Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Power Rock Girls Fesztivál

Power Rock Girls Fesztivál

Csak női vagy női frontemberes bandák!

Rovat: Red Hole / Blue Hell | Felkerült: 2006. május 31., szerda

A Kék és a Vörös Yukat akkor szokták összenyitni, ha igazán nagy buli várható. Nem csoda tehát, hogy a június 4-ei Power Rock Girls buli szervezői így döntöttek. Az este apropója: nők a színpadon! Bizony. A két Yukban felváltva lesznek a bulik, tehát lehet választani a cikázás és a nyugis pihenés között. Én inkább a cikázást választanám, ugyanis igen erősnek tűnik a program.

A koncertsorozatot az igen találó és humoros nevet választó Metal Cicus és a Sex Disznók nyitja halálpontosan 20:30-kor a Kék Yukban. A sörmetálos név minden bizonnyal érző szíveket és tehetséges zenészeket takar, úgyhogy bulira fel!

Nem kezdő együttes a következő körben a Blue Hellben fellépő Roof Top Rollers. Dallamos, feszes, tempós, kellemes (néhol viszont igen kemény) rockzenére számíthatnak az eseményt előre megfontolt és meg nem fontolt szándékkal meglátogatni kívánó egyedek. Az emancipált női társadalmat itt a mikrofon mögött álló Benkó Judit testesíti meg, méghozzá elég meggyőzően.

Szintén nem kezdő a Vörös Yukban fellépő, a dallamos-bulizós vonalat folyató Soffi zenekar. A név valószínűleg nem a Szaffi című rajzfilmből származik, bár ki tudja? A profi(nak tűnő) zenészekből álló bandát a szépséges szőke Pete Zsófi kellemes énekhangja fűzi össze remélhetőleg örökre. Táncira fel!

Szintén jól űzi az ipart az 5 fiú + 1 lány összeállításból létrejött 6Test, a következő kör Kék Yukas fellépője. Dallam, keménység, rap-betétek, melodikus refrének, néhol húzós gitártémák, samplerek és scratch – kb. ezzel jellemezhető a banda által produkált ügyes muzsika. Aki szereti a Linkin Parkot (meg az is, aki nem), nem fog csalódni.

A következő Vörös Yukas menetben induló Angelus koncertjén a seggrázás helyett inkább a fejrázásé lesz a domináns szerep. Az öttagú, csak hölgyeményekből álló formáció thrash metálos ihletésű metalcore-szerű zenét játszik! Egyszóval izgalmas, amit csinálnak. A Tóth Csilla által prezentált énektémák alatt főleg hörgést kell érteni. (Ezek néha akarva-akaratlanul az Arch Enemy-re emlékeztetnek.)

Az élet nagy körforgásának törvénye idővel visszatereli a népet a Kék Yukba, ahol az előzőekhez képest teljesen más stílusban nyomuló Mithril együttesé lesz a főszerep. Itt meg a Nightwish-rajongók szája fog széles mosolyra kerekedni. Ezt úgy kell érteni, hogy Pádár Nóri közvetíti az énektémákat, a többiek pedig mindenféle dallamos ügyességeket (változatos billentyűtémákat, gitárszólókat stb.) követnek el. Az eredmény: vidám, könnyed északi mítosz-mese-álommetal.

Éjfél körül, a harangszó után közvetlenül a röviditalokat kedvelő Club Tequila dübörög fel a színpadra, hogy méltó befejezést adjon a Vörös Yukas bulinak (már ami az élőzenét illeti, meg hát azt se felejtsük el, hogy az utolsó koncert a Blue Hellben lesz). A zenekar alkalmas lesz arra, hogy ska/rock zenéjével még egyszer utoljára igazán mozgassa a közönséget.

Az utolsó fordulóban a Nagy Kati énekesnő által vezetett Sushi Train zárja a Power Rock Girls koncertsorozatot, de nem akárhogy ám! A tehetséges zenészekből álló csapat dallamos hardcore-t játszik, méghozzá kellő hitelességgel. Lesz letolt gitár, sampler, scratch, erőteljes női ének és a saját dalok mellett minden bizonnyal a Before I Forget. Nekem nagyon bejött, amit csinálnak, jöjjön be nektek is!

További információk itt:
http://w3.enternet.hu/piedon/ (Reefs)
http://www.rooftoprollers.hu/
http://www.soffi.hu/
http://www.6test.hu/
http://www.angelusmusic.hu/
http://www.mithril.hu/
http://clubtequila.freeweb.hu/
http://www.sushitrain.hu/

HCD

Roof Top Rollers, 6Test, Mithril, Sushi TrainKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.