Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 19 
¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Kis színesek a Wan2 Fesztivál előadóiról

Kis színesek a Wan2 Fesztivál előadóiról

Rovat: Hírek | Felkerült: 2006. június 21., szerda

A finn csellóvirtuózok, az Apocalyptica tagjai semmit nem bíznak a véletlenre: drága hangszereiket nem bízzák a reptéri csomagrakodókra, illetve az esetleges eltűnéseket is meg kívánják előzni. Június 30-ai, pénteki mezőúri koncertjükre Budapestig repülőgéppel érkeznek, s dupla számú repülőjegyet vásároltak. Azaz féltett csellóik mindvégig velük lesznek, nagy valószínűséggel nem kis megütközést keltve a rockzenében kevésbé jártas légi személyzetben és az utastársakban.

Ugyancsak a finn csellistákkal kapcsolatos hír, hogy Mezőtúr után Brüsszelbe utaznak, ahol a European Union Open Air Event című rendezvényen adnak koncertet, híreink szerint az alkalomhoz illő öltözékben. Kérdés, hogy az alkalomhoz illő merevséget is fel tudják-e majd venni - ismerve Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen, Perttu Kivilaakso színpadi show-it ezt nehéz elképzelni.

Ugyancsak Mezőtúron lép fel a Paradise Lost, a brit gótikus metál legfontosabb zenekara. Ők sem először érkeznek Magyarországra: játszottak már a Szigeten, a Sportszigeten, a Papp László Arénában, most pedig megismerkednek a magyar vidékkel is, ahol természetesen ugyanolyan zajos - ha nem zajosabb - sikerre számíthatnak. A nagy visszatérőknek is titulált banda 2005-ös lemezét ujjongva fogadta a kritika, sokan úgy látják: visszatértek gyökereikhez hosszú évek zenei kísérletei után. Mezőtúron a legendás nagy slágerek mellett minden bizonnyal jó néhány dal hangzik majd el erről az albumról is a július elsejei, szombati koncerten.

Igazi kuriózum, nem csak ínyenceknek az Edguy fellépése. Az ő különlegességüket az adja, hogy németként állják meg a helyüket a tipikus angolszász műfajban, a rockzenében. Az Edguy a kilencvenes évek elején Fuldában, Németországban alakult, a basszusgitáros-énekes Tobias Sammet és a gitáros Jens Ludwig alapítókkal, akik a mai napig tagjai a bandának. A zenei kvalitások csillogtatása mellett a színpadon igazi sportteljesítményt is nyújtanak, hiszen több kilométert lefutnak, megállás nélkül ugrálnak, folyamatosan gondoskodnak a közönséggel való interaktív kapcsolatról és még marad erejük a poénkodásra is. A német rockerek június 29-én csütörtök este lépnek a nagyszínpad deszkáira a Wan2 Fesztiválon, Mezőtúron.

Az underground elektronikus zenei szcéna egyik fontos bandája az E-Z Rollers, melynek zenéjével nem csak a megszállott gyűjtők és partyra járók találkozhatnak rendszeresen. A londoni duó, Alex Banks és Jay Hurren muzsikájával a mozi kedvelők és a játékfüggők is sűrűn találkozhatnak, hiszen egyik munkájuk, a Walk This Land Guy Richie-nek is kedvence, ezért a brit rendező beépítette ezt A Ravasz, az Agy és a füstölgő puskacső című méltán világhírű filmjébe. A dal hatalmas sikert ért el, a 18. helyig jut az angol slágerlistán. Ez a legmagasabb helyezés, amit drum and bass szám addig elért.
A Playstation rajongók bizonyára ismerik a TOCA 2 és Rollcage játékokat, amelyekhez szintén az E-Z Rollers kölcsönzött hangulatfokozó zenét (Retro, Soundclash, Tough At The Top). A Rollcage népszerű folytatásához a gyártó Psygnosis a Moving Shadow kiadót kérte fel a játék teljes zenei anyagának összeállítására, ebből természetesen kihagyhatatlan volt az E-Z Rollers, akik a Cop Theme és az RS2000 számokkal szerepelnek a játékban. A duó június 30-án, pénteken a Multi Caféban pörgeti majd a bakelitet.

Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.