Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | "Nagyon nagy buli lehet a többiekkel együtt kiutazni és halálra sokkolni az osztrákokat" - interjú a Nuke-kal

"Nagyon nagy buli lehet a többiekkel együtt kiutazni és halálra sokkolni az osztrákokat" - interjú a Nuke-kal

ABC Tehetségkutató interjúsorozat, VIII. rész

Rovat: Interjú | Felkerült: 2005. november 15., kedd

A Nuke zenekart is megkérdeztük az ABC Tehetségkutató verseny kapcsán, és egyből vallanak is magukróll: "A zenekar 2001 ben alakult, komolyabb sikereket 2004/2005-ben sikerült elérnünk, miután felvettük a 4 számot tartalmazó Junkyard EP-t. Bekerültünk a VIVA tehetségvadászat középdöntőjébe, valamint sikerült több nagyobb zenekar előtt vendégeskedni (Rémember, Fish!, Subscribe). Jelenleg a Wackor őszi turnéjának vagyunk a vendégei."

Nuke
Milyen érzéssel, milyen esélyekkel vágtatok bele a megmérettetésbe?
Természetesen reménykedtünk, hogy bejutunk és íme... Nagy megtiszteltetés ez nekünk és igen büszkék vagyunk rá. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy maradandó, pozitív nyomot hagyjunk az emberekben. Nem tartjuk magunkat profi zenészeknek, nem is vagyunk azok, egy dolog biztos: lelkesek vagyunk és reméljük ez átjön majd a színpadról.

Most milyennek látjátok a helyzetetek a többi indulóval szemben?
Nagyon erős a mezőny! Szines a paletta, bár eddig csak néhány bandát láttunk élőben büntetni, de a meghallgatott anyagok egytől egyig meggyőzőek. Mindenesetre mi megküldjük a rock n' rollt... azt csá!

Véleményetek szerint mennyiben más ez a tehetségkutató a többi megmérettetéssel szemben? Láttok- e esélyt a külföldi érvényesülésre?
Két alapvető különbséget véltünk felfedezni:
-külföldi megmérettetés lehetősége
-a közönség döntése sokat nyom a latba
Egyébként meg abban különbözik ez a tehetségkutató a többitől, hogy itt már a legjobb 5-be kerülés is nagy lehetőségeket rejt. Szóval, ha mehetünk a Planet Music-ba játszani és láthatjuk a Schönbrunn kastélyt 698. alkalommal, akkor már boldogok is vagyunk. Nem sokszor adódik lehetőség arra, hogy egy ilyen kaliberű helyen játszunk.

Éreztek-e a külföldi színtéren valamiféle hátrányos megkülönböztetést azért, mert kelet-európai országból valóak vagytok?
Mivel eddig még nem volt szerencsénk külföldön játszani, így hát nem tudjuk, hogy mi a helyzet.

Játszottetok már a gondolattal, hogy mi lesz veletek, ha megnyeritek a versenyt?
És ha nem?

Természetesen igen. Nagyon nagy buli lehet a többiekkel együtt kiutazni és halálra sokkolni az osztrákokat. Bennünk is megvan a késztetés, hogy megmutassuk Bécsben, hogy innen is kerülnek ki jó bandák. Elég sok nóta született az első EP óta, ezért baromi nagy hasznát vennénk az ajándék stúdiózásnak. Ha nyerünk, akkor azért bulizunk egy óriásit, ha nem akkor azért...

Mi a véleményetek a többi indulóról? Mik a kilátások egy ilyen széles műfajú skálán?
Mindegyik zenekar szimpatikus, mindenki jó zenét tol a műfaján belül. Eddig sokszor okozott problémát nekünk, hogy a zenekarokhoz képest, akikkel eddig játszottunk, vagy túl kemények, vagy túl light-osak voltunk. Most nem mondanám, hogy kilógunk a sorból. Mindenki esélyes a továbbjutásra, műfajoktól függetlenül. Ami jó az jó...

Szerintetek befolyásoló tényezőként van- e jelen az épp aktuális zenei trend?
Minket összesen két trend befolyásol. Az egyik "Trend" Reznor, a másik pedig "The Great Southern Trendkill"... Igazából nem tudjuk, hogy mi az aktuális trend, de az biztos jó... ha a postindustrial motorcore a divat, akkor trendik vagyunk. De ma már az is trend, ha valaki nem trendi... szóval nem tudjuk.

Későbbi tervek? Koncertek, lemez, turné...
Kilátásban van mind a 3. Éppen turnézunk a Wackorral (YEEAAH) és az Atavismmal (HÖRGHH), ami eddig igen sikeresnek bizonyult. Ha minden igaz, akkor dec. 20-án lesz a turnézáró buli a Süsiben. Ha nem sikerül becsatlakoznunk egy tavaszi turnéra, akkor minden bizonnyal önálló bulikat szervezünk, vagy megpróbálunk néhány nagyobb név előtt fellépni. Erősen fontolgatjuk egy underground stoner-buli összehozását is.
Lemez csak akkor lesz, ha nyerünk stúdióidőt, ha nem akkor a konkrét időpont...egyszer.
Ha valakit érdekelnek az aktuális fejlemények, akkor nyugodtan csekkolja a honlapunkat (www.nukemusic.net).

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.