Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Brit Pop Fesztivál

Brit Pop Fesztivál

Magyar résztvevőkkel

Rovat: Red Hole / Blue Hell | Felkerült: 2006. június 23., péntek

Az angolszász britpop az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenei műfaja (volt). A The Beatles által elindított vonal olyan mesterek munkáiban kristályosodott ki, mint a U2 vagy a Coldplay. A Kék Yukban megrendezésre kerülő Brit Pop Feszt keretében – szerény anyagi hozzájárulás (azaz 500 Ft) ellenében – öt igen kiváló magyar britpop bandával ismerkedhet meg a nagyérdemű.

Az estet a 2004-ben alakult karcagi Kontrollzé együttes hármas formációja nyitja fél 9 körül. Nem a sablon britpop zenét játsszák a srácot (sőt, nagyon nem), hanem valami újat, különlegeset. A Wavok névre keresztelt demójukon pl. rengeteg samplert használnak, ami érdekes hangzást és hangulatot ad a dolognak. Az ének viszonylag monoton és leegyszerűsített, inkább a szöveg dominál. A zenéről szintén hasonló dolgokat lehet elmondani: ismétlődő, néhol kifejezetten nyomasztó, máshol meg felemelő témák csendülnek fel. Mindenképpen érdemes lesz megnézni!

A gondolatébresztő PC-s billentyűkombináció után a '90-es évek elején alakult Feketedoboz lép színpadra. A srácok ügyesen keverik az elektronikus zene, a szintipop és a britpop stílusjegyeit. Az eredmény: valamivel könnyebb, lazább, táncosabb – bár szintén elgondolkodtató és megvilágosodásra késztető –, néhol Coldplay-re és U2-ra emlékeztető, gitár- és szövegcentrikus muzsika.

Rockosabbra veszi a hangvételt a The Nobles. A The Beatles és a The Who együttesek ihlette zenét torzított gitár, orgona és fúvósok színesítik. A banda a lélekemésztő gondolatok helyett (vagy mellett) nagyobb szerepet szán magának a zenének: az ének több szerepet kap és dallamos, fogós refrénekben, szólókban sincsen hiány. Igazi táncos buli várható!

Az utolsóelőttiként fellépő Lincoln együttes – nem meglepő módon – szintén a britpop és az indie zenét tűzte a zászlajára. A fiatal tehetségekből álló csapat már többször bebizonyította, hogy saját dalai mellett a nagy mesterek (pl. Radiohead, Coldplay) gyöngyszemeit is hitelesen képes közvetíteni

Ha már a tribute-bandáknál tartunk, akkor nem hagyhatjuk ki a Muse-prófétaként működő budapesti BetterFly zenekart sem. Az ének-, gitár- és szintivezérelt, atmoszférikus jellegű zene némileg más tartalmat és hangulatot hordoz, mint a korábbi bandák muzsikája, úgyhogy őket is mindenképpen érdemes lesz megnézni!

További információk itt:
http://www.kontrollze.hu/
http://feketedoboz.atw.hu/
http://www.noblesmusic.hu/
http://www.betterfly.hu/

HCD

Fém Fatál, Kontrollzé, Ex Oblivione, Feketedoboz, The Nobles, Lincoln, BetterflyKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.