Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Opeth koncert – találkozz a zenekarral!

Opeth koncert – találkozz a zenekarral!

Rovat: NegativeArt | Felkerült: 2005. november 10., csütörtök

A rajongók már bizonyára tudják: korunk egyik legzseniálisabb, és immár világhírű skandináv zenekara, az Opeth december 18-án a Petőfi Csarnokban is bemutatja idén augusztusban megjelent, “Ghost Reveries" című új albumát. A koncertre – melyen a magyar Moon Of Soul, és a svéd Burst együttes is szerepel majd – november 10-éig kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni, sőt: a november 20-áig jegyet váltók közül tíz szerencsés személyesen is találkozhat a zenekarral.

Opeth
Burst
A svéd Opeth a kilencvenes évek elején jött létre, komolyabb ismertséget pedig a '96-os, "Morningrise" című koronggal szerzett, melynek fő jellemvonásai ma is meghatározóak Mikael Akerfeldték zenéjében: progresszív számszerkesztés, összetett harmóniák death metal alapokra illesztése, lágy, dallamos énektémák kombinálása a legextrémebb hörgős betétekkel, mindezt éles, már-már sokkoló hangulatváltásokkal kivitelezve. Az Opeth zenéjének hallgatása valóban katartikus élményt jelenthet annak, aki képes magát átadni a dalok sötét, szomorúan örvénylő hangulatának.

A zenekar felállása a kilencvenes évek második felében szilárdult meg: a negyedik, "Still Life" című albumot már az Akerfeldt-Lindgren-Mendez-Lopez négyes rögzítette. Idén egy újabb fővel bővült a csapat: a koncerteken régóta közreműködő billentyűs, Per Wiberg is teljes jogú taggá vált. Legutóbbi stúdiólemezük, a majd' 67 perc hosszúságú "Ghost Reveries" megjelenését minden eddiginél nagyobb érdeklődés fogadta világszerte; a rajta szereplő nyolc remekbeszabott szerzemény egyikét, a "The Grand Conjuration"-t szabadon meghallgathatjuk a www.roadrunnerrecords.com/opeth oldalon is; e dalhoz amúgy videóklipp is készült.

Az Opeth december 18-án élőben is bemutatja az új dalokat a magyar közönségnek. Aki ott volt teltház előtt lezajlott, remek hangulatú 2004-es E-klubos koncertjükön, az talán nem is lepődik meg azon, hogy ezúttal már a Petőfi Csarnok lesz a helyszín. Kíséretükben a komplex metalcore-t játszó svéd Burst érkezik, a magyar színeket pedig a Moon Of Soul képviseli majd. A koncertre november 10-ig kedvezményes áron, 4500 Ft-ért válthatunk jegyet, ezután pedig 5000 Ft-ba kerül a belépő.

Az estet szervező Negatíve Art tíz szerencsésnek lehetőséget biztosít arra, hogy a koncert előtt személyesen is találkozzon Akerfeldtékkel... ehhez nem kell mást tenni, mint legkésőbb november 20-a 24.00 óráig elküldeni a megvásárolt belépő sorszámát az info@negativeart.hu címre, névvel és mobiltelefonszámmal együtt. Fontos, hogy az e-mail tárgya (subject) a következő legyen: Meet Opeth. A nyerteseket a határidőt követő napokban értesítik majd a részletekről.

Opeth (SWE), Burst (SWE), Moon Of SoulKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.