kíváncsivá tettek. Szerencsére a Bali készült, s félretolva, újabb fél köbméter szemetet, felnyitotta a laptopot, s a szememet. Gyorsan myspace (mert ugye ott bárki megnézheti) és jöhet is a vizuál terror. Hát a klipet sem állnék neki elemezgetni, akit érdekel, megnézi, egyébként érdemes mert rádöbbenti az embert, hogy itthon is lehet olyan minőségű klipet forgatni mint nyugaton.

Most ugye összegeznem kellene, s mindenféle szar szófordulattal, meg közhellyel élve, levonni a konzekvenciát, meg, hogy húúde ügyesek ezek a Monastery-ék, meg milyen okosak meg abiciózusak meg egyéb sületlen marhaság. Hát én ilyet nem tudok írni, és nem is fogok. Persze ha nem tudok, akkor meg én vagyok a béna. Najó akkor összegzek: Mindenki irány koncertre!!! (és láss csodát, a koncert dátumokat vajon hol lehet megtalálni?...)

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.