Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Tues-die 0314

Tues-die 0314

Rovat: BPRNR | Felkerült: 2006. március 7., kedd

2006. március 14-én minden bizonnyal az év egyik legjobb és legütősebb Tues-die koncertjének lehet szemtanúja a nagyérdemű, ahol a Doomriders és a Blind Myself ad közös koncertet, a lehető legütősebb előzenekarokkal…

A Doomriders név tán nem sejtet sokat, azonban ha megkérdeznénk, hogy mi az amúgy milliónyi közös szál egyike a méltán ismert és elismert Converge és Cave In között, a válasz lehet simán a Doomriders, ahol is a Cave In dobos JR Connors, valamint a Converge basszusgitáros Nate Newton (jelen esetben amúgy gitáros/énekes) terrorizálja a hallgatókat. És egyáltalán mire várhatunk? Ugyan a zenekari biográfia azon záró sora, hogy ez a legjobb zenekar a világtörténelemben, amely valaha létezett már elég is volna egyeseknek, mások kétkedve fogadnák be (vagy éppen nem) az információt, azonban szögezzük le, a stoner rock-ot, a doom metalt, a hardcore-t és a punkot soha nem keverte ilyen intenzitással és eredetiséggel, mint tette ez a bostoni négyes.

A Blind Myself nem szorul túlzott bemutatásra, mindenki aki valaha megfordult a magyar undergroundban, tisztában van a zenekar erejével és koncertjeik elsöprő energiájával. A zenekar nemrégiben tette közzé myspace oldalán a legújabb, Bprnr válogatáson megjelent számát, ami egyfajta előfutára is negyedik nagylemezüknek, amely 2006. augusztusában lát napvilágot.

A Doomriders turnén két, igencsak ütős előzenekar szerepel, ezek közül is kissé kiemelendő a belga Rise And Fall (igen, Belgium sok minden másról volt mindig is sokkal inkább híres, mint meghatározó zenekarairól, ezért is örülünk mi nagyon ennek a négyesnek), akik stílusuk meghatározására előszeretettel használják a punkmetal jelzőt, azonban korántsem lenne fair ennyivel elintézni ezt a zenekart, aki a késő 80-as évekre jellemző keményebb new york hardcore soundot (Cro-Mags, Leeway) keverik az Entombed húzásával és a Black Sabbath sötét, húzós belassulásával, tán nem véletlen, hogy a hardcore szinten lassan meghatározóvá váló Deathwish Inc. kiadó (a Converge énekes Jake Bannon lemezcége) is felfigyelt rájuk és kiadja új, Into Oblivion c. lemezüket a tengerentúlon.

A brit November Coming Fire évek óta meghatározó erő a szigetország hardcore/punk színterén és elmondásuk szerint új lemezüknél (Dungeness – Reflections records) az elmúlt 25 év alternatív zenéjének (Black Flag, Misfits, Big Black, Neurosis, Converge) minden jellemvonása keveredik kíméletlen és intenzív zenéjükben.

A koncert nyitása a Something Against You-ra hárul és aki már látta őket, nem intézheti el kézlegyintéssel ezt a zenekart, akik a '80-as évek eleji punk-hardcore hangzás mellett tették le voksukat és intenzív, 15-20 perces koncertjeikről még sokat fogunk hallani a jövőben.

Doomriders (USA), Blind Myself, Rise And Fall (B), November Coming Fire (UK), Something Against YouKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.