Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Cantara, Garden Of Eden @ Blue Hell

Cantara, Garden Of Eden @ Blue Hell

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. október 25., kedd | Írta: Lanyó

Aki hallott már valaha a Dead Can Dance nevű formációról, annak ismerősen csenghet a Cantara neve. Velem sem volt ez másképp..

Fotóalbum
Zenéjük hallatán nem is lepett meg a névválasztás, mivel az első dal megszólalásával ugyanaz az elvarázsolt, kissé szomorkás hangulat szállt alá a színpadról, mely oly sokszor jellemzője a DCD- nek. Billentyű, illentve hegedű bús dallama tölti ki a teret, mely egyszerre elvarázsol, s elgondolkodtat.. Szavak nélkül beszélnek, érzésekkel töltenek el... Az első dalokat követő tételekben egyre más emberek kerültek a színpadra, s mint valami performance egészült ki a zene versmondással, majd énekkel, majd ütősökkel, végül már teljes zenekart alkotva gitárral. A billentyű mély alapjaira gyönyörű dallamok kerültek, melyeket az énekeslány és a hegedű szolgáltatott. A klasszikus hatású dalok mellett jelen voltak a népi/ törzsi hangvételű dallamok is. A monotonitást mint zenei eszközt remekül használták egyes részeken, máshol bátran, igen kemény középtempókat építettek a nótákba... A zenekar frontembere Molnár Lujó- ex VHK-, akivel ugyan igen érdekes a billentyűk mögött találkozni, de magyarázatképp szolgálhat a zenei sokféleségre. A hangzás nagyszerű volt ismét, mint ahogy azt a Kék Yuktól megszokhattuk! Gyönyörűen szólt a hegedű, és a többivel sem volt gond... Minden klappolt, hogy egy igazán hangulatos goth koncertben legyen részünk, s bár a látogatottság nem volt egetrengető, azt hiszem élvezetes volt mindannyionknak...

Fotóalbum
A Cantara koncertje után a Garden of Eden lépett a színpadra.
Ecsegfalva... Ez az Alföld közepén meghúzódó alig pár100 lakosú falu annyit adott a magyar dark zenének, mint itthon még senki. Igaz, már se a De Facto, se a Garden of Eden nem "otthon működő" zenekarok, de a Nightbreed fesztivál még mindig az Alföldhöz köti őket... Jóideje nem találkoztam már a bandával, s azóta történt némi változás a zenekart illetően. Váltás történt a basszusgitárosi poszton- az új basszer az Everwood basszusgitárosa lett-, illetve ami elsőként szembeötlött, az Szalai Ildi (hegedű) hiánya. De úgy érzem ez a "hiányosság" nem törte meg a bandát, sőt, zenéjük még lendületesebb, mint valaha! A Búcsú az Édentől albumon található angol nyelvű (A piece me alive) dallal nyitott a banda, amire a To Die For is büszke lehetne!- s bár igen családias hangulatban zajlott a koncert, ez nem törte meg a kezdeti lelkesedést. Egymás után nyomták a régebbi és újabb dalokat, s nem tartott sokáig ráhangolódni a lendületes, melankóliával fűszerezett dallamokra. A néhai F.O. System hatása mintha kevésbé érintené zenéjüket, mint a kezdeti időszakban- inkább a műfaj külföldi "nagyjai" juthatnak eszünkbe, ha mindenképp szeretnénk valamihez kötni őket... Binci hangja is mintha erősebb, magabiztosabb lenne..marhára illik a zenébe! Még egy billentyűs jót tenne a koncerteknek- csak zárójelben megjegyezve-, de szereintem nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja... Ezt leszámítva teljesen rendben van a Garden of Eden úgy a zenében, mint szinpadiasságukban. Bár nem volt mozgolódás a színpad előtt (leszámítva két lányt a koncert vége felé), rég éreztem magam ilyen jól! Legközelebb 10.28- án Szegeden, utána pedig 11.26- án a Gothica fesztivál nagyszinpadán találkozhatunk velük..

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.