Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Rémálom a Nyár utcában – minden pénteken

Rémálom a Nyár utcában – minden pénteken

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2005. augusztus 30., kedd

A Negative Art 2002-ben indította el dark-goth-wave-industrial, ill. doom/black metal csapatokat felvonultató koncert- és partysorozatát, mely idén ősszel is folytatódik. A minden pénteken megrendezésre kerülő klubest "Rémálom a Nyár utcában" néven vált ismertté, és Budapest egyik vezető rendezvénye a fenti stílusok terén. Az estek helyszíne a Blaha Lujza tér és az Astoria között található Marco Polo Club (VII. Nyár utca 6.).

A zenei küldetés változatlan: teret és fellépési lehetőséget biztosítani az arra érdemes magyar és külföldi underground zenekaroknak, ill. színvonalas szórakozási lehetőséget teremteni mindazoknak, akik igényes, emberi légkörben szeretnének eltölteni egy-egy péntek estét.

Az őszi szezon szeptember 2-án, a Nulladik Változat koncertjével kezdődik, majd a rákövetkező héten egy osztrák fellépőt köszönthetünk: a kultikus osztrák apocalyptic - industrial – ritual - "pop"-zenekar, az Allerseelen látogat a klubba. Egy héttel később Black Leaves - lemezbemutató: a hét éve működő, magyar népzenei elemekkel is operáló gothic metal zenekar 16-án élőben mutatja be nemrég elkészült, "Ivy and Moonlight" című debütáló lemezét. A korong a Nail Records gondozásában jelent meg és beszerezhető lesz a koncerten is, 1500 Ft-ért. 23-án a nyíregyházi Relikvia érkezik majd. Megkapó, atmoszferikus hangulatú zenei világával, valamint a tradicionális gondolkodásmódot, Hamvas Béla munkásságát is tükröző dalszövegeivel az együttes a magyar zenei élet egyik legegyedibb formációja; koncertjeiket elbűvölő női énekhang és projektoros vetítés teszi még különlegesebbé. Szeptember utolsó péntekén dark rockzenekaroké a színpad: az alternatív zenét a modern rock elemeivel ötvöző, vidám hangulatú bulijairól ismert Sense Of Silence, valamint a - többek között Cure, Bonanza Banzai és Placebo számokat is feldolgozó - Late zenekarok lépnek majd fel majd 30-án.

A Rémálmok két házigazdája Zero és Jesper: 23.00 óra után ők válogatják a talpalávalót, hiszen a 280 forintos sör és 80 forintos folyóbor-árakkal megtámogatott buli egészen hajnali négyig tart. Az afterparty-k zenei felhozatala pedig többek között a következő bandák nótáiból áll össze: The 69 Eyes, Amorphis, Anathema, Autumn Twilight, Black Leaves, Children of Bodom, Cradle of Filth, Crematory, The Crüxshadows, The Cure, De Facto, Depeche Mode, Dimmu Borgir, End Of Green, F. O. System, Fear Factory, Fields Of The Nephilim, Finntroll, Garden of Eden, Gothminister, In Extremo, Katatonia, Land of Charon, Moby, Moonspell, My Dying Bride, New Model Army, Paradise Lost, Placebo, Rammstein, Samael, The Sisters of Mercy, Static-X, System of a Down, Type O Negative, Voyage, Watch My Dying, Zeromancer...

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.