Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Ska Panic!

Ska Panic!

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2006. április 6., csütörtök

Nyolcan voltak, és valami újra vágytak, ezért összegyűltek egy távoli vidéken, hogy valami olyasmit alkossanak amire senki sem számított.

A Chancers kelet-Európa egyik legütősebb ska társulata. A cseh banda alapvetően a tradicionális második hullám követője, de zenéjükben nem nehéz észrevenni a soul, a rock and roll vagy akár a jazz stílusjegyeit.


Tőlük senki ne várjon monoton, "menjünk el inkább egy sörért" féle háttérzenét. Akinek volt már szerencséje a JAN feat U.D.S.S.R.-hez, a koncert osztrák fellépőjéhez, annak nem kell különösebben bemutatni őket. A 2000-ben született bandából fakadó igényes, dinamikus Ska-Punk garantáltan senkit nem hagy majd egy helyben ácsorogni. Zenéjüket egyértelműen a nyolc tag javíthatatlan zeneimádata diktálja, és ezt csak tetézi, hogy értenek is hozzá.

A Skafunderz, Debrecen elsőszámú ska együttese 2001-ben alakult három taggal, a klasszikus basszus-dob-gitár felállásban. Akkor még punkot játszottak, a dallamosabb ska-punk illetve raggae felé csak a negyedik tag, a trombitás érkezésekor vették az irányt. A banda végleges formáját 2005-re egy új trombitás, egy harsonás lány és egy szaxofonos lány érkezésével nyerte el. Ebben az évben megnyerték a Sziget fesztivál Talentum színpadának közönségdíját. A két nagylemezzel rendelkező zenekar ország, -és fesztiválszerte táncoltatja az embereket, nem riadva meg a néha több ezer fős tömegtől, sőt Németországban is felléptek, a közönség legnagyobb örömére.

A Zalaegerszegi ska zenekar, a NemÉrdekes 2000-ben alakult két korábbi ska zenekar romjaiból, ami után tagcserék kezdődtek amig ki nem alakult a végleges felállás, mostanra egy harsonással is kiegészülve. A kilenc emberke a 80-as évek ska-jával népszerűsíti a Ska zenét, amit fontos célnak tartanak, és e nemes cél érdekében nem csak koncerteznek, de bővítik is a ska színteret olyan bulikat szervezve, mint a RudeToHell fesztivál, a Skalloween vagy a MaSkara. Ők sem csak itthon tevékenykednek, Szlovénián és Olaszországon kívül olyan helyeken is játszottak, mint Hollandia vagy Franciaország.

A budapesti Guzzler 2004 elején alakult és szintén punkkal kezdte majd egy évvel későbba ska felé vette az irányt, és ezt a két stílust igen jól ötvözték is. A három tagú együttes most pörgös és dallamos ska-punkot játszik. A bulin ők melegítenek majd. Ha még ez mind nem lenne elég, Delta fogja kicsikarni a valami csoda folytán megmaradt energiákat mindenkiből egy fergeteges dancehall/reggae settel. A zene vizuális kiegészítéséért Mao lesz a felelős, a zenekarok fellépése alatt is!!!

The Chancers (CZ), Jan feat UDSSR (A), SKAfunderz, Nemérdekes, Guzzler, Delta, Vj: MaoKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.