Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 25 
¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | II. Fly to the Moon Nemzetközi Rockabilly Fesztivál

II. Fly to the Moon Nemzetközi Rockabilly Fesztivál

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2006. április 11., kedd

2006. május 13-án, szombat este 8-kor lép az első zenekar a II. Fly to the Moon Nemzetközi Rockabilly Fesztiválon az Almássy Téri Szabadidőközpont színpadjára.

Szerencsére sokan emlékezhetnek az első Fly to the Moon fantasztikus hangulatára és nagyszerű együtteseire. A második fesztivál szervezésének elején nagy gondot okozott a zenekarok kiválasztása, de sok-sok felvétel és fotó áthallgatása, átnézése, valamint személyes élmények felidézése, rajongókkal való beszélgetések után kialakult az idei fellépők listája:

Adam and his Nuclear Rockets
Adam and his Nuclear Rockets – Horvátország

A zenekar igazi, a gyökerekből táplálkozó rockabilly-t játszik, kőkeményen. Az egyik tag ismerős lehet az első fesztivál látogatóinak a Madmen együttesből, ő nem más, mint Grosek, a kiváló rockabilly gitáros. A Madmen-ből nem ő az egyetlen, aki visszalátogat hozzánk, de ne rohanjunk nagyon előre, róla később szólunk.

The Bitch Boys – Szlovénia

A szlovén Bitch Boys-ra a műsor szervezése közben az interneten akadtunk rá. Egy eredeti surf bandát kerestünk, a jelentkező anyagok között voltak nagyon jók, de egyik sem az igazi. A Google segített, és megtaláltuk az a zenekart, aki a surf zenét úgy játssza, ahogy azt kell. Nem keveri modern műfajokkal, nem ferdíti el divatirányzatoknak megfelelve. A Bitch Boys surf-je surf a 60-as évek elejéről, nem más!

Cherry Casino and the Gamblers – Németország

2001-ben berlini rockabilly srácokat kértek fel egy híres amerikai rhythm and blues sztár kísérésére. A koncert sajnos elmaradt, viszont a zenekar nem oszlott fel, sőt! egyre többet koncerteznek azóta. Látványos színpadi produkciójukkal és fanatikus hozzáállásukkal mindenkit lenyűgöznek, így a fesztivál szervezőit is.

The Round Up Boys – Németország

Ők azok, akik a szervezőket angliai koncertjükön győzték meg arról, hogy ezt a bandát el kell hozni Magyarországra. Kifogástalan előadásmód és megjelenés, a rockabilly-nek úgy kell szólnia, ahogy a Round Up Boys azt előadja. Több szót nem is kell róluk írni, a színpadon majd bizonyítanak!

Long Tall Sonny and the Wild Cows – Magyarország

Long Tall Sonny és zenekara a rockabilly-t és a rhythm and bluest ötvözi műsorában. Sonny-ék zenekara az utóbbi időben egy nagyszerű angol szaxofonossal egészült ki. Előadásmódjuk autentikus, vad és hiteles.

Mystery Gang Trio
Mystery Gang Trio – Magyarország

A Mystery Gang a Fly to the Moon fesztivál házigazádja. Legújabb lemezükről valószinűleg az összes dalt eljátsszák majd, garage és jungle stílusban. Természetesen a "régi" rockabilly lemezek slágerei is elhangzanak majd koncertjükön. Nem kell megijedni a rockabilly dalok rövidek, ütősek 45 percbe bőven belefér 18-20 dal!

DJ Bronco - Horvátország és DJ Singer – Magyarország

Itt jön a Madmen második tagja, az énekes Branko, aki DJ Bronco néven forgatja a 45-ös lemezeket. Ígérte olyan ritkaságokkal készül, hogy a vájtfülűek is meg lesznek elégedve. Singer, a Mystery Gang-ből pedig az 50es évek legnagyobb, legismertebb dalaival szórakoztatja majd a közönséget.

Helyszín: Almássy téri Szabadidőközpont
Dátum: 2006. május 13.
Kapunyitás: 19:00, az első koncert 20:00 órakor kezdődik. A zenekarok kb. 45-50 percet játszanak, 15-15 perc technikai szünet lesz a fellépők között, mely időt a két DJ tölti ki.
Jegyárak: 2.500 Ft elővételben, 2.900 Ft a koncert napján.
Web (ingyenes letöltésekkel!): http://www.rockabilly.hu; email: info@rockabilly.hu

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.