Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 04 
¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban 2006. november 21-27.

Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban 2006. november 21-27.

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2006. november 15., szerda

Színházak között a vendégjáték bevett dolog, az együttműködés, a közös értékek kifejezésének megszokott módja. Annál ritkább, ha egy színház és egy zenei intézmény vendégeskedik egymásnál. A Katona József Színház és az A38 Hajó vendégjátéka azt próbálja bizonyítani, hogy Budapest kulturális intézményei nem elszigetelt végvárak, hanem dinamikusan együttműködő, egymásra és a közönségre figyelő helyszínek.

Az intézmények munkatársai, a művészek és szakemberek számára is fontos, hogy munkájuk során új kihívásokkal találkozzanak. A megváltozott helyszín, a más miliő más
feltételekkel jár, és a bemutatott produkciókat is jelentősen átértelmezi. Színház nem csupán színházban lehet, koncert nem csupán koncertteremben. Meggyőződésünk, hogy a helyszíncsere, a vendégjáték izgalmas játék lesz művésznek, közönségnek egyránt. A koncertsorozat főtámogatója a Samsung Mobile - Ultra Edition.

A Samsung Ultra Editon mobiltelefonok egy új világot nyitnak meg a fogyasztók számára. Egy olyan világot, amelyben újraértelmezhetnek mindent, amit a mobiltelefonokról eddig valaha gondoltak. Ebben a világban kitágulnak a határok és hirtelen minden elképzelhetővé válik. A Samsung Mobile tehát
örömmel támogat különleges eseményeket, amelyek elütnek a megszokottól, hiszen a Samsung Ultra Edition generáció megalkotásával az volt a cél, hogy elképzelhetővé váljon az elképzelhetetlen.

Az A38 Katona csereprogram keretében az A38 Hajó 2006 novemberében mutatkozik be a Katona József Színházban, a Katona pedig 2007 júniusában vendégeskedik az A38 Hajón.

Kistehén Tánczenekar
Szerelmes vagyok minden nőbe - koncertszínház.

A Kistehén tánczenekart Kollár-Klemencz László alapította, felbuzdulva a Kistehén-dalok népszerűségén (ő volt ugyanis a kisfilm zeneszerzője, a figura énekhangja és a szövegek kitalálója). Az együttes hobbizenekarként működött, bár két lemezt is megjelentetett. Több tagcsere után 2005-re véglegesedett a felállás, majd a Szájbergyerek sikere nyomán érkezett koncert-felkéréseknek köszönhetően az együttes kitűnő koncertzenekarrá érett. 2006-ban városi nagyrendezvényeken, klubokban és fesztiválokon léptek fel, sokszor több ezer ember előtt.
A Kistehén Tánczenekar most az előadással azonos című, frissen megjelent lemezét mutatja be. A Katona József Színház-beli előadás egy színházi koncertsorozat kezdete, melynek előadásain bemutatkozik a Kistermelők zenekar is, illetve nagyszabású bűvészmutatványokra kerül sor (például önként jelentkezők kettévágására). A zenekar néha alszik, olvas, táncol, szomorú és vidám egyszerre, néha verekszik és néha kibékül.

Emil.RuleZ!
Koncert - ahogy mindig is szerettétek volna

Az Emil.RuleZ! Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és
leghűvösebb zenekara. A trió - melynek egyik alaptagja, Verasztó Gyula március óta nem játszik a zenekarral - közel tíz év örömzenélés után aratott elképesztő sikert a Zazie az ágyban című számmal és az azt követő, azonos című lemezzel. Az együttes harmadik nagylemeze tavaly jelent meg. Finom, dzsesszes muzsika, táncos groove-ok, vidám és szinte követhetetlenül kacskaringós dalszövegek, valamint egy utolérhetetlenül sármos frontember: mindössze ennyi az Emil.RuleZ! sikerének titka. A recept egyszerű, mégsem sikerül senkinek utánuk csinálni. Az együttestől eddig sem állt távol, hogy igen lazán kezelje a hagyományos rock-koncert formai és tartalmi kereteit. A zenekar örömmel lép hát a színház színpadára, de a megszokott imrovizációk mellett eggyel komolyabb rákészüléssel: amíg egy szimpla rockzenekarnak félelmetes kihívást jelenthet
az ültetett publikum és a kristálytiszta színháztermi akusztika, hőseink igyekeznek ebből erényt kovácsolni: olyan finomabb szerzeményeket is elővesznek repertoárjukból , amelyeket korábban soha nem adtak elő színpadon.

Quimby a Katonában

A Quimby története 1991-ben kezdődött Dunaújvárosban, és két évvel később létrejött a - majdnem - végleges felállás. Előbb angol, majd magyar nyelvű albumaik egyre nagyobb népszerűséget hoztak számukra, de a Quimby - több leállás és újraindulás után is - a mai napig megmaradt annak, aminek indult:
Magyarország egyik legerősebb koncert- és klubzenekarának. A Quimby zenéjére Tom Waits éppúgy hatással volt, mint Kurt Weil vagy a harmincas évek magyar sanzonjai. Mindezt megfelelő mennyiségű rock and rollal, némi hiphoppal és csipetnyi elektronikával keverve áll elő a Quimby-védjeggyé vált összetéveszthetetlen hangzás. Ehhez társulnak a kiváló szövegek és a belőlük kibontakozó markáns világ. A kissé szokatlanul két
fromtemberrel felálló együttes koncertteljesítménye pedig egyenesen bámulatos. Bár a zenekar elsősorban hangos koncertjeiről híres, a tagoktól nem idegen a kísérletezés és a színházi megmérettetés. Ezen a két estén az átlagosnál teátrálisabb, kicsit improvizatívabb, intimebb hangulat lesz jellemző. Zajok, zörejek, pszichedelikus hangorkánok, dalok másként.

Kispál és a Borz
Csendes-ülős

Az erős pécsi kötődésekkel bíró Kispál és a Borz 1987 óta működik. Az első lemez megjelenése óta népszerűsége töretlen és egyre fokozódik, túlzás nélkül Magyarország legismertebb és legtudatosabb rockzenekaráról van szó. Mindebben óriási szerepe van Lovasi András finom, hol szarkasztikus, hol patetikus, a szüürealitással finoman kacérkodó szövegeinek. A Kispál és
a Borz muzsikájában a korai Police hatása éppúgy felfedezhető, mint David Bowie-é, de a tagok mindebből jellegzetesen egyéni világot gyúrtak össze. Tomboló sikerű, teltházas turnéik, lemezfelvételeik és egyéb projektjeik mellett arra is jut idejük, hogy filmekben működjenek közre, a Csinibabától Jancsó Miklós legutóbbi munkájáig. Katóna József Színház-beli fellépéseik klasszikus csendes-ülős koncertek lesznek, a zenekar őszi csendes-ülős turnéjának nyitókoncertjei. A már jól ismert dalok mellett új számokat is hallhat majd a közönség, és bemutatkozik
az új dobos is, egyelőre ütősként.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.