Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Tara Fuki és Szalóki Ági december 2-án az A38 Hajón

Tara Fuki és Szalóki Ági december 2-án az A38 Hajón

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2006. november 28., kedd

Az A38 Hajó kelet-és közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató, MOLto Vivace bevű sorozatában ezúttal a hölgyeké a főszerep. A Tara Fuki két bájós csellistalány különleges hangzású és felfogású duója, melynek zenéjében elektronikus hangzások keverednek a cselló finom akusztikájával és az énekkel.

Szalóki Ági pedig népzenét és dzsesszt ötvöző dalaival és kitűnő kísérőzenészekkel lép színpadra. A koncertekről - a sorozat hagyományainak megfelelően - televíziós felvétel készül, melyet egy későbbi időpontban a Duna Televízió tűz műsorra.

A Tara Fuki két fiatal és elbűvölő észak-morvaországi csellistalány,
Andrea Konstankiewicz-Nazir és Dorota Barová duója. A különleges
hangszerelés különleges előadásmóddal és lenyűgöző zenei érzékenységgel párosul. Dzsessz, világzene/népzene és klasszikus muzsika egyedülálló módon ötvöződik munkásságukban, aminek intenzitását csak növeli a rendkívül atmoszférikus koncertprodukció.

Lemezek
Piosenki do snu, 2001
Kapka, 2003

Szalóki Ági dzsesszformációja 2005 tavaszán állt össze Hallgató című lemezének felvételére. Ági kedvenc dalait szedte csokorba és négy dzsessz-zenészt kért fel a hangszerelésre. A stúdiómunka során hamar kiderült, hogy az öt zenész rendkívül erős összhangot képes kialakítani. A végeredmény: melankolikus hangulatú album, amelyen az erdélyi magyar és cigány népdalok a dzsessz finom árnyalataival és sokszínűségével gazdagodtak. Ági gyönyörű hangját, érzékeny éneklését remekül egészíti ki a zenészek invenciózus hangszeres játéka, karakteres improvizációja. Az együttes megalakulása óta számos koncerten játszotta az anyagot, intim, személyes hangulatot teremtve klubokban és fesztiválokon egyaránt. 2006-ban a Hallgató Fonogram-díjat kapott az év legjobb dzsesszlemeze kategóriában.

A zenekar tagjai
Szalóki Ági: ének
Balázs József: zongora
Dés András: ütősök
Barcza Horváth József: bőgő
Lamm Dávid: gitár
Bacsó Kristóf: szaxofon

A MOLto Vivace sorozat Az A38 eleve azzal a nem titkolt céllal nyílt meg 2003 áprilisában, hogy több legyen, mint egy különleges helyszín vagy egy egyszerű koncertterem. Már elhelyzekedése is jelképes: a Dunán, Közép-Európa főfolyóján horgonyoz, abban a városban, mely mindig is büszke volt kultúrájának sokszínűségére. Régi álmunk, hogy Közép-Európa gazdag hagyományokra épülő, élő, lüktető és változatos zenei kultúráját egy sorozat keretei között mutassuk be. Olyan sorozat keretei között, mely egyszerre őrzi meg az élő koncertek intimitását, és lép ki abból, hogy ne csak a látogatók részesüljenek az élményből.

A MOLto Vivace sorozat immár két éve létrejött egyedülálló kezdeményezés: koncert- és közvetítéssorozat, melynek célja a kortárs közép-európai dzsessz és világzene bemutatása. A sorozat keretében egy magyar és egy közép-európai művész vagy együttes lép fel az A38 Hajó színpadára egyazon este, reprezentálva e régió közös kulturális hagyományait és együttműködésének lehetőségét. A fellépésből televíziós sorozat készül, melyet a Duna Televízió tűz műsorára havi rendszerességgel. Hálásak vagyunk, hogy Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb cége, a MOL Rt., illetve a régió egyik legfontosabb kultúraközvetítője, a Duna Televízió partneréül választotta az A38 Hajót.

A koncert támogatója a MOL Rt. és a Cseh Centrum.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.