Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Szöszivel az élen

Szöszivel az élen

C.A.F.B. @ Benczúr klub 2005. november 5.

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. november 22., kedd | Írta: Amy

Koncertezni tudni kell. Különösen akkor, ha a zenével foglalkozók, de nem rajongók, már azt sem tudják biztosan, létezik-e az adott zenekar. Utóbbiak ugyanis már legalább tíz éve pontosan tudják. Hiszen én még Kelly Family-t hallgattam (de kínos), amikor a CAFB már echte magyar punkrockot nyomott - kicsit Petőfi módjára, sokan istenítik, mások kételkednek a nagyságában, de a műfajban mégis mindenki tudja, miről van szó.

A CAFB a sok-sok kritika ellenére sem fél megszólaltatni hangját, ahogyan azt a Benczúr klubban is tette. Az előzenekar nélküli koncert "fénypontja" az alapító Szakácsi Greg. A tékozló (szöszi) fiú az USA-ból érkezett pár napra, így alkalma nyílt megmutatatni magát a színpadon is néhány dalban, de még tisztán sem emlékezett -az egyetlen angol nyelvű szám kivételével- a szövegekre. Tisztán, mert állítólag már nem olyan elszállt mint korábban - beesett szemei és feltűnő súlyvesztesége ellenére sem. Gyúr, ezért fogyott, hiszen Amerikában nem megy másképp, ráadásul seattle-i zenekarával (Sledgeback) évi 170 koncertet kell lenyomniuk, ami nyilván megterhelő.

Függetlenül a Greggel kapcsolatos infók igazságtartalmától, a CAFB ezen az estén megmutatta, mi az oka annak, hogy -a csekély reklám és a rossz sajtó ellenére- ők adták az utóbbi idők legnagyobb számú fizető nézővel bíró koncertjét a Benczúrban. A hangulat a sörfogyasztással párhuzamosan nőtt, a pogózó rockerek miatt nem lehetett megközelíteni a színpadot, sőt, fotóapparáttal kifejezetten életveszélyes helyzet alakult ki (enyhe "agyrázkódással" éltem csak túl egy őrült pogóssal és fallal történő frontális ütközést), a közönség -Szakácsival ellentétben- kívülről fújta a dalokat, a végén 10 perc maradt a ráadásra, de a nézősereg ezen idő letelte után is a "na mégegy számot basszátok meg" felkiáltással követelt újabb szerzeményt - miközben az új bőgős inkább vicceket mesélt volna. Hiszen a CAFB nem egy humortalan, alkoholista, fapofájú banda. Hamarosan klipet készítenek Motel című számukból, és minden bizonnyal hallunk még róluk - esetleg külföldi szárnybontogatások kapcsán is vagy ha felmászunk a honlapjukra, ahol letölthető Greg itthontartózkodásának "hagyatéka", a Sledgebeck 2004-es albuma.

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.