Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 20 
¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | MetalMania 2006: Anathema Szegeden, Charon Sopronban

MetalMania 2006: Anathema Szegeden, Charon Sopronban

Rovat: NegativeArt | Felkerült: 2006. február 27., hétfő

Az idei MetalManiához két további koncert is tartozik. A fesztivál warm-up party-ja ezúttal is Szegeden, a JATE Klubban kerül megrendezésre, február 28-án. Tavaly a Katatonia, idén pedig az Anathema teszi majd tiszteletét a bemelegítő bulin: a liverpooliak koncertje mellett a De Facto és az Aebsence is fellép majd. Egy nappal a fesztivál után, azaz március 3-án pedig a Charon ad egy ráadásbulit soproni Hangárban, a The Dethroners, az Endless River és az Amadea társaságában.

Anathema
Szelíden örvénylő hullámok lelkünk taván... a legérzékletesebben talán így lehet lefesteni az Anathema legutóbbi albumainak hangulatát. Az együttest liverpooli fiatalok - köztük három fivér: Vincent, Danny és Jamie Cavanagh - alakították a 1990-ben. A zenekar történetét számos korszak- és stílusváltás kísérte, és a világ egykori "legalábecsültebb" csapatából mára Liverpool második legjobb zenekara lett - igen, rögtön a Beatles után. A 2003-as Natural Disaster című albumukat sokak szerint csak a Radiohead vagy a Portishead legjobb pillanataihoz lehet hasonlítani; az Anathema aktuális albumai ennek megfelelően nem csak a metal zenére szocializálódott hallgatóság érdeklődésére tarthatnak számot. A Cavanagh fivérek jelenleg nagyüzemben írják az új lemez dalait, illetve napirenden van egy új kiadó felkutatása is.

Az együttest vezető Danny Cavanagh jól ismeri hazánkat, és rendszeresen visszatér a fővárosba, ill. a Negative Art szegedi főhadiszállására, ahol akusztikus estek keretében találkozhattunk már vele. Ezúttal azonban hozza a teljes kompániát, így február 28-án egy JATE-Klubos Anathema koncertnek örülhet a Tisza-parti település, melyre a belépő 2800 Ft lesz (SZTE hallgatóknak 2500 Ft). Aki a Pecsába is jön, az a két jegyet összevonva, ezer forintos megtakarítással is beszerezheti a Negative Art weboldalán keresztül, 8000 Ft-ért. Az est hazai szereplői a De Facto és az Aebsence zenekarok lesznek. A szegedi koncertre a fővárosból különbusz indul majd, ezzel kapcsolatban a www.negativeart.hu oldalon találhatunk majd információkat.

Charon
A MetalMania finn vendége, a Charon a pesti koncert után nem siet hazafelé, így másnap, március 3-án leruccannak Sopronba, ahol a Hangár Music Gardenben adnak majd egy ráadáskoncertet a fanatikusoknak.

A Charon 1992-ben alakult, ma Antti Karihtala (dob), Teemu Hautamäki (basszusgitár), Pasi Sipilä (gitár), J-P Leppäluoto (ének) és a frissen csatlakozott Lauri Tuohimaa (gitár) alkotja a csapatot. Az első szárnypróbálgatások idején még extrémebb hangzású metal-lal próbálkoztak, de a második albumon már a mai, rockosabb stílusú zenével álltak elő.

A Charon most megjelent, "Songs for the Sinners" egy hosszú fejlődésen keresztülment zenekar érett produkciója: a Charon éveken át kitartóan küzdött azért, hogy kitörjön a tizenkettő egy tucat love metal zenekarok tömegéből. A soproni est magyar fellépői az Amadea, az Endless River és a The Dethroners.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.