Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 06 
¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Kék Duna keringő

Kék Duna keringő

Beszámoló: Madball, Sworn Enemy, Since The Flood @ A38, 2005. november 4.

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. november 11., péntek | Írta: Magdalena Siwiec

Még kb. 5 évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy a magyar közönség nem tudja, mi az a Hardcore műfaj, vagyis tudják, csak nem szeretik annyira, vagyis itt annyira nem "divat". Viszont a metál zene minden változata nagyon divatos volt, és nagyon ment, minden formánba, kivéve a HC-vel. Minél több időt töltöttem itt Pesten, annál jobban ismerkedtem meg a különböző klubokkal, és egyre jobban megbarátkoztam az itteni zenei szokásokkal, az itteni zenével. És idővel kiderült, hogy HC itt is van, igaz, nem olyan mennyiségben, mint Lengyelországban, de van… Itt a legújabb bizonyíték.

Fotóalbum
Péntek, november 4. A38 hajó. Kora este van, már kicsit hideg, pirosra kivilágított hajó lejárat. A lejárat mellett a rakparton piros busz áll, kíváncsi vagyok, kié? Biztos az őrült labdáké. De lehet, hogy csak a hajó felső részén lévő étteremben vacsorázó turistáké. Lemegyünk, itt vagyunk a bejáratnál, át kell verekednünk magunkat néhány komolyan ijesztő fiún, akik a hajót védik, ami tele van komoly, ijesztő, nagy darab fiúkkal. Sokan vannak, mindenhol, söröznek, beszélgetnek, na és persze várnak az első zenekarra. Ami egy Magyar formáció, és a Social Free Face név alatt működnek. Biztoson lehet azt mondani, hogy jól nyomjak. Eléggé erős zenei manifesztj jön ki belőlük, a számaik támadják a fülünket, érdekes ötletekkel, gyakori, finom, de határozott ritmusválásokkal, tele ötletes riffekkel és a szívemnek szimpatikus éles és mély dob beütéssel. A fiúk ismerik Lengyelországot, Poznań városát, ahol először láttam őket, és ahol szeretik és tisztelik a zenéjüket. És csak itt, Magyarországon jöttem rá arra, mi az a Szavaria Kolonia, hogy ez nem valami német város, hanem Nugat-Magyarország HC központja, Szombathely.

Since The Flood
Madball
Sworn Enemy
Social Free Facee-ék szimpatikus arcok, jól tudják, hogyan kell beindítani a közönséget, a mondanivalójuk is elég egészséges és tiszta. Szóval jól felkészítették a hajó legénységét. Csak néhány perc maradt egy gyors finom hideg sörre, és a Budai Titanic színpadán villámgyorsan megjelent és kezdett a Since The Flood. Jó, tetszett, vidámak és úgy ugráltak, hogy egy képet sem sikerült készítenem. Az énekes föl-le rohangált, friss, fiatal társaság, úgyhogy táncolni lett kedvem. Teljesen korrekt, de ennyi, semmi más nem jut róluk az eszembe. Utánuk kicsit nagyobb szünet volt, éreztem, hogy közeledik a nagy star, de még nem teljesen, ezért még egy kis szünet: a Since The Flood már kirakta a cuccaikat, pólók, cd-k, kis matricák, egy egész kis prómó bolttá alakult a bárhelyiség. Eléggé meglepődtem, amikor visszajöttünk, és a szemünk előtt megjelent egy metálos For nekem zenekar: Sworn Enemy egyenesen az USA-ból. Húúú, a zenéjük, mint a hajuk: hosszú és zsíros, az énekes hangja érdekes. Hihetetlen, hogy egy férfi így tud kiabálni…

És végre, amikor a közönség már eléggé beindult, megjelentek a Predatorok, a nagy kedvenc Madball, aki már kétszer meglátogatta Budapestet, és ahogy mondaná az énekese: Budapest a kedvenc városa. Hmmm… Poznanban (PL) is mindig ugyanezt mondja. Hát se több se kevesebb: jó a zenéjük, mint Czajkowski komolyzenében, mindig divatos, pedig az idő megy, de az emberek is a koncertjeikre. Láttam hogy nem mindenki tudja hogy mi a szokas olyan koncerten, hogy ha valaki ugrik az nem azért csinálja mert bolond vagy agresszív, csak élvezi, szóval jó lenne segiteni neki nem leejteni egyből keményen a földre… Láttam azt is, hogy a legfiatalabbak valami durvaságot próbáltak a kezükkel manifesztálni, valami durva ősi táncot, de szerencsére nem túl sokat, és nem túl sokan. Jó érzés volt olyan koncerten lenni, ahol mozog a föld, szóval a víz, hogy mozog egy egész hajó, finoman föl, le, a zene pedig folyik, hömpölyög a színpadról.

Madball (USA), Sworn Enemy (USA), Social Free FaceKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.