Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Itt a piros, itt a kék

Itt a piros, itt a kék

Rovat: Hírek | Felkerült: 2004. március 2., kedd

A Vörös Lyuk és a pénteken nyíló (a mágnes másik végének színében utazó) Kék Lyuk jövő heti programjában van sok érdekes, nézzétek át. A K. Ly. nyitóbulin pl. "sak és kizárólag női vagy női énekes metal bandák tűnnek fel egymást váltva a kis- és nagyteremben", mindösszesen heten. Tehát mit válaszolunk ezután a "Piros vagy Kék?" kérdésre: "Mindegy, csak Lyuk legyen!"

Linkajánló
03.03-án szerdán az egyik legismertebb lengyel straight edge hardcore banda, a Regres lép fel a Vörös Yuk színpadán. A zenekar tagjai mintegy 10 éve működtetik már sikeresen a Refuse Records kiadót, ami helyi és külföldi X-es bandákat ad ki. Előzenekarként 3 magyar banda is játszik: a noise-chaos hardcore vonalon mozgó Das Taktika, a szintén straight edge, Stay X Line és a metal-core Leave No Man Behind.
A koncertek 20:30-kor kezdődnek és 21:00-ig mindenki ingyen jöhet be, utána 1200 Ft a jegy. Az átszerelések alatt és a bandák után Selector Fellegi Ádám válogatására szürcsölgethetjük a sörünket vagy ásványvízünket.

03.05-én pénteken ismét SKA Jamboree lesz. Az egyre csak híresedő Pannonia Allstars Ska Orchestra az est fő együttese, de elötte további eddig még kevésbé hallott, de annál inkább reményteli ska fogatok is feltűnnek. Újvidékről érkezik a 2002 végén alakult, 6 fiatal tagból álló Ringispil. Alapvetően szerb nyelvű ska zenéjük elég sok punkos és reggae-s beütést is tartalmaz. A csapat kuróziumnak számít az inkább hardcore-punk zenekarairól ismert Jugoszlávia területén. A másik két együttes, a Pluto és a Rakéta a Malacka és a Tahóhoz hasonlóan az alternatív oldal felől érkezett. A Pluto - orosz származású énekese révén - oroszul is előad dalokat, megidézve többször is a nagyszerű Leningrad zenekart. A lemezeket az előtérben Lipi Brown, Sir Sas és jómagam (Desmond Schlekker) pakolja hajnalig. A bulira a beugró 1000 Ft.

03.06-án egy újabb jugoszláv banda, a Red Union lép fel. Ők a környék leghíresebb és legjobb mostani punk együttese, és a dallamos street-punk zenét felsőfokon űzik. Ezt fémjelzi, hogy új nagylemezük a német Mad Butcher Records (Scrapy, Derozer, Los Fastidios, Prowlers stb.) gondozásában jelenik meg hamarosan. Az est fő bandája éjféltől, az új számait folyamatosan gyártó Hatóságilag Tilos lesz. Elöttük két új, nagyon tehetséges vidéki csapat, a győri Watch My Bag és a jánossomorjai Bensörmens szónokol. A punk bandákhoz méltóan a VY házi selectora, Sas szórakoztat minket a zenekarok elött, között és után. A jegy 1000 Ft.

KÉK YUK
A Kék Yuk mint új klub, kisebb átalakításokkal, az egykori Supersonic Blue Hall helyén jön létre. A hely nagyobb és igényesebb mint a Vörös Yuk (pl. padlószőnyeg, kanapé), és a hc-sek kedvéért korlát sincs a színpadok elött. A bejárata ugyanúgy a Fényes Adolf u.-i kapu felől van az udvaron, csak kb 25 m-rel odébb kell lemenni a Vörös Yukhoz képest. Nevét onnan kapta, hogy itt minden kék és ugyanúgy a Bernáth/y Művek működteti mint a Vörös Yukat. A két klubba alapvetően külön belépőt kell fizetni, de aki már vett jegyet az egyik helyre, kedvezményesen juthat le a másikba.
A nyitóbulin, 03.05-én pénteken 20:30-tól a közeli nőnap apropóján csak és kizárólag női vagy női énekes metal bandák tűnnek fel egymást váltva a kis- és nagyteremben. Összesen 7 zenekar játszik 45-45 percet, névszerint: Angelus, Black Leaves, Storm, Riuros, Black Fever, Numb, Scaffold. Stílusilag a metal szinte összes ágát képviselik. A zenekarok után Fellegi Ádi játszik külföldi női metal bandáktól a cd lejátszókon. A nyitóbulin a belépő 500 Ft egész este.

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.