Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 09 
¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Happy SKA Year!

Happy SKA Year!

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2003. december 18., csütörtök

Újév köszöntő SKA buli a Vörös Yukban. A jól bevállt magyar ska és ska-punk csapatok mellett egy kiváló osztrák surf banda, a The Staggers érkezik Óbuda Független Alternatív SZabad Alagsorába.

A Szilveszter még csak alig múlik el, máris tovább folytatódik a minden hónap első pénteki SKA Jamboree sorozat a Vörös Yukban. Elsőként az ex-Qss énekes, szövegíró, Barangó ska fogata, a SKAlambo Kutyája lép fel. Őket az immár 8 tagú, nagyon erős fúvos szekcióval és szkreccselő sráccal megáldott ska-punk Honey Ball követi, majd a régi vonalas, egykor A.E. Bizottság emlékzenekarként is emlegetett Testi Egyenleg következik. Utóbbi banda kb. egy éve váltott a ska műfajra, példaképpként a spanyol Ska-P-t idézve.

Az est fő fellépője a félig bécsi, félig grazi tagokból álló The Staggers. Ők bár nem ska zenekar, hangulatukat tekintve simán beleférnek a programba. A '60-as évek surf-garage-r'n'r punk vonalát képviselik, némi psychobilly hatással. Ez kb. olyan mintha a Shadows és a Cramps felturbosított mixe lenne. A zene elengedhetetlen része a Hammond orgona, amin egy igen csinos lány, Irirs hajt végre merényleteket. Az idegbeteg énekes, Evel szűk zakóban, idétlen frizurával "sztk-keretes" szemüvegében ide-oda rohangál, ugrál, fetreng a színpadon, akárcsak Iggy Pop, és a hangja is közel olyan jó. A csapat további része sem marad el a külsőségeket tekintve. A nagyobb ausztriai rock fesztiválok mellett a Staggers fellépett már templomokban, de kisebb nyári kerti partykon is. Szövegeik nem a mai tinédzserek problémáiról, sokkal inkább horror történetekről, furcsa csajokról és autókról szólnak. A banda még elég friss, és nagylemezük sincs még, de unikumként hat mind Ausztriát, illetve annak környékét tekintve.

A zenekarok között és után a Vörös Yuk rezidens selectora, Sas és a Staggers énekes, Evel pakolja a lemezeket, úgyhogy reggelig tart a tánc!

A koncertre érdemes korán odaérni, mert este 9-ig ingyen lehet bejutni, utána egy ezres a jegy!

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.