Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Transzilvániai Spiritualitás – Negura Bunget koncertek

Transzilvániai Spiritualitás – Negura Bunget koncertek

Rovat: NegativeArt | Felkerült: 2005. november 28., hétfő

December 2-án a Rémálom a Nyár utcában sorozat keretében, 3-án pedig Szegeden lép fel a romániai extrém metal zenekarok legismertebb képviselője, a Negura Bunget. A Marco Polo Clubban lezajló fővárosi koncertesten két hazai black metal együttes, a Fagyhamu és a Turulvér is koncertezik majd, másnap pedig egy szegedi black metal-est keretében hallhatjuk a csapatot, a Sear Bliss, az Ahriman és a Neochrome társaságában.

A Negura Bunget az első erdélyi black metal zenekar, melynek megalakulása óta fő vezérlőelve, hogy bemutassa a Kárpátok végtelen, sűrű és sötét erdeinek évezredek óta változatlan hangulatát, és eme zord vidék lakóinak titokzatos, mágiával átszőtt szokás- és hiedelemvilágát. Mindezt a zenekar "Transzilvániai Spiritualitás"-nak nevezi, mely még ma is aktívan él a helyi néphagyományokban… a halhatatlanság titka, a vér törvényei és az Anyatermészet bölcsessége áll eme ősi tanok középpontjában, a Negura Bunget pedig szeretne új nyilvánosságot teremteni a régi tudásnak. Zenéjük hullámzó hangulatára nagy hatással volt szűkebb hazájuk lakóinak rideg nyugalmat árasztó, ám valójában forrongóan agresszív lelki világa, szövegeikre pedig román népballadák csakúgy, mint a hagyományos erdélyi népdalok.

Az együttes története 1995-ben kezdődött: az akkor még duóként működő csapat ekkor rögzítette a "From Transilvanian Forest" című demót, melyet '96-ban követett a “Zimindu-Sa" című debütalbum, nyolc nyers black metal kompozícióval. A következő lemez rögzítésénél már egy harmadik tag, Spurcatu is szerepet kapott, az ő közreműködésével készült el a “Sala molksa" névre hallgató mini-album, majd az ötvenhat perces “Maiastru sfetnic" című korong, melynek sikere után a Negura az amerikai Code666 kiadóhoz szerződhetett. Így aztán a 2002-es "'N Crugu Bradului" már szélesebb közönséghez jutott el, s ismertségüket tovább fokozta, hogy számos hírhedt banda, többek között a Cannibal Corpse előzenekaraként is közönség elé léphettek; 2003-as magyarországi szereplésükkor például a Marduk előtt játszhattak. Legutoljára Mezőtúron, a 2004-es Wanted fesztiválon adtak hazánkban koncertet. A mostani turnéjuk apropója a nyáron megjelent, limitált példányszámban kiadott "Inarborat Kosmos" című minialbum, mely a 2006. februárjában megjelenő új sorlemezt, az OM-ot előzi meg.

Most decemberben tehát kétszer is találkozhatunk a román metallerekkel: 2-án, pénteken a Rémálom a Nyár utcában télnyitó buliján lépnek majd fel, ugyanitt az oldschool black metalban utazó Fagyhamu és a Turulvér is szerepel majd. Szegeden pedig egy nagyobb kaliberű, négyfellépős Black Metal Ünnepélyre kerül majd sor: a Negura mellett a hazai színtér három kiemelkedő alakulata, a debreceni death-black metalt játszó Neochrome, a Lédeczy Lambert vezette Ahriman és a nemzetközi hírű, immáron a tengeren túl is ismert szombathelyi Sear Bliss is szerepel majd a december 3-ai rendezvényen, melyen korai, 17.00 órás kezdés várható.

Fagyhamu, Turulvér, Negura BungetKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.